Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
MarliesV schreef:Groot inkopen, zelf snijden/porties maken en deels invriezen is vaak de truc.
Yonker schreef:Ik vind het echt knap hoe sommige mensen het hier doen![]()
Ik was laatst weekboodschappen doen bij de lidl en was voor 1 persoon gewoon 58 euro kwijt en dan lunch ik nog op het werk 5 dagen in de week.. nu zaten daar ook wel dingen bij die de week erop nog gegeten werden maar toch schrok ik er behoorlijk van.
Ik merk dat ik voor 1 persoon zo schommel tussen de 250 - 350 euro per maand en voor mij idee doe ik niet echt hele gekke dingen. Maar als ik dit zo lees dan zit ik wel echt hoogMoet wel zeggen dat ik daar kattengrind bij zit maar kattenvoer wel apart is. Ik schrik er soms van wat ik voor een klein beetje boodschappen moet afrekenen bij de AH.
simongek schreef:Vind het wel knap dat mensen voor de hele week inkopen maar ik weet nooit wat ik 4 dagen eten wil en zo lang blijven groentes ook niet goed.
simongek schreef:Vind het wel knap dat mensen voor de hele week inkopen maar ik weet nooit wat ik 4 dagen eten wil en zo lang blijven groentes ook niet goed.
Dancyy schreef:Yonker schreef:Ik vind het echt knap hoe sommige mensen het hier doen![]()
Ik was laatst weekboodschappen doen bij de lidl en was voor 1 persoon gewoon 58 euro kwijt en dan lunch ik nog op het werk 5 dagen in de week.. nu zaten daar ook wel dingen bij die de week erop nog gegeten werden maar toch schrok ik er behoorlijk van.
Ik merk dat ik voor 1 persoon zo schommel tussen de 250 - 350 euro per maand en voor mij idee doe ik niet echt hele gekke dingen. Maar als ik dit zo lees dan zit ik wel echt hoogMoet wel zeggen dat ik daar kattengrind bij zit maar kattenvoer wel apart is. Ik schrik er soms van wat ik voor een klein beetje boodschappen moet afrekenen bij de AH.
Opzich valt dat nog wel mee hoor vind ik! Maar wat koop je dan? Als ik zelf naar de winkel ga is 90% van de boodschappen die ik haal artikelen die in de aanbieding zijn. Snoep, fris, soep, pasta, pastasaus, maar ook veel groente bijvoorbeeld, wc papier koop ik allemaal in de aanbieding (en dan alleen met een goede aanbieding natuurlijk). Ik heb een kelder waar ik veel in bewaar, en een redelijke vriezer. Nu is bijvoorbeeld veel bloemkool en broccoli in de aanbieding, dan koop ik rustig extra. Thuis meteen snijden en wassen en daarna in een zak in de vriezer. In de vriezer ook altijd een la vol zakjes gehakt, kipfilet en andere soorten vlees en vis liggen. Bijvoorbeeld italiaanse roerbakgroente gebruik ik zelf veel in pasta, die koop ik als het 1+1 is en dan niet 2 zakken maar 10. Blok kaas koop ik in de aanbieding bij de aldi. Wij eten dat niet heel veel dus de helft eten we zo op en de andere helft van het blok rasp ik gelijk en kan dan de vriezer in voor over pasta. Nog steeds goedkoper dan geraspte kaas in de 1+1 aanbieding. Ik koop ook geen kleine bakjes, bijvoorbeeld bij pastasaus of satesaus, ik gebruik wat ik nodig heb en de rest daarna in de vriezer voor de volgende keer. Grote bak is veel goedkoper dan portie bakjes.
Ik doe 1 keer per week boodschappen, meestal wel bij 2 a 3 winkels maar dan koop ik geen boodschappen voor diezelfde week. Ik kan met wat ik in de kelder en vriezer heb altijd onwijs veel verschillende avg en pastagerechten maken. Ik kook waar we zin in hebben. Soms ligt iets maanden in de vriezer of kelder, het blijft wel goed.
Vooral fruit en zuivel koop ik om dezelfde week op te eten.
Nanne schreef:simongek schreef:Vind het wel knap dat mensen voor de hele week inkopen maar ik weet nooit wat ik 4 dagen eten wil en zo lang blijven groentes ook niet goed.
Nou, ik hou mijn groentes makkelijk 1,5 week of langer goed in de koelkast.
En inderdaad, grote porties inkopen/koken en invriezen. Scheelt echt.
Ook haal ik nog wel eens potjes groente in de aanbieding, lang houdbaar en makkelijk op dagen dat je niet zoveel zin of tijd hebt.
Yonker schreef:Ik heb 3 lades vriezer maar momenteel maak ik daar geen gebruik van omdat hij niet goed vriest.. moet hem nog keer helemaal ontdooien, maar poedersuiker + alleen het vriesgedeelte kan dan weer niet uit pffff
simongek schreef:Potjes heb ik inderdaad ook altijd op voorraad.
Nou wortelen vind ik een paar dage prima en sperciebonen meestal ook maar bloemkool of wortelen zijn na een dag of 4 5 wel wat minder.
Maar dat is voor ons prima want dat is ook wel een maximum van wat ik wil bedenken wat ik eten wil.
verootjoo schreef:simongek schreef:Vind het wel knap dat mensen voor de hele week inkopen maar ik weet nooit wat ik 4 dagen eten wil en zo lang blijven groentes ook niet goed.
Ik koop gewoon vanalles en daar doen we het mee. Niet weten wat je over 5 dagen wilt eten vind ik een beetje verwendwij eten dan wat er dan nog is.
Groenten blijven overigens prima een week of langer goed in de koelkast.
MarliesV schreef:Haha, ik ga door de koelkast voor het boodschappen doen en maak echt een lijstje, dat scheelt een boel 'onnodige' aankopen.
Vandaag had ik nog over; 200 gram snijbonen, cherry en gewone tomaat, radijsjes, komkommer en 100 gram sperciebonen.
Dus vanavond eten we met die boontjes dit: https://nynkek.nl/2016/08/04/recept-sni ... krieltjes/
En die radijsjes gaan morgen door een pasta salade.
Vanavond aardappelen er bij (voorraad) en een burger (was 2e pakje gratis, dus 1 in de vriezer). Dat doe ik dus 2x per week (koelkast/voorraad door wat er nog is) en daar op inkopen. Zo gooien wij nauwelijks iets weg!
Wij doen dus niet aan potjes/pakjes ed, misschien dat dat ook al heel veel scheelt?
simongek schreef:Vind het wel knap dat mensen voor de hele week inkopen maar ik weet nooit wat ik 4 dagen eten wil en zo lang blijven groentes ook niet goed.
Goof schreef:verootjoo schreef:Ik koop gewoon vanalles en daar doen we het mee. Niet weten wat je over 5 dagen wilt eten vind ik een beetje verwendwij eten dan wat er dan nog is.
Groenten blijven overigens prima een week of langer goed in de koelkast.
Nou, noem mij dan maar verwend, maar ik rijd gerust een keer extra naar de supermarkt om iets lekkers te eten te halen als ik die dag geen trek heb in wat ik nog in de koelkast heb liggen
Needje schreef:Ik vraag me wel eens af wat mensen eten op een dag als je amper geld uitgeeft aan boodschappen
Wat ik ook doe ik ben altijd veel geld kwijt. hahaha
Wildgirl schreef:Dat vraag ik me ook wel af idd.
Hier altijd de koelkast vol, gooi zelden tot nooit iets weg gelukkig. Ik zou echt niet weten hoe ik met 25 of 30 euro die sommigen hier uitgeven lekker en gevarieerd zou kunnen eten.
Is het luxe? Zeker, ik eet iedere week (verse) vis en regelmatig een lamsrackje of varkenshaasje. Die laatste maak ik dan vaak a la gorgonzola, dus dan voor 1 avondmaaltijd al zo'n 8 euro verder.
lor1_1984 schreef:Yonker schreef:Ik heb 3 lades vriezer maar momenteel maak ik daar geen gebruik van omdat hij niet goed vriest.. moet hem nog keer helemaal ontdooien, maar poedersuiker + alleen het vriesgedeelte kan dan weer niet uit pffff
Heb je een föhn die goed warm kan?
Of een waterblazer (voor de hond bijvoorbeeld)?
Zo ja; koelkast uitzetten, deur dichtdoen, vriezer open, alle inhoud eruit (inclusief lades).
Handdoek onderin je vriezer leggen en één ervoor, föhn/waterblazer op de hoogste/warmste stand op de vriezer richten en binnen een uurtje heb je de boel ontdooid, gedroogd en weer ingericht.