APCIII schreef:Je vergat te vragen of de nul in Kelvin of Celcius was.
2x zo koud als 0 Kelvin is een Nobelprijs![]()
...mijn mening was sowieso dat het vragenlijstje zelf al behoorlijk fout was
Vergat ik niet te vragen. Je mist de punt van mijn logica.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
APCIII schreef:Kuggur schreef:
Ongeveer -136.5 graden celsius. Erg koud dus.
Als je tenminste twee keer zo koud acceptabel gedefinieerd vindt als half zo warm....
Je vergat te vragen of de nul in Kelvin of Celcius was.
2x zo koud als 0 Kelvin is een Nobelprijs![]()
...mijn mening was sowieso dat het vragenlijstje zelf al behoorlijk fout was
Kuggur schreef:Je probleem is het willekeurige 0 punt van de celsiusschaal.
In de kelvinschaal die dezelfde grootte graden gebruikt is het 0 punt daarentegen écht 0. Dus je kunt zeggen 400 graden kelvin is twee keer zo warm als 200 graden kelvin. Dit werkt niet met de celsiusschaal.
Maar wat betreft het aanvoelen van koude, en het kwantificeren ervan is het inderdaad nogal onzinnig.
_Mirjam schreef:Wat kan ik gebruiken bij het bakken van een taart, als er geen witte basterdsuiker te koop is?
Century schreef:_Mirjam schreef:Wat kan ik gebruiken bij het bakken van een taart, als er geen witte basterdsuiker te koop is?
Poedersuiker, als het fijne suiker moet zijn. Is wat lastig maar kan zeker. Lichtbruine basterdsuiker werkt ook prima. Als het niet fijne suiker hoeft te zijn is kristalsuiker of rietsuiker ook een mogelijkheid.
Moonlight17 schreef:Waarom worden kazen rond gemaakt en niet een andere vorm?