Ik snij eerst de uit einden eraf en daarna peuter ik het velletje eraf met een mesje. Maar krijg van die plakkerige vingers. In 2 metalen bakjes schudden helpt niet.
Wie heeft de gouden tip?

Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Mellow schreef:vilheide schreef:Hier ook team pletten maar hele kleine teentjes doe ik ook nog weleens met schil en al in de knoflookpers.
Precies, in de pers hoef je het velletje er niet per sé af te halen.
Verse knoflook is nog makkelijker. Maar ja dat is niet altijd te koop/te vinden. Wel lekkerder vind ik.
BarbaravdW schreef:Ik heb ook een hekel aan dit klusje dus doe dit in bulk...
Ik neem een netje knoflook (meestal 3 voeten) en ga even uitgebreid zitten pellen, gooi alle tenen in een glazen potje en dan de hele handel onder de olijfolie. Levert smakelijke olie op (heerlijk voor aardappeltjes of groentes uit de oven enz enz) + maar eens per zoveel tijd dat stomme pellen hoeven doen! Ik heb zo'n augurken netje in de pot hangen wat je omhoog kan trekken, dan een paar teentjes met een vork pakken en in de pers oid doen.