Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
SusanH schreef:En hoeveel is er gebakken met al die bloem en bakmeel.
Marcella schreef:Als ik het zo lees doe ik toch wat verkeerd met werken naast WW, want financieel alleen achteruit gaat. Had met 100% WW meer inkomsten dan nu met gedeeltelijk werk ernaast. Uurloon is wel hoger dan laatst verdiende uurloon.
pien_2010 schreef:SusanH schreef:En hoeveel is er gebakken met al die bloem en bakmeel.
Zoals gewoonlijk regelmatig lekker meer granen brood (een mengsel van bloem, volkoren meel, roggen en psyllium).
En als toetje af en toe lekker fruit taartjes . Mjammie..
Dus hier iets meer als normaal want we zaten thuis. Al mijn meel kwam van de boerderij hier id buurt en volkorenmeel is van de molen uit Terheijden.
SusanH schreef:En hoeveel is er gebakken met al die bloem en bakmeel.
lenaa_tje schreef:Neonlight schreef:Ik woon in het horrorgebied Brabant.
Melkproducten koop ik niet veel, maar in yoghurt en boter geen prijsstijging gemerkt, en vlees is nog gewoon dezelfde prijs per kilo, en nog altijd genoeg in de aanbieding ook.
Je moet ook wat over hebben om in het horror gebied te wonen!![]()
Nee hier kon ik voor kip ineens 3,5 euro meer afrekenen ..
elnienjo schreef:Ik heb best veel gebakken de laatste tijd: hartige soufflé's en rabarbertaart o.a.
Ik heb uberhaupt geen blik/potten gekocht, want dat eet ik normaal ook nooit.
Rytir schreef:Hmmmik wil ook weer lekker bakken! Maar nu te druk, werk meer dan ervoor ondanks thuiswerk en de tuin had even prioriteit. Maareh kom maar door met een recept voor soufflé (ik kan best koken maar die lukken nooit bij mij maar zo lekker!) volgende week 2 dagen vrij van werk en geen andere verplichtingen Dus dan weer even los in de keuken
Citaat:Mijn favoriete hartige taart!
Zwitserse soufflé:
Nodig: springvorm 24 cm
Ingredienten voor het deeg:
90 gram tarwebloem
65 gram havermoutvlokken
110 gram roomboter
1 ei
1/4 theelepel zout
Ingredienten voor de vulling:
3 eieren
175-200 gram geraspte oude kaas
45 gram havermoutvlokken
150 gram dikke griekse yoghurt
75 gram ongezouten pecan noten
8 puntpaprika's
Bereiding topping:
grill de pecan noten in zo'n 8 minuten knapperig en laat afkoelen
snij de puntpaprika's in de lengte door, ontdoe ze van de zaadjes en grill ze om en om zacht en laat afkoelen zodat je de velletjes kunt verwijderen
Bereiding bodem:
Beboter de springvorm en strooi er wat bloem over
Doe in een kom de bloem, havermout het losgeklopte ei, het zout en de boter (die je al zacht hebt laten worden)
Meng dit met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Druk dit gelijkmatig op de bodem en langs de zijwand van de vorm.
Zet de vorm ongeveer een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 205 graden (heteluchtoven, bij gasoven naar boven bijstellen)
Bak de vorm in 25 minuten af.
Bereiding vulling:
Splits de eieren
Meng de kaas, havermout, yoghurt en de eidooiers door elkaar.
Voeg hier ook al een deel van de gecrushte pecan noten aan toe.
Klop de 3 eiwitten stijf en spatel deze op het laatst door de massa.
Doe het mengsel in de afgekoelde vorm en garneer met de rest van de nootjes en de gegrillde paprika stukjes.
Afbakken op dezelfde temperatuur voor ca. 35-40 minuten.
* Als topping kun je ook tomaat en ui gebruiken of asperges met warmgerookte zalm (waarbij de warmgerookte zalm door de rest van de vulling wordt gespateld en de asperges er netjes bovenop gedrapeerd
LadyMadonna schreef:Ik ben gister voor het eerst wezen bodypumpen na 8 weken...
Jeetje, ik kon niks meer qua gewicht!
Normaal deed ik squads met 10 kilo, nu met moeite met 5
Rytir schreef:LadyMadonna schreef:Ik ben gister voor het eerst wezen bodypumpen na 8 weken...
Jeetje, ik kon niks meer qua gewicht!
Normaal deed ik squads met 10 kilo, nu met moeite met 5
Na 2/3 weken is er al sprake van spierverlies... Niet gek hoor dat het tegen viel. Nu weer lekker opbouwen!
Thanks elnienjo, nog nooit havervlokken gebruikt! Misschien is dat het geheim, nu nog even vinden waar ik die kan halen
lenaa_tje schreef:Marcella schreef:Als ik het zo lees doe ik toch wat verkeerd met werken naast WW, want financieel alleen achteruit gaat. Had met 100% WW meer inkomsten dan nu met gedeeltelijk werk ernaast. Uurloon is wel hoger dan laatst verdiende uurloon.
Uh je begrijpt dat dit 2 hele andere uitkeringen zijn en iemand ook niet zomaar een Wajong uitkering krijgt?
De poster die nu hier op wordt aangekeken beland wel heel vaak in dit soort situaties waar mensen haar op aankijken. En ja ik word er soms ook geïrriteerd van.
Dit valt misschien ook wel te verklaren maar dat maakt de irritatie niet minder.