Naar idee van Lielle (en nog bedankt
), nl. bitterkoekjes met Amaretto. Lekker! 
Ik heb er een beetje m'n eigen draai aan gegeven. Eerst de bitterkoekjes verkruimeld (anderhalf pak), daar een klein flesje Amaretto doorheen gemengd. Van het mengsel heb ik een soort bitterballen gedraaid en die op bakpapier gelegd.
Een paar grote repen pure chocolade gesmolten en die eroverheen gelepeld. Afgemaakt met wat nougatine en amandelschaafsel. Daarna nog een half uurtje in de koelkast

De ingredienten:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-7X3XLPOJ-D.jpg
Bitterkoekjes mengen met Amaretto:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-UVZLGEGH-D.jpg
Het resultaat:

2)
Frittata, wederom naar idee van..... juist ja

Ik ben maar eens begonnen met wat simpele ingredienten, eens kijken hoe dat smaakte en wat er evt. nog ontbrak. Om alvast een beetje in de praktische sferen te komen heb ik het klaargemaakt in een grote ovenschaal. Deze ovenschaal/bakblik heeft een afmeting van 45x60 cm., er moet dus heel wat in om een beetje omelet/frittata te krijgen:
- 20 eieren
- 1 grote salamiworst
- een grote zak Italiaanse roerbakgroenten, aangevuld met nog wat extra champignons en wat Italiaanse (
) kruiden, extra knoflook en wat peper en zout.Ik heb eerst de oven voorverwarmd en er een laagje eiermengsel in gegoten zodat de bodem wat steviger en makkelijker te snijden zou worden, daarna kort in de oven gezet zodat het iets ging stollen:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PMFQFGRB-D.jpg
Na het iets stollen van de bodem de ingredienten er overheen gedaan:

Hierover de rest van het eiermengsel gegoten:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-AFTIUDCH-D.jpg
Nog een kwartiertje in de oven om te garen:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-OOSZCVVY-D.jpg
Tsja, en dan zit je met een giga-omelet te kijken
We hebben dus 2 dagen omelet/frittata gegeten, dit keer met een ciabatta-broodje 
http://www.mijnalbum.nl/Foto-IFRMJBOD-D.jpg
