En dat was heerlijk

Maar waar kun je het zo los kopen?
Weet iemand dit.
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird



Er staat een recept van deze chutney op Smulweb. Moet wel ff in het Nederlands vertaald worden..

Heb inmiddels zoveel gelezen over deze chutney dat ik hem zelf ook wil gaan bemachtigen. Moet heerlijke chutney zijn..
Elan schreef:lijkt wel fries


Tal schreef:Er staat een recept van deze chutney op Smulweb. Moet wel ff in het Nederlands vertaald worden..
http://www.smulweb.nl/133774/artikel/MRS-BALLS-CHUTNEY
MRS BALLS CHUTNEY
(Edward Ball, haar kleinseun, het die oorspronklike grootmaat-resep verklein. Dit maak 18 bottels ( mild) blatjang.)
BESTANDDELE:
612 g droeperskes
238 g gedroogde appelkose
3 liter bruin druiwe-asyn(gewone bruine azijn)
2 +1/2 kg wit suiker
500g uie
120 g sout
75 g cayenne-peper
Om die blatjang sterk (hot) te maak , voeg 75g gemaalde brandrissie ( chili) by.
Om perskeblatjang te maak, los net die appelkose uit en gebruik 850 g droe perskes.
METODE:
- spoel die vrugte goed af en week dit oornag in druiwe asyn
- kook vrugte in asijn en dreineer
- maal in klein stukkies in n meul ( of versnipper met kombuismes).
- gooi die vrugte, suiker ( opgelos in n bietjie asyn) en uie ( gemaal) by en kook in n groot pot in die asyn die hoeveelheid asyn hang af van
die vastigheid: dit moenie te loperig of te dik wees nie
- voeg kruie by en kook vir 2-2+1/2 uur
- roer nou en dan met n houtspaan dat dit nie vasbrand nie
- doen in inle-bottels
- met die bottel toe, kan dit jare bewaar word en met die oop, kan jy dit so n half jaar in yskas(koelkast) bere.