
men neme een hele (schoongemaakte) kip
verwarm de oven voor op 200graden
kerf met een scherp mes sneetjes in de kip
smeer de kip in met verse rozemarijn, tijm, peper, zout en olijfolie (of bak&braad spul) (extra in de kerfjes drukken)
snij een citroen doormidden en doe 1 helft in de kip.
doe ook wat van de kruiden en teentjes knoflook in de kip.
om de kip heen on de braadschaal kan je ook teentjes knoflook, sjalotjes en kruiden leggen.
dan zo alles in de oven en lekker laten garen, af en toe wat sap erover druipen. ligt aan de oven hoe lang het moet en hoe groot de kip is dus om het half uur even kijken hoe die het doet. is het velletje knapperig, prik er in met een breinaald. is het sap doorzichtig wat er uit komt, dan is je kip gaar!
bij mij duurt het rond de 2 uur.
duurt even maar heeel lekker
.