Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
Indy_Mouse_9 schreef:centrifugeren werkw.
Uitspraak: [sɛntrify'xerə(n)]
Duidelijk toch?![]()
Gelukkig geeft de site infoballetjes bij de fonetische uitspraak, daar staat "x als in chaos, lachen, kuch"
http://www.woorden.org/woord/centrifugeren
Celiien schreef:Indy_Mouse_9 schreef:centrifugeren werkw.
Uitspraak: [sɛntrify'xerə(n)]
Duidelijk toch?![]()
Gelukkig geeft de site infoballetjes bij de fonetische uitspraak, daar staat "x als in chaos, lachen, kuch"
http://www.woorden.org/woord/centrifugeren
En dan is t dus eigenlijk ook foenetisch : centriFIgeren als ik t zo lees?
elenaMM77 schreef:het is niet het mondgevoel van een 'volle mond' (uitgeprobeerd vandaag.. in naam van de wetenschap heb ik mij opgeofferd en een pakje rosbief gehaald en leeggesnaaid.. wat ik al niet voor jullie medelezers over heb)..
pony85 schreef:Naar mij weten kan vlees tot de houdbaarheids datum nog 3 maanden in de vriezer liggen daarna moet het weg gegooid worden maar of dit met koeken ect ook zo is weet ik niet. Al vind ik 2014 wel erg riskant
Steeph schreef:A: in taart zit zò'n berg suiker, dat bederft niet zomaar
B: in de vriezer worden de meeste bacteriën tijdelijk non-actief waardoor ze niet meer kunnen delen. Pas als je iets weer uit de vriezer haalt gaan de bacteriën weer delen. Daarom ook geen kippetjes op het aanrecht laten liggen als je er niks mee doet(andere dingen ook niet, maar kip is vatbaar voor Salmonella en Salmonella is een van de meest gemene bacteriën)