Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Appelmoes_11 schreef:Hmm, dat vind ik zelf toch andere situaties Urielle. Ik gruwel van diergebruik, niet voor mezelf maar voor hen, en over mijn lijk dat dat op mijn bruiloft op tafel komt. In mijn eigen huis vind ik het ook niet goed dat iemand iets dierlijks meeneemt. Daar moet ik al de hele dag mee omgaan, en ik ben niet van plan om het ook nog eens te gaan facileren. Gezonde voeding en alcohol gaan over keuzes van mensen waar ze toch vooal zichzelf mee hebben, en geen dieren voor wie er niks te kiezen valt.
Shadow0 schreef:Nemurin, vooral omdat jij het had over 'toestaan'. Ik begrijp dat je het niet zo bedoelde, maar ik reageerde daarop omdat het gebruiken van zo'n woord soms makkelijk onbewust de discussie beinvloed. Ineens reageren mensen dan alsof ze iets verboden wordt (en daar houden de meeste mensen niet zo van), en dan zien ze door een zo'n woord ineens de rest van de discussie niet meer.
En toen moest ik aan dit topic denken
Bruid is vegetarisch, niet uit 'principes'. Maar omdat ze het niet lekker vindt. Alles was dus vega, behalve op de feestavond. Daar kwam wel vlees om de hoek zetten 
We zaten een beetje te geinen tijdens het voorgerecht over dat alles wel vega zou zijn. Roept er iemand neee dat zal toch niet. "Ik denk het wel hoor". En jawel. Enige nadeel was wel dat het voedsel zoooooo specifiek vega was dat het m.i. weinig smoelwerk had. Je kan met vega veel doen, maar dit was sla en een combi van sla en salade. Beetje pasta en fruit erbij en klaar. Aardappelen met vette mayo ernaast. Maar na het toetje toch iedereen redelijk vol (zonder propvol te zitten
). Bediening had nog wel gevraagd heeft 't gesmaakt, maar ja wat wil je daar op antwoorden. Het is de keuze van het bruidspaar, je kan moeilijk zeggen "nee niet echt".
En het was ook niet vies, maar echt fantastisch vond ik het nou ook weer niet. En geen hongergevoel dus 't was prima zo.
Overigens zou ik eerder nog voor een keuzemenu kiezen of voor een buffet dan dit wordt het en iedereen eet het maar. Sammie schreef:Enige nadeel was wel dat het voedsel zoooooo specifiek vega was dat het m.i. weinig smoelwerk had. Je kan met vega veel doen, maar dit was sla en een combi van sla en salade. Beetje pasta en fruit erbij en klaar. Aardappelen met vette mayo ernaast. Maar na het toetje toch iedereen redelijk vol (zonder propvol te zitten).
fransje23 schreef:Denk dat het restaurant gewoon geen goed menu in elkaar gezet heeft dan. Vega kan echt lekker zijn zonder dat mensen vlees echt missen.
?
En zo kan ik nog wel heel veel opnoemen. Nee... ik maak dan thuis toch echt smakelijkere maaltijden; heerlijke indische gerechten, italiaanse gerechten met balletjes (vegetarische zelf gemaakt) met tomatensaus, vegan sheparts pie, etc etc etc. Keuze te over, vegetarisch en veganistisch. Maar voor de koks blijkbaar te boel en te moeilijk


(ik neem nu idd het risico afgefakkeld te worden om deze eerlijkheid)
)
want ik weet ook dat veel mensen gewoon ontzettend vastgeroest zitten in hun ideeën over hoe eten hoort te zijn
Urielle schreef:Ik zou er zelf absoluut geen issue van maken maar ik zou het wel heel erg missen. (en ik heb 18 jaar zo goed als vegetarisch moeten eten dus ik weet wat ik mis, ben van weeromstuit vrijwel carnivoor geworden, alleen door het dessert gaat er geen vlees)
En omgekeerd zou ik het dus als bruid echt vreselijk vinden als ik hoorde dat mijn gasten na (of tijdens) mijn bruiloft bijv. naar de frituur gegaan zijn om naar hun zin te kunnen eten of als ik mensen in de wandelgang zou horen klagen. Dan zou mijn dag wel echt een beetje verpest zijn
