Gestoofde spitskool met kerrie. Origineel met gerulde gehakt, maar ik vind hem ook er lekker met shoarmavlees of gewoon kipfilet.
- vlees of kip fijn snijden en aanbakken in een wokpan (ik hou van rode peper of sambal, dus dat doe ik erbij)
- een grote ui fijn snipperen en bij de gehakt fruiten met twee teentjes knoflook.
- daarna een eetlepel (of meer, naar smaak) kerrie erbij. Vuur laag, want verbrandde kerrie smaakt bitter.
- spitskool halveren, harde gedeelte uit beide helften snijden en alles overdwars in heel smalle lange repen snijden. De spitskool bij het gehaktmengsel doen, goed door elkaar doen, wokpandeksel erop en laten stoven tot alles zacht is. Kan best 30 - 40 minuten duren.
- (Zilvervlies-)rijst koken en het spitskool mengel er overheen.
Ik doe er vaak nog wat ketjap f chilisaus over, maar zelfs met een klodder mayo is het heerlijk
