Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoli
Berichten: 19377
Geregistreerd: 20-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-13 16:27

secricible schreef:
Wat een leuk idee anoli!

Cerilene, ik heb ook ooit ragouttompoucen gemaakt, was idd super!

Qua groente: ik vind het afhankelijk van wat je wil. Als je het in aparte kommen erbij wilt serveren ga ik vaak voor bijvoorbeeld broccoli met nootjes oid. Kun je ook op de receptenvinder van de ah kijken.
Als ik het op het bord wil doen in de opmaak kies ik meestal voor diverse groentes geroerbakt.

Dank je :)
Ik had de koekjes verpakt in leuke kerstzakjes en ze lagen de hele dag onder de boom. Aan het eind van de avond mocht elke gast een zakje pakken :)

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-13 21:04

Monster_tos schreef:
Ik heb zo'n rubberen mal gebruikt. Bevroren en dan bestrijken met gesmolten chocolade. Even late afkoelen en dan kon ik de mal zo lostrekken.



Wat voormal is dat? En wat voorrecept voor de frambozenmousse heb jij gebruikt? Ik vind alles met voornamelijk slagroom, dat lijkt me errug zwaar...

Monster_tos

Berichten: 3823
Geregistreerd: 20-04-09
Woonplaats: Heerenveen

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-13 21:13

Ja zo'n latex ding, en dan met 8 kommetjes er in. Een flexibele muffin tray zeg maar. Bij de hanis gehald. Zo lastig uitleggen :p Ik heb wel met slagroom gemaakt. Vond zelf erg lekker!

BelleFleur

Berichten: 1855
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-13 21:22

secricible schreef:
Ja, had ik idd ook al over nagedacht. Maar volgens mij kun je die niet opblazen toch? Ze zijn stugger dan normale balonnen...
En ze moeten ook niet te klein zijn, anders past er niks in..



Maar als je die vult met ijswater zou dat wel kunnen helpen om snel af te koelen.

Ik begrijp alleen niet wat jullie bedoelen met dat opensmelten.

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-13 21:25

Silicone bedoel je waarschijnlijk? ;)
Ik ga het even onthouden, maar vind die grillige bovenkant wel heel mooi, dat gaat niet met een mal.

Joann: ze had de bol dichtgemaakt, dus 2 halfies op elkaar en dan warme saus er overheen waardoor de bal open smolt en de vulling vrij kwam

BelleFleur

Berichten: 1855
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: België

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-13 21:25

Dat is een fijn idee!

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-10-13 15:31


Monster_tos

Berichten: 3823
Geregistreerd: 20-04-09
Woonplaats: Heerenveen

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-13 15:52

oew gave site!!!

Bedoelde inderdaad sileconen :P Ik had inderdaad dichte bollen, bestrooid met poedersuiker en geserveerd als sneeuwballen!

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 13-10-13 19:48

Klinkt wel wauw, heb je een foto?

onne

Berichten: 1656
Geregistreerd: 28-11-06
Woonplaats: Vianen/utr:

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-13 07:16

Wij hebben dit jaar het voor gerecht, heb al wel wat ideetjes maar moet het nog wel eens maken voor die tijd. wat komen hier lekkere dingen voorbij zeg.

Salsa

Berichten: 2797
Geregistreerd: 21-05-07
Woonplaats: Thuis

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-13 10:39

Gisteren bij mij ouders geweest en kerstdiner besproken en we gaan het eens heel anders doen. Niks heel fancy maar lekker bourgondisch met een speciale twist.

Voorgerecht: Gaan mijn broertje en ik los met een culinair hoogstandje. (weten nog niet wat maar we willen iets speciaal en creatiefs dus suggesties mogen komen)

Hoofgerecht: Hazenpeper in bokbier, gevulde rollade, eigen gemaakte pomme duchess met amandel, spruitjes met uitje en walnoot, rode kool met eigen gemaakte appelcompote, witlofsalade van mij moeder, en natuurlijk stoofpeertjes in port.

Dessert: Ijs en triffle. -O- (maar mijn broertje mompelde al iets dat hij via zijn werk misschien wel wat regelt in de zin van Grand Dessert :9 Hij is chefkok)

Haha traditionelere Gelderse Kerst kan je niet hebben maar wel jammie.
Mijn broertje probeerd via zijn inkopers aan echte biologische streekproducten te komen. Dus eigen haasje van de Veluwe enz. :~

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-10-13 14:11

Klinkt ook wel errug lekker!

Pff, ik kreeg net een hartverzakking, al mijn favorieten waren ineens verdwenen. Pfff, al mijn recepten enzo. Gelukkig kwamen ze weer terug na opnieuw opstarten..

Ik ben overigens rond volgens mij:


Amuse:
Pancettahapje met gekarameliseerde sjalot

Voorgerecht:
Ravioli van gekonfijte eend
Rodewijn/balsamico/gevogeltebouillon
pompoenmousse
Tuille van shiitake

Tussengerecht:
Bladerdeeg
Rundsvlees dun gesneden
Pomme souffle aardappeltjes/groene aspergepunten/uiencompote
Truffelmayonaise

Hoofdgerecht:
Hertenbiefstuk/bitterballetje van hert
Aardappelpuree/ronde aardappelchip
Rode wijn/jus/kersen/bramen/ rozemarijn
Champignon/stoofpeertje

Bijgerechten:
Borrelbroodje (kleine broodjes)
Salade met brie, walnoten, rucola

Nagerecht:
Chocoladekommetje
Mousse van aardbei/framboos
Roodfruit
Crumble
vanille-ijs

Monster_tos

Berichten: 3823
Geregistreerd: 20-04-09
Woonplaats: Heerenveen

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-13 18:28

Oeh heb je recept van je amuse? Die lijkt mij ook wel wat!
Foto's van mijn bol zal ik binnenkort even opzoeken! Bok steeds mobiel dus dan wil het niet :k

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-10-13 20:32


JamieC

Berichten: 271
Geregistreerd: 14-03-13

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-13 12:19


secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 17-10-13 17:47

Ik dacht het bord op te maken met links een stoofpeertje met wat saus. Daarnaast de biefstuk met een rond chip van aardappel, wat paddestoeltjes en wat saus en dan rechts wat puree met daarop het bitterballetje :)
Hier boven lijkt er idd wel wat op. Tarte tatin is ook leuk idd!

Samantha

Berichten: 313
Geregistreerd: 01-10-12
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:33

Ik volg.
Dit jaar vieren we kerst helemaal niet uitgebreid. Alleen met mijn zus en moeder maar ik wil toch wel een lekker diner klaarmaken. :)

Anoniem

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:42

Leuk leuk!
Ik ga echter niet voor een uitgebreid diner, maar voor een uitgebreid kerstontbijt. Ook ik ben al zoekende naar receptjes!

marleen_usar

Berichten: 25330
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:47

Ons duitse gastkind komt die lust heel veel, maar mijn dochter mag geen tarwe, cocola, koemelk en geitenmelk en soya. Vooral dat ze geen ijs mag vind ze dan heel erg. Dus dan eten wij ook geen ijs na, gourmetten was meestal een succes maar ik ga dat nu maar 1 dag doen en verder zie ik hier veel voor bij komen.

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-10-13 17:51

Marleen_usar: je kan sorbetijs serveren? Of granita?

marleen_usar

Berichten: 25330
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:53

Sorbet ijs is toch melk?

secricible

Berichten: 26397
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 18-10-13 17:55


marleen_usar

Berichten: 25330
Geregistreerd: 04-04-05
Woonplaats: Pernis

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:56

O nou dat ziet er goed uit zeg zal ze heerlijk vinden, heel erg bedankt haha.

BelleFleur

Berichten: 1855
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: België

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 17:59

Niet alle sorbet is zonder room of melk helaas, soms wordt er een klein beetje aan toegevoegd op het technisch wat makkelijker bewerkbaar te maken. Daar kwam ik onlangs achter na een discussie met iemand toen ik door olstandigheden nog koemelkvrij at.

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Kerstmenu 2013, wie is al bezig?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-13 18:00

maar sorbetijs schijnt ook heel goed zelf te maken zijn zonder ijsmachine, dan weet je zeker dat er geen melk is toegevoegd :j