Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Palmera schreef:Ik heb een workshop NATUURLIJKE zeep maken gedaan. Mijn douchewater gaat mijn eigen terrein in (een soort gevallen gat tussen de bomen) en daar wil ik zo min mogelijk chemische zooi.
Tot mijn grote verbazing gebruikte deze dame ook christal soda. Voor zover mij bekend een uitstekende ontstopper waar je voorzichtig mee om moet gaan. Navraag bij haar leerde dat van die agressieve bestandsdelen niks overblijft na de chemische reactie of zoiets.
Daar scheikunde nooit mijn beste vak is geweest vraag ik me af of iemand hier meer van weet, dit snapt en kan uitleggen of wellicht een link met info in Jip en Janneke taal heeft.
Ik wil echt zeker weten dat ik mijn grond niet ernstig vervuil
chanicha schreef:Kookaburra schreef:Vraagje! Je hebt wel eens in bepaalde cakes of rocky road van die kleine, ietwat doorzichtige, gekleurde blokjes. Groen, geel, rood... ik noem het altijd 'griezels', maar hoe heet dit spul ook alweer?
Bedoel je sucade?
. Bananen bollen
ananas flappen
. Oliebollen, Oke.... Krenten bollen: echt niet
. En sukade hoort er al helemaal niet in 