
Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Chiqa schreef:O maar nog geen twee jaar geleden was wel bekend dat er wat gebeuren ging, maar massahysterie
Chiqa schreef:Dat zal best Katiavl (in timboektoe zeker) kan me alleen niet heugen dat er zo werd gemekkerd
Het was de normaalste zaak van de wereld dat je gezellig met je huisarts een peukie rookte tijdens een bezoekje
Chiqa schreef:Denk dat je me verkeerd begrijpt "Slimmerik", en dat loop jij te gillen dat onze hersens aangetast zijn?![]()
Heb niet fantasie nodig om te concluderen dat jij een ex roker bent![]()
Zijn immers de ergste van allemaal.
LimaMambo schreef:what's next?![]()
geen hamburgers meer mogen serveren in restaurants omdat er verkeerd vet in zit?
mogen we straks dan alleen maar worteltjes gaan eten?
de regering slaat een beetje door..
en aan echte problemen doen ze dus totaal niks
LimaMambo schreef:de regering slaat een beetje door..
en aan echte problemen doen ze dus totaal niks
LimaMambo schreef:what's next?![]()
geen hamburgers meer mogen serveren in restaurants omdat er verkeerd vet in zit?
mogen we straks dan alleen maar worteltjes gaan eten?
de regering slaat een beetje door..
en aan echte problemen doen ze dus totaal niks
Chiqa schreef:Een skijken hoe zich dit gaat ontwikkelen, want dat het er gaat komen is zeker, eens kijken wie er dan het hardst weer gaat gillen.
Chiqa schreef:En ondertussen is de Horeca hard bezig om onder de mazen van het wet
uit te kunnen duiken, dus ben benieuwd hoe dat er in juli (Of was het juni?)
uit gaat zien, in Duitsland zijn dr al verschillende kroegen die dit voor elkaar hebben gekregen.
Voorbeeldje is bv de glazen wand, deze moet het personeel beschermen tegen de rook.
Want zoals velen hier wel bij hoog en laag lopen te gillen, het gaat niet om de bescherming
van de simpele burger als gast, maar voor het personeel, je baas moet je een rookvrije werkplek kunnen aanbieden, de rest is niet zo spannend als hier beweerd wordt gelukkig.
Een tweede manier om dr onderuit te kunnen komen is het op papier zetten van een privé onderneming, want daar mag immers wel gerookt worden.
In restaurants zou een lopende band kunnen worden gemaakt zodat de gasten niet meer
geserveerd hoeven et worden, kunnen ze gewoon van hun sigaretje genieten.
Horeca Nederland is bang voor zijn bestaan, als zij kijken naar hun buurtlanden waarondere bv. Ierland kunnen zij vrezen voor het ergste, door de invoering van het trieste rookverbod zijn ruim 900 pubs reeds failliet gegaan, en dat terwijl de prijzen met 13% zijn gestegen, geen hond zocht de horeca gelegenheden meer op.
Maar helaas de wet is de wet, we zullen ons er aan moeten houden. De staat wil zijn verantwoording afdragen aan de burger, zijn willen voorkomen dat er schadeclaims komen van mensen die nog moeten werken in de rook, iedereen heeft immers recht op een rookvrije werkplek.
En ja...nu gaat dat ten koste van de horeca. De volgende beslissing zal de burger zelf gedupeerd worden, denk bijvoorbeeld eens aan de invoering van het verplichte retrofilter bij diesels,
het verbod op oude auto's van voor 1992 om zich in bepaalde gebieden te begeven.
Een skijken hoe zich dit gaat ontwikkelen, want dat het er gaat komen is zeker, eens kijken wie er dan het hardst weer gaat gillen.
Nimue schreef:Als de prijzen hier met 13% stijgen, zoekt ook geen hond de horecagelegenheden meer op...
Ik vraag me heel erg af of de omzet omlaag zal gaan.
Dinopino schreef:Uit betrouwbare bron onlangs vernomen( de bildzeitung) heeft een duitse kroegbaas zich opgehangen i.v.m. het naderende rookverbod.