Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
het is dat ik fysiek helaas niet meer de mogelijkheid heb zelf veel te doen. Dan maar anderen betalen die het voor me doen. Ben ook fan van survival en wildpluk en zo. Mijn stookhout dat ik moet kopen is van lokale bomen, gezaagd gekloofd en verpakt door verstandelijk gehandicapten in de buurt. Hout is eerst natuurgedroogd. Of het is appel en perenhout van fruitboomgaarden die vernieuwd moeten worden. Ook weer bij voorkeur dicht uit de buurt,
heb aardig wat bramen weggeknaagd al. Er waren al mooi glimmend rijp. Ik pluk ook geen kilos voor de verkoop. Iemand komt bijvoorbeeld speciaal vanuit utrecht hierheen rijden om de hele regio leeg te plukken aan bramen. Man komt met grote emmers aan om daar jam van te maken voor de verkoop. Trapt ook alles plat. Dat dat niet mag snap ik heel erg goed.maar om wat jam van te maken waarom niet. Bramen zijn niet te koop hier in de buurt helaas,
Vooral de jam is echt héérlijk!
tuin moet onderhoudsarmer en ze staan precies daar waar graafmachientje tuin inmoet voor vlallen en afvoer
Nikass schreef:Zijn er ook mensen die zelfvoorzienend en vegetarisch of veganistisch zijn?
Al heb ik dit jaar wel een stapje in de richting gedaan door het aannemen van een moestuin bij een lokale moestuinvereniging.
. Kippen is nog een grote wens, en dan waarschijnlijk Bielefelders of Rhode Island Reds.


)
en denken dat de consumenten het toch allemaal wel zullen slikken (letterlijk
) 
), dit is onze boomgaard waar ook onze vaste toom kippen loopt. Wat kale plekken nu door de engerlingen maar de kippen hebben die allemaal opgepeuzeld dus binnenkort even inzaaien


Wel vind ik het echt inspirerend om mee te lezen! Ik ben vooral geïnteresseerd in permacultuur, dus veel vaste planten etc.

Mizora schreef:Doe het op het moment een beetje. Ik ben bezig een eigen Tiny House te bouwen van 4x6m, heb een tuin van 400m2 en daarop heb ik mijn moestuin. Op het moment kweek ik geen dieren voor de slacht omdat ik met studie, eigen bedrijfje opstarten, honden en ontwikkelen van mijn huisje het nog te druk heb om verder te fokken. Maar ik heb het met de cavia's en kippen wel gedaan. Bij voorkeur verkoop ik ze, maar als ze zo'n 4 maanden zijn en nog niet verkocht, dan eet ik ze op. We hebben nog steeds kippen, maar geen broedse kippen meer. En bij de cavia's heb ik de fokbeer laten castreren. Dus wel eieren maar verder hobby.
Uiteindelijk wil ik konijnen, cavia's, kippen en kwartels gaan houden voor het vlees. Op deze manier ben ik niet afhankelijk van anderen voor het slachten.
Qua konijnenrassen ben ik nog erg aan het twijfelen. Ik wil geen hele grote konijnen, maar of het havanna's, hollanders of non-dwerg kleurdwergen worden ben ik nog niet uit. Het moet in ieder geval ook goed verkoopbaar zijn.
Qua caviarassen is het simpel. Ik fok cavia's zonder onderhoud. Dus er mag geen satijn in zitten, skinnydragers bij voorkeur niet, maar is bij een zeug geen fokuitsluitend iets, dalmatiner wil ik ook niet omdat het homozygoot lethaal is en geen langharen. Ik fok in principe bonte cavia's, dan zijn ze uit elkaar te houden en zo veel mogelijk verschillende kleurtjes. Als het hele nest andere kleuren heeft, dan is het voor maar helemaal top. Op deze manier is het ook een stuk gemakkelijker om hele heterozygote dieren te krijgen, en daardoor ook dieren met relatief grote nesten en meer kans op gezonde dieren.
Qua kippenras ben ik op de Australorp (groot) uitgekomen. Het ras met de meeste eieren en vlees en het is geen zeer trage groeier. Tot nu toe hebben we barneveld kriel en new hampshire kriel (kippen van mijn ouders).
Kwartels moeten japanse kwartels worden, bij voorkeur in geel wildkleur.