Het lijkt me leuk om elkaar te helpen motiveren om de maand vol te maken, en te delen wat je voor avond eten gemaakt hebt (tegen het eind van de maand verwacht ik wel wat creatievere gerechten

Mijn pantry is zeer goed, maar redelijk eenzijdig gevuld, dus wij weten waarschijnlijk vooral pasta, texmex en rijst gerechten

Als je een foto van je pantry wil delen, ook leuk!
Ik heb een kleine, een grote staande en kist vriezer, plus een mini supermarkt

Maar ook met een kleine voorraad kun je al ver komen en misschien krijg je wel inspiratie om een iets grotere voorraad aan te leggen

Dit is een groot deel van mijn walk in pantry.

Wil je het volgende jaar goed voorbereiden, kijk dan even in deze topics:
[LZP] Permacultuur
[LZP] de eetbare tuin vervolg
[LZP] We wecken een eind door met antieke potten en nieuwe potten.
[LZP] Pressure canning
* 1: Maak je eigen regels

Voor inspiratie:
* 2: inventarisatie van je pantry. Dingen die (bijna) over datum zijn als eerste opmaken. Organiseer gelijk een beetje

* 3: Is het 5 jaar over datum, overweeg dan om het weg te gooien

* 4: Suiker, zout, pasta, droge dingen in pot, zijn veel langer houdbaar dan op de verpakking staat, gebruik je neus en ogen om te bepalen of je het nog wel eten.
* 5: bepaal wat je nog wel en niet koopt, zoals verse groente, zuivel, bepaalde aanbiedingen.
* 6: Bepaal of/hoe vaak je uit eten mag van jezelf, bij welke gelegenheid
* 7: Bepaal hoe lang je mee wil doen, een week is al ook een goede start als je normaal gesproken 4x per week eten haalt of naar de supermarkt gaat!