De favoriete dipsaus van het Midden-oosten.
LIBANEES KOKEN
Voorbereidingstijd: 10 minuten + 4 uur weken
Kooktijd: 1 uur
Voor 8-1 0 personen
1 kop kikkererwten
7,5 dl water
0,6 dl citroensap
0,6 dl olijfolie
2 teentjes knoflook grof gehakt
2 el water
1/2 tl zout
milde paprikapoeder
Kikkererwten 4 uur of een hele nacht in water laten weken. Laten uitlekkken en in een pan doen. Water toevoegen en aan de kook brengen. Zonder deksel 1 uur laten koken, daarna uit laten lekken.
Kikkererwten, citroensap, olie, knoflook. 2 el water en zout in de keuukenmachine doen en in ca. 30 sec. tot een gladde puree mixen. Met paprika bestrooid als dipsaus met pitabrood serveren.
TIP
Voor het traditionele gerecht Hummus bi Tahin voegt u 1,8 dl tahin toe. Met een beetje extra water maakt u saus voor kebabs.