Waar gebruiken jullie karnemelk voor?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Hannanas
Berichten: 14471
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-25 01:32

Janine1990 schreef:
Jullie praten waarschijnlijk niet over echte karnemelk he?

De karnemelk die vandaag de dag in de schappen staat is gewoon aangezuurde melk, zoals TS maakt.

Echte karnemelk komt van het karnen van boter.
Gelukkig kan je dit ook vrij eenvoudig zelf maken :D met zo'n ding:
https://www.proidee.nl/?P=200235261&H=g ... Y3EALw_wcB

Voor wie de smaak van vroeger (voor zover dat mogelijk is als je slagroom uit de supermarkt haalt...?) weer wil proeven :D

Verder even een stipje, die karnemelkstampers klinken heel erg interessant!


Moest er toch even induiken omdat ik dacht dat je voor het karnemelk maken altijd iets zuurs en/of bacteriën nodig had.

In dit artikel noemen ze wat overblijft na het botermaken de “ondermelk”.
https://edepot.wur.nl/135347

MarjanB

Berichten: 17991
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Boxmeer

Re: Waar gebruiken jullie karnemelk voor?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-25 06:32

In het Engels heet het ook butter milk :D

Janine1990

Berichten: 44775
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-25 10:38

Hannanas schreef:
Janine1990 schreef:
Jullie praten waarschijnlijk niet over echte karnemelk he?

De karnemelk die vandaag de dag in de schappen staat is gewoon aangezuurde melk, zoals TS maakt.

Echte karnemelk komt van het karnen van boter.
Gelukkig kan je dit ook vrij eenvoudig zelf maken :D met zo'n ding:
https://www.proidee.nl/?P=200235261&H=g ... Y3EALw_wcB

Voor wie de smaak van vroeger (voor zover dat mogelijk is als je slagroom uit de supermarkt haalt...?) weer wil proeven :D

Verder even een stipje, die karnemelkstampers klinken heel erg interessant!


Moest er toch even induiken omdat ik dacht dat je voor het karnemelk maken altijd iets zuurs en/of bacteriën nodig had.

In dit artikel noemen ze wat overblijft na het botermaken de “ondermelk”.
https://edepot.wur.nl/135347



In feite hoef je bij de huidige karnemelk of wat ts maak, alleen nog maar stremsel te doen en kan je kaas maken ;)