Vealosz schreef:Nergens voor.
Blijkbaar voor vleermuizen zoals ik hier boven lees... nou laat maar doorkomen dan.
Beter dan die helse wespen of dazen.
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
JPitty schreef:MedeZwolse meldt zich! Hier in t noorden van Zwolle in de parkeerkelder onder onze flat was t vorig jaar een massa-mortuarium van die krengen, vooral op de grond onder de TL buizen. Af en toe lag er nog 1 te stuipen, die met maat 39 even uit hun lijden verlost... Maar waar ze vandaan kwamen... Joost mag t weten...
Caitlin_K schreef:Nah, ze zijn best schattig.Ookal zijn het ongecontroleerde nutteloze projectielen.
Ze zijn wel schattig.
![]()
[ [url=m/Rge21P.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/pU0qFO.jpg]Afbeelding[/url] ]
Jaime_ schreef:[ [url=m/RSmbko.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/DlyydL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als schattige baby zijn ze wel schadelijk voor je gazon/weide
Jaime_ schreef:[ [url=m/RSmbko.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/DlyydL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als schattige baby zijn ze wel schadelijk voor je gazon/weide
Pluizebolpum schreef:Jaime_ schreef:[ [url=m/RSmbko.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/DlyydL.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als schattige baby zijn ze wel schadelijk voor je gazon/weide
Dat lijken wel die dingen die je schijnt te kunnen eten...even in de pan en dan met zoetzule saus?
Vind ze zo op de foto's van Caitlin_K wel snoezig, vooral die tweede, alsof ie blij is dat ie je ziet.
NoeskaMoos schreef:Het schijnt dat je van meikevers soep kunt maken...![]()
Wat betreft het "sommige mensen hebben ze nooit gezien": ze komen op zandgrond voor.
Vandaar dat bijvoorbeeld Zeeland en Flevoland er geen last van hebben. Beestjes doen het niet zo goed in de klei.
Pluizebolpum schreef:Blijkbaar:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Meikeversoep
Voor de bereiding worden de meikevers ontdaan van vleugels en poten, in boter aangebraden en in kalfs- of kippenbouillon gaargekookt. De soep wordt gezeefd en als bouillon genuttigd, of de meikevers worden eerst in een vijzel fijngestampt, waarna de soep door een zeef wordt gewreven en met een roux en wat eigeel gebonden.
Eet smakelijk!