LWDaisy schreef:Maar laat je dan een ober, winkelbediende, kassierster, barman of iemand van het keukenpersoneel het toilet schoonmaken?
Afhankelijk van waarover we spreken (winkel, eetgelegenheid, bakker, krantenwinkel, ...) komt daar 1x in x zoveel tijd een schoonmaak(st)er, en je kan een vuile tot zelfs gore wc niet zo laten tot die komt. Wie moet dat dan tussendoor schrobben? Iemand zal de pineut zijn, iemand zal daar zijn/haar tijd in moeten steken en gezien diegene dan aan het werk is, mag men daar toch de kost voor doorrekenen?
Stel dat er wel elke dag een schoomaakster komt, dan vind ik nog dat men een bijdrage mag vragen. Zolang de wc schoon is, vind ik dat wel die halve euro waard
Ik mag toch hopen dat er in de horeca (waar het volgens mij om ging, het voorbeeld was dat je betaalt voor een consumptie namelijk) iedere dag een schoonmaakster komt. En wie het anders moet doen dat moet je aan de manager vragen, niet aan mij
En dat van die kosten zeg ik toch ook? Die zitten namelijk in de 'winstmarge', dus de schoonmaakster wordt -net als de kok- betaald uit het verschil tussen de inkoopprijs van steak en friet en de prijs van het gerecht.