Naomi_Jortje schreef:Willen jullie lachen
Ik zag de titel van dit topic nadat ik aardappels had geschild (voor de stamppot) en dacht bij mezelf 'zo'n beetje langwerpige aardappel zonder deuken erin schilt het fijnste, dat antwoord ik straks wel.' Dacht ook nog bij mezelf 'maar dat zal iedereen toch wel vinden..' Net open ik het topic en ik snap nu wat er bedoeld wordt
Ik dacht ook letterlijk aan de vorm, niet aan de bereidingswijze

Ik denk dat mijn favoriet echt geroosterde aardappels in eendenvet met knoflook en rozemarijn is. Mega zachte fluffy binnenkant en dan die perfect krokante gekarameliseerde buitenkant.. met een goede snuf grove zeezoutvlokken

Als ik voor een meer toegankelijke variant moet gaan dan gewoon friet.

Want ik was ook benieuwd wat anderen zouden vinden anders dan groot, langwerpig en mooi glad.
), nou ja, alle varianten wel. Ouderwets gekookte aardappels de dag erna bakken vind ik misschien wel het lekkerste, maar dat is ook omdat ik dat bijna nooit eet.
gewoon voor in de stamppot, of gewoon geprakt met jus
