TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-12-08 20:33

Vanavond stond ik weer frustie de geitenkaas van PRESIDENT klein te kruimelen over de salade. Afbeelding

De geitenkaas van "President" is verkrijgbaar in de verpakking waarin 2 rijen dikke schijfjes geitenkaas zitten.
Ik maak de schijfjes per stuk klein door ze gewoon tussen mijn vingers te kruimelen over de salade.

Maar naarmate je vingers warm worden gaan die kruimeltjes aan je vingers plakken.

- Steeds handen onder de ijskoude kraan houden is ook niet praktisch.....
- Bestek gebruiken heb ik in het verleden ook gedaan maar is niet handig want dan blijft er 1/3 deel aan je bestek vast geplakt.....

Wie oh wie heeft de gouden tip om deze heerlijke zachte romige geiten kaas op een GOEDE manier te snipperen?

Pling

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-08 21:17

Stond er in het recept dat je stevige geitenkaas moest gebruiken, of had je geen recept? Er is ook geitenkaas in potjes, zoals roomkaas, dat zou gemakkelijker gaan.
Als het wel de bedoeling was om zo'n kaas met korst te gebruiken, kan je die misschien vooraf 15 minuutjes in de diepvriezer steken? Je moet dan wel snel werken natuurlijk.

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-12-08 21:38

Hoi Leonie,

Deze geiten kaas heeft geen korst. Hij zit ook niet in water geweekt maar is echt een puur kaasje in schijfjes.
Hierdoor zijn ze zacht en romig en smelten in je handen.
Het is de geitenkaas van President.

In schijfjes is hij stevig (koelkast temperatuur) maar het is een kaas met een krachtige smaak die gesnipperd over "iets" gestrooid kan worden of tussen ham gedaan wordt bijvoorbeeld.

Afbeelding



En hier nog een link naar een plaatje hoe de HELE schijfjes op een salade eruit zien:

http://www.president.nl/index.php?idnavigation=10&navsel=10&navparent=5&navlevel=&level1=5&level2=10&level3=&level4=&co_group_id=10&lang=nl&fidlanguage=7&idusergroup=2
Laatst bijgewerkt door VDB op 22-12-08 21:44, in het totaal 1 keer bewerkt

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-12-08 21:38

Om hem even in de vriezer te leggen ga ik eens proberen, dankjewel voor de tip

Oscar
Forumcoördinator

Berichten: 136392
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-08 22:18

Schijfjes in een plastic zak doen en dan kruimelen, evt. onder koud stromend water? Lachen

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-08 23:17

Oscar schreef:
Schijfjes in een plastic zak doen en dan kruimelen, evt. onder koud stromend water? Lachen


Even een vraagje, waarvoor dient dat water dan?

In een plastic zak zou idd wel kunnen. Een blender misschien ook, maar dan moet je die daar ook weer voor vuil maken.

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 09:03

@ Leonie,

Oscar bedoeld KOUD water. Knipoog
Dit is kaas wat bij aanraking van iets wat van kamertemperatuur is, direct gaat smelten. Het is een romige zachte kaas.
Een blender gaat niet lukken omdat die ook te warm is of de kaas door wrijving warm maakt. Lachen

De snippers/kruimels geitenkaas blijven echt overal aan plakken.

Vandaar dat het nog voor mij nog steeds een raadsel is wat de beste manier is om schijfjes geitenkaas van President klein te maken.

Ik krijg per PB nog een tip: het gebruik van een eier-snijder (die plakjes maakt van een gekookt ei)
Die tip ga ik ook proberen hoewel ik dan nog wel te dikke stukjes krijg.....

Kristie

Berichten: 15027
Geregistreerd: 30-10-03
Woonplaats: Al pendelend tussen hier en daar...

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 09:59

Je kunt het ook even laten smelten in een koekenpan en het dan 'door je sla kloppen'. Warme geitenkaas is nog lekkerder Haha!

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 10:11

De bedoeling is toch echt dat ze gesnipperd moeten worden Lachen

Nassie

Berichten: 4420
Geregistreerd: 11-11-03

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 10:16

Je hebt ook feta-geitenkaas. Is makkelijk klein te verkruimelen en lekker over de salade.
Vind ik persoonlijk lekkerder dan gewone geitenkaas over je salade heen Ja

LadyElmira

Berichten: 3737
Geregistreerd: 11-01-07
Woonplaats: In een huisje

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 10:18

En hij valt niet gewoon te raspen? Zeg ook maar wat hoor.

Nassie

Berichten: 4420
Geregistreerd: 11-11-03

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 10:19

Ja dat kan ook.
Maar ik vind sowiezo bij geitenkaas dat het al snel brokkelt.

Katja

Berichten: 42353
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 10:20

Zou een beetje olie op je handen het probleem niet oplossen?

quintusgl

Berichten: 4549
Geregistreerd: 30-06-06
Woonplaats: Bij t bos

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 10:22

Eeerst even wat bloem ofzo op je handen doen.....

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 12:12

Nassie schreef:
Je hebt ook feta-geitenkaas. Is makkelijk klein te verkruimelen en lekker over de salade.
Vind ik persoonlijk lekkerder dan gewone geitenkaas over je salade heen Ja


Die kaas is niet lekker, Nassie Lachen
Proef voor de gein de geitenkaas van President maar eens, dan ben je verkocht (en verslaafd) Het is duur maar dan heb je ook een top finishing touch op je salade Ja

Bloem lukt niet Quintus, heb ik al geprobeerd. Bloem valt weer van je handen af. En zodra deze kaas in aanraking komt met iets wat warmer is dan de koelkast, begint hij te plakken.

Lady Almira, de kaas is direct uit de koelkast wel te kruimelen maar als er wat kruimels aan je vingers zitten, gaat er steeds méér aan plakken....

Maar wel SUPER dat jullie meedenken. OK dan!

Het in de vriezer stoppen voor een kwartiertje OF het in een eier-snijdertje doen is iets wat ik ga proberen. Maar ik sta zeker nog steeds open voor goede ideetjes. Vooral van mensen die deze kaas kennen en het wel eens in de handen hebben gehad. Het is heerlijke kaas maar rotkaas om te kruimelen.

Misschien moet ik maar eens "President" gaan mailen of zij een goede tip hebben voor het kruimelen van deze kaas Scheve mond

Katja

Berichten: 42353
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 12:15

Heb je het al met een beetje olie geprobeerd?

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 12:18

Olie gaat zich mengen met de kaas en wordt nog plakkeriger of je vingers.
(of net anders om Knipoog

Ik ga binnenkort wel foto's maken van wat er gebeurt met de kaas. Hoe de kaas eruit ziet en vooral hoelang je bezig bent met een paar schijfjes (cillinder-vormig) te verkruimelen.

Maar ik sta nog steeds open voor tips Katja Lachen

Katja

Berichten: 42353
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 12:19

Balen, ik heb heb het hier wel eens geprobeerd met een kaas en dat werkte goed.

Chubby

Berichten: 14090
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 12:27

Ik heb een héérlijk recept waarvoor ik deze kaas in dunnere plakjes moet snijden *ahum*.. Ik friemel altijd maar een beetje om de boel over de zalm of door de salade te kruimelen.

Gewoon ruim rekenen zodat je je vingers kan aflikken zonder dat de sla te karig wordt Knipoog

quintusgl

Berichten: 4549
Geregistreerd: 30-06-06
Woonplaats: Bij t bos

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 14:02

ok, andere kaas gebruiken Lachen

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 19:00

Katja schreef:
Balen, ik heb heb het hier wel eens geprobeerd met een kaas en dat werkte goed.


President geitenkaas lijkt op poeder maar dan in gebonden cillinder vorm.
Hij wordt niet in olie geleverd gewoon in plastic verpakking.

Iemand TIPS?
Tips van mensen die deze geitenkaas DAADWERKELIJK KENNEN?

Katja

Berichten: 42353
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 19:03

Ik ken de kaas en heb goede ervaringen met olie en een soortgelijke kaas dus vandaar mijn tip.
Begin alleen een beetje het gevoel te krijgen dat ik niet serieus genomen wordt. Bloos

VDB
Berichten: 4098
Geregistreerd: 26-11-05

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-12-08 20:09

Waarschijnlijk ken je de geitenkaas.
Maar ken je ook de geitenkaas van President Katja?
Want dan weet je ook het effect van wat deze kaas doet met aanraking van "iets" warmere vingers of keukengerei.

Waarom denk jij dat je niet serieus genomen wordt? Je helpt toch gewoon mee denken? Dat vind ik juist super van je (en de anderen) dus vraag mij af waarom je nu met serieus genomen worden, begint?

Koop deze kaas van President maar eens. Ten eerste is hij verrukkelijk en ten tweede zal je zien dat het echt een drama is om deze romige zachte geitenkaas te snipperen.
Schrik niet van de prijs. hij is niet zo goedkoop voor het aantal grammen wat je krijgt Knipoog

EDIT: Deze President kaas wordt niet in olie verkocht.

Leonie
Berichten: 2046
Geregistreerd: 19-11-04
Woonplaats: Wechel (Antwerpen!!)

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 20:45

Ik begrijp Katja persoonlijk wel. Jij doet precies of jij de enige hier bent die Président kent/gebruikt en het de enige kaas ter wereld is met die specifieke textuur. Ook lijkt het door je reactie alsof je er dood van zou gaan als je niet à la minute dé tip krijgt.

Zo duur is Président trouwens toch niet?

Chubby

Berichten: 14090
Geregistreerd: 17-06-03
Woonplaats: Roosendaal

Re: TIPS voor het snipperen / klein maken van GEITENKAAS?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-08 21:52

Tsja, ik heb ook altijd deze geitenkaas en red me best zonder specifieke tips?