Ik heb te weinig pitjes, te weinig pannen, te weinig keukenruimte, te weinig potten, te weinig tijd en te weinig energie
Maar straks staat de kelder wel mooi vol
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Moonfight schreef:Ben ik de enige die een haat/liefde relatie heeft met deze tijd van het jaar? Ik ben al 3 dagen bezig met het verwerken, inkoken, zeven en wecken van tomaten. We hadden 5 kratten vol geplukt toen de hittegolf voorbij was en we de kas weer in konden. En we gingen ook de vriezer even organiseren en daar kwam nog eens 30 kilo tomaat uit van eerder dit seizoen.
Ik heb te weinig pitjes, te weinig pannen, te weinig keukenruimte, te weinig potten, te weinig tijd en te weinig energie![]()
Maar straks staat de kelder wel mooi vol
JudithO schreef:Moonfight schreef:Ben ik de enige die een haat/liefde relatie heeft met deze tijd van het jaar? Ik ben al 3 dagen bezig met het verwerken, inkoken, zeven en wecken van tomaten. We hadden 5 kratten vol geplukt toen de hittegolf voorbij was en we de kas weer in konden. En we gingen ook de vriezer even organiseren en daar kwam nog eens 30 kilo tomaat uit van eerder dit seizoen.
Ik heb te weinig pitjes, te weinig pannen, te weinig keukenruimte, te weinig potten, te weinig tijd en te weinig energie![]()
Maar straks staat de kelder wel mooi vol
Herkenbaar! Dat hadden wij ook altijd met de tomaten, en met de sperziebonen. Die moesten elke 3 dagen geplukt worden en direct verwerkt.
Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het oogsten echt fantastisch. Helemaal nu ik tijdelijk geen tuin heb mis ik het gigantisch.
Dus nu hangen er heel veel te dikke en stuge bonen...

Ik stop ze in die grote 6 liter zakken van de ikea in zijn geheel. Ik verwerk ze ook heel simpel. De hele tomaten gaan de pot in. Eenmaal een moes alles door een zeef voor het sap. Daarna pers ik er de pulp uit. Bespaard enorm veel tijd. Als ze zacht genoeg zijn verspil je ook niets. Enkel vel en zaadjes blijven over.
