Dingen die je je af vraagt deel 4!

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nikass

Berichten: 16733
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 00:12


Roodvos

Berichten: 7606
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 08:06

Zo'n 100 km enkele reis rijden voor een kerstboom, en dan nog een keer om weer in te leveren, lijkt mij niet heel duurzaam.
Dan kan je beter een boom in je tuin zetten en die uitgraven.

KarenQ
Berichten: 553
Geregistreerd: 05-06-19

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 12:24

Of in de tuin laten staan en elk jaar gewoon buiten versieren. Hoef je ook de huiskamer niet te verbouwen. :+

_Karlijn
Berichten: 7526
Geregistreerd: 05-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 12:55


Jolliegirl

Berichten: 34784
Geregistreerd: 18-07-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 16:55

KarenQ schreef:
Of in de tuin laten staan en elk jaar gewoon buiten versieren. Hoef je ook de huiskamer niet te verbouwen. :+



*\o/* *\o/* *\o/*
De onze staat al bijna 8 jaar in de voortuin. Ik krijg de lampjes niet meer bovenin zo groot is ie al geworden <3

Nikass

Berichten: 16733
Geregistreerd: 27-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-23 21:52

Roodvos schreef:
Zo'n 100 km enkele reis rijden voor een kerstboom, en dan nog een keer om weer in te leveren, lijkt mij niet heel duurzaam.
Dan kan je beter een boom in je tuin zetten en die uitgraven.


Dan moet je even beter lezen, want dat is dus juist niet de bedoeling.

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 13:51

Waar word een kiprollade malser van,in de oven of in een pan bakken?

Froukje
Forever young

Berichten: 11090
Geregistreerd: 09-02-08
Woonplaats: Uithuizermeeden

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 14:17

Ik zou inzetten op de oven omdat hij dan gelijkmatiger gaart.

meintje

Berichten: 1893
Geregistreerd: 07-02-07
Woonplaats: Waterlandkerkje

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 14:21

Ik zou hem aanbraden in een pan en daarna afgedekt in de oven gaar laten worden. Weet niet of dat een optie is? Dan houd je het meeste vocht in de rollade.

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 14:41

Hoe lang dan in de oven en welke temperatuur?

Palmera

Berichten: 9724
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 14:55

meintje schreef:
Ik zou hem aanbraden in een pan en daarna afgedekt in de oven gaar laten worden. Weet niet of dat een optie is? Dan houd je het meeste vocht in de rollade.

Dit dus. Eerst dichtschroeien in de pan en dan langzaam verder garen.

Suzanne F.

Berichten: 54808
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 15:10

Ik zou pan doen. Braadpannetje. Aanbraden alle kanten in boter, dan water erbij en lekker laten garen met de deksel erop op een laag pitje.

thequeensmum
Berichten: 4110
Geregistreerd: 20-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 15:39

Suzanne F. schreef:
Ik zou pan doen. Braadpannetje. Aanbraden alle kanten in boter, dan water erbij en lekker laten garen met de deksel erop op een laag pitje.


Ik ook, en dan af en toe lekker bedruipen met de jus

fohadie
Berichten: 4938
Geregistreerd: 03-05-11
Woonplaats: Kruikenstad

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 15:42

Britta31 schreef:
Hoe lang dan in de oven en welke temperatuur?



Dat staat meestal op de verpakking. Hangt er ook vanaf hoe groot de rollade is.

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 17:13

Staat nu in de oven.Ik ben benieuwd hoe de rollade word.

Cowboy55
Berichten: 9326
Geregistreerd: 11-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 17:18

fohadie schreef:
Britta31 schreef:
Hoe lang dan in de oven en welke temperatuur?



Dat staat meestal op de verpakking. Hangt er ook vanaf hoe groot de rollade is.


Vleesthermometer aanschaffen wellicht? Tenzij je kookt voor Gordon Ramsey.....

Indy_Mouse_9

Berichten: 2426
Geregistreerd: 04-11-09
Woonplaats: Enschede

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 17:36

Houd Gordon Ramsey niet van vleesthermometers?

Dat is inderdaad wel de meeste betrouwbare optie. Goed in het midden steken en pas uit de oven halen als de kerntemperatuur bereikt is.
Varkensrollade tot 62°C, runderrollade 56°C voor medium-rare, 62°C voor medium en 70°C voor well-done.

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 21:12

Rollade is heel goed gelukt,lekker mals.Zelfs mijn tienerdochter vond het lekker.Nog wel snel naar de kringloop gegaan voor een schaal met deksel,Voor 2,50 een super leuk oma schaaltje gekocht.

Jet

Berichten: 12744
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 22:34

Wat leuk Britta, zo'n oude mooie schaal met deksel voor zo'n prikkie! En super dat de rollade lekker smaakte, hoe had je het nou gedaan uiteindelijk?

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-23 23:16

Op 180 graden voor een uur ongeveer.Volgende keer word het een varkensrollade.Dank voor de tips.

Jet

Berichten: 12744
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-23 00:10

Britta31 schreef:
Op 180 graden voor een uur ongeveer.Volgende keer word het een varkensrollade.Dank voor de tips.


En nog aangebraden in een pan of niet?

Britta31

Berichten: 14090
Geregistreerd: 26-11-13
Woonplaats: Naast Britt,Nappie,Aag en Sasa en Max.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-23 07:13

Ja,dat ook.Rondom.

Cowboy55
Berichten: 9326
Geregistreerd: 11-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-23 08:14

Indy_Mouse_9 schreef:
Houd Gordon Ramsey niet van vleesthermometers?

Dat is inderdaad wel de meeste betrouwbare optie. Goed in het midden steken en pas uit de oven halen als de kerntemperatuur bereikt is.
Varkensrollade tot 62°C, runderrollade 56°C voor medium-rare, 62°C voor medium en 70°C voor well-done.


Volgens mij heb ik 'm op TV wel eens uit zijn plaat zien gaan omdat iemand een vleesthermometer gebruikte. Kan ook show zijn geweest trouwens. Waarom zou je 'm niet gebruiken?

Jet

Berichten: 12744
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-23 08:39

Ik vermoed omdat je met prikken in vlees sappen kwijt raakt van dat vlees. Dat schijnt een doodzonde te zijn als je zoiets doet, ook met een vork erin prikken om te keren, dat is zonde van je vlees.

DuoPenotti

Berichten: 40904
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Re: Dingen die je je af vraagt deel 4!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-23 08:42

Plus daar gaat het om chefkoks. Die zouden het zo wel moeten kunnen.