Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Lunameyza schreef:Cayenne schreef:Chocolate Habanero?
Dat klinkt heel lekker en ook heel heet
Volgens mij heet het alleen zo vanwege de bruine kleur![]()
"De Habanero Chocolate heeft een unieke smaak. In de Caribbean wordt deze variant gebruikt voor het maken van BBQ sauzen en marinades. Een must-have voor chilifanaten!" Het zou een wat aardse smokey smaak hebben, maar ik ben niet ver gekomen met proevenIk heb mn habanero chocolate plant met een berg pepers er aan verkocht aan een surinamer die er erg blij mee was
Ik zag een chocolade overgoten habanero voor me. Dat leek me nog wel te doen! 


Cayenne schreef:Met wat kun je het beste beginnen als je wat pittiger wilt leren eten?
Ik vind tabasco namelijk al best heftig



Waar mijn moeder haar mond aan brand, merk ik niks. Avondeten is hier nooit pittig(helaas) maar als ik iets voorgeschoteld krijg met peper, gaat er wel in hoor.
.

Wij eten graag Thai Spicy.
Van Youtube?
ik kook eigenlijk standaard met madame janette , ajuma vind ik minder smaak hebben, alleen pittig. Krijg er ondanks mijn medische geschiedenis met mijn maag geen klachten van 

hele stukken peper zaten er in bij elke hap
daar had ik de eerste happen wel even moeite mee, zo ook een Surinaamse vriendin die ook heeeeel veel gewend is
Mijn vriend is Arab en opgegroeid in Maleisië waar ze ook nog wel pittig eten en die maakt er altijd al een grap van dat ik getrouwd ben met sambal.