Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Moonfight schreef:Ah op die fiets! Dus dit is sinds kort een maatregel in Belgie? Sinds de varkenspest de kop weer opgestoken heeft?
Mooie oogst! Hier dit jaar geen rode kool, slachtoffer geworden van de ganzen die de tuin in waren geslopen.
DeMolenhoek schreef:Ai Marcella. Is ook niet niets, door een raam vallen...
Hier na lang wikken, wegen, twijfelen, wel/niet mijzelf dan toch ingeschreven voor de opleiding slager/spekslager. Een 3 jaarse avondopleiding waarin ik varken, rund, schaap, gevogelte, konijn etc leer versnijden. Ook leer ik de diverse bereidingen te maken zoals gehakt, worst, schnitzel etc. Ook alles omtrent wetgeving. Wat ik er mee ga doen weet ik nog niet helemaal... Wij twijfelen enorm om via officiële kanalen hoevevlees te verkopen (kip, konijn, lam, varken) Ook is er wel vraag achter thuisslachting en versnijding. Die kant kan ik ook nog op. Slachten versnijden voor de particulier. Wie weet. Anders is het al enorm interessant voor eigen gebruik.