Eleeke schreef:Ik blijf het apart vinden . Nergens vind ik in bronnen iets over vegetarisch en Corona. Niet in het engels niet in het Nederlands. Dit klinkt voor dit moment als een hoax.
Dat mensen met weinig spieren of mensen die geen eiwitten eten sneller interen , ja dat klinkt logisch maar de link met vegetariër zijn zie ik niet , en belangrijker , vind ik nergens.
Ik word graag overtuigd ,maar wel met bronnen
Hier, lees dit maar even: https://www.alliantievoeding.nl/nl/actu ... belangrijk
Als je als Covid19-patient per dag 1,3 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnen moet krijgen om je spierafbraak te remmen en je hebt weinig eetlust, dan moet je op zoek naar producten die relatief veel eiwit bevatten. Platgezegd: met een stuk kipfilet ben je er snel, van een blik bonen moet je een stuk meer eten om die hoeveelheid te halen. Kijk maar eens op de etiketten. Overigens speelt dat inderdaad alleen als je überhaupt in staat bent om te eten.
Overigens vermoed ik dat vegetariërs eerder in een voordeel zijn. Vegetariërs eten vaak bewuster. Minder verzadigde vetten, meer complexe koolhydraten. Uit veel onderzoeken komt naar voren dat ze gemiddeld minder vaak morbide obesitas hebben, hypertensie, cardiovasulaire aandoeningen en diabetes type 2. En dat zijn bekende risicofactoren bij covid-19. (https://lci.rivm.nl/testbeleid-risicogroepen-covid-19)