
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
fransje23 schreef:Bij een goede slager kun je gewoon kalfsvlees halen. Althans hier in het westen!
Bokjes worden overigens net als stierkalveren gewoon geslacht.
Saté van geitenvlees is erg lekker!
fransje23 schreef:Bij een goede slager kun je gewoon kalfsvlees halen. Althans hier in het westen!
Bokjes worden overigens net als stierkalveren gewoon geslacht.
Saté van geitenvlees is erg lekker!
fransje23 schreef:Eendagskuikens zijn overigens, het manlijke, bijproduct van de eierindustrie.
Voor ieder dierlijk product gaan er dieren dood. Daarom is vegetarisch, uit het oogpunt van "dierenleed" , inderdaad een beetje half werk.
elnienjo schreef:fransje23 schreef:Bij een goede slager kun je gewoon kalfsvlees halen. Althans hier in het westen!
Bokjes worden overigens net als stierkalveren gewoon geslacht.
Saté van geitenvlees is erg lekker!
Onze slager (de beste slager van brabant) heeft vleeskoeien in eigen beheer en ze slachten ze als ze 1,5 zijn. Ze slachten alleen kalf op bestelling. Daar hoef ik dus niet aan te komen met een verzoek om 1 kalfsoestertje.
De boerin aan 't woord gisteren in 'Onze Boerderij' zei dat Nederlanders te weinig kalf eten en dat ze haar stierkalfjes dus nauwelijks kwijt kan. Ik zou echt veel vaker kalf eten als het gewoon in de supermarkt lag. Daar zie je af en toe wel kalf/varkensgehakt en heel soms een kalfsoestertje. Zou veel uitgebreider aanbod mogen hebben wat mij betreft.
Shenavallie schreef:Klopt, er was in het westen ook een aantal boeren die vleespakketten van eigen geslachte stieren aanboden. Je kon de stier van kalf tot uitgegroeid 'volgen' (hij kreeg zelfs een naam) en dan was het tijd om te slachten. Je kon dan aangeven wat je er allemaal van wilde hebben. Het vlees van eigen geslachte dieren smaakt veel lekkerder dan het waterige supermarktvlees.
Bij mijn man in de familie was het gewoonte om een koe (stier) te adopteren en die werd dan voor ze geslacht. De hele familie verdeelde het vlees onder elkaar en had voor het hele jaar een vriezer vol. Hoefde maar één dier voor te hemelen, voor in totaal vier gezinnen.
Mijn huidige buren hielden tot een aantal jaar geleden zelf jaarlijks twee kalfjes, die ze vetmestten. Tegen de kerst werden die dan geslacht en voor eigen consumptie gebruikt. Wat er over was werd aan derden meegegeven, maar ze hadden een dusdanig groot gezin dat ze hier zelf voldoende aan hadden.
elnienjo schreef:Shenavallie schreef:Klopt, er was in het westen ook een aantal boeren die vleespakketten van eigen geslachte stieren aanboden. Je kon de stier van kalf tot uitgegroeid 'volgen' (hij kreeg zelfs een naam) en dan was het tijd om te slachten. Je kon dan aangeven wat je er allemaal van wilde hebben. Het vlees van eigen geslachte dieren smaakt veel lekkerder dan het waterige supermarktvlees.
Bij mijn man in de familie was het gewoonte om een koe (stier) te adopteren en die werd dan voor ze geslacht. De hele familie verdeelde het vlees onder elkaar en had voor het hele jaar een vriezer vol. Hoefde maar één dier voor te hemelen, voor in totaal vier gezinnen.
Mijn huidige buren hielden tot een aantal jaar geleden zelf jaarlijks twee kalfjes, die ze vetmestten. Tegen de kerst werden die dan geslacht en voor eigen consumptie gebruikt. Wat er over was werd aan derden meegegeven, maar ze hadden een dusdanig groot gezin dat ze hier zelf voldoende aan hadden.
Da's een mooie traditie idd.
Zelf eet ik alleen af en toe 'n mals biefstukje of gehakt. Dus een hele koe zal 't voor mij niet worden.
Shenavallie schreef:S8903N schreef:Ik vind dat vegetariërs die wel gewoon kaas vreten hypocriete aandachtstrekkers. Al zo vaak ruzie over gehad want ‘dat was anders’. Ja doei, dikke piep hè
Als ze nog steeds stremsel van kalfjes gebruiken, dan is het zeker hypocriet.
Lees nu dat daar al op gereageerd is.
Shenavallie schreef:Voor mij ook niet. Ik eet precies hetzelfde als jij. Verder geen andere dieren, maar alleen een biefstukje of gehakt en dat ook niet elke dag. Ik denk dat ik zo'n 3 à 4 keer per week vlees eet.
Shenavallie schreef:fransje23 schreef:Eendagskuikens zijn overigens, het manlijke, bijproduct van de eierindustrie.
Voor ieder dierlijk product gaan er dieren dood. Daarom is vegetarisch, uit het oogpunt van "dierenleed" , inderdaad een beetje half werk.
Een hen legt sowieso eieren, daar zijn geen kuikens voor nodig en ook geen haan.
mysa schreef:En nu we het er toch over hebben: het zou toch met de huidige stand van de wetenschap goed mogelijk moeten zijn om melkkoeien dmv hormoonsuppletie melk te laten geven? Dan is het niet langer nodig ze voortdurend drachtig te laten worden. (hoe ethisch dat dan weer is, daar kun je ook over discussiëren).
Shenavallie schreef:Asciugamano schreef:Ik vind mensen die niet nadenken poep.
Er zijn o.a. ook vegetariërs die om andere redenen dan dierenleed, geen vlees eten.
Waarom zijn dat hypocriete aandachtstrekkers?
Je reageert nu op basis van vlees eten. Wij hadden het over kaas eten.
Citaat:Iemand noemde vegetariërs, die wel kaas eten, ‘hypocriete aandachtstrekkers.’
Ik vind dat nogal een boude uitspraak
verootjoo schreef:Zo gewoon is dat niet hoor, wordt hier nauwelijks verkocht. Ze worden meestal geëxporteerd.
Het is wel lekker ja.
Je kan het hier kopen: http://www.bokkenbunker.nl
luuntje schreef:Citaat:Iemand noemde vegetariërs, die wel kaas eten, ‘hypocriete aandachtstrekkers.’
Ik vind dat nogal een boude uitspraak
En dus een niet zo populaire mening.
Iemand zonder kinderen kan prima anderen helpen om kinderen op te voeden.
Je eigen kinderen verkloten qua opvoeding dan ben je echt ongeschikt om andermans kinderen op te voeden.
pmarena schreef:Nouja je kan natuurlijk ook geen vlees eten en weinig kaas en eieren. Of lokaal geproduceerd door je eigen kipjes, door de lokale geitenboer. Sowieso is minder vlees eten altijd goed