oomens schreef:mvdende schreef:Vlees en dierlijke producten duurder? Prima, maar dan wel groente, fruit,noten en andere vervangers met hetzelfde percentage goedkoper! 80!!! Cent voor een komkommer tegenwoordig! Waar je een paar jaar geleden nog 40 cent betaalde. Voor 300g gehakt betaal je ongeveer 1.60 voor 4 sinaasappels en een appel ook. Terwijl 300 g gehakt toch echt veel meer voed.
Hoezo? Misschien betalen wij eigenlijk al jarenlang onevenredig weinig voor ons eten.
Als je ziet wat voor basisbehoefte eten is, en kijkt naar wat wij bereid zijn om voor die andere basisbehoefte, huisvesting, te betalen, dan kost eten ons echt een schijntje. Daar zijn we aan gewend geraakt, en we vinden het heel normaal dat vrijwel ieder voedingsmiddel dat op de wereld bestaat een groot deel van het jaar betaalbaar in onze winkels ligt, maar eigenlijk is dat best absurd.
Ik denk niet dat we zozeer te weinig betalen voor ons eten maar dat er teveel tussenhandel is voordat het in de winkel ligt. En daar blijft het geld.
Niet bij de boer zodat deze kan investeren in de dieren.
Dat er het hele jaar door alle groente liggen hoeft van mij ook niet, vind het heerlijk om in de winter juist anders te eten dan in de zomer.
Maar dat is met vlees natuurlijk niet aan de hand.