.Als je je houten planken goed afwast (wat overigens ook geldt voor andere materialen) en op de zijkant laat drogen, is er echt niks aan de hand. Ze bevatten net zo veel of minder bacteriën als plastic en glas dat uit de vaatwasser komt. Desnoods schrob je ze met zout en citroensap of azijn, als je ze echt helemaal zuiver wil.
bedankt voor alle ervaringen!
, moesten we op het einde van de werkdag het houten werkblok schoonmaken met zout. Volgens mij eerst schrobben met heet water, dan zout erover, in laten trekken, en dan nog een keer met heet water schrobben. Wellicht eens vragen hoe dat nu gaat in een slagerij?
Desondanks wel tevreden van het gebruik ervan an sich. Al eet ik wel geen vlees. Het enige nadeel vind ik dat als je veel ui snijdt, het in de plank lijkt te dringen. Als ik daarop dan weer fruit snij, smaakt alles ui-ig
Dus nu draai ik de plank om, bovenkant voor groenten. Onderkant voor fruit.