Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Moderators: Neonlight, Sica, balance, C_arola

 
 
Ayasha
Blogger

Berichten: 58130
Geregistreerd: 24-02-04

Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-20 13:21

Afgelopen zondag kwam mijn stiefvader Rêve nog eens op de foto zetten. Mijn man was langs de weide bezig met de tractor (die ze dood eng vindt om een of andere reden.) en met de boormachine maar al bij al bleef ze er eigenlijk heel flink onder. :j Was echt heel erg trots op haar hoe ze er met haar focus bij bleef gezien langs de bak (waar geen mensen horen te zijn in de mening van mijn paarden.) ook nog eens wat buren stonden te kijken... :D

Rêve is een bijzondere merrie voor mij. Ze is het eerste paard dat ik zelf gefokt heb. Inmiddels is ze zes jaar oud en er staat een flinke kop op. Al van veulen af aan. <3 En ik vind dat prachtig want ze heeft zoveel persoonlijkheid maar af en toe keert zich dat ook tegen je natuurlijk. :') Ze is echter ook ontzettend intelligent en loyaal en zo leuk... We hebben een paar moeilijke maanden gehad toen ze bij mijn trainster op stal stond die me liet geloven dat mijn gehele aanpak met haar fout was. En zodra ik haar begon te volgen omdat ik dacht dat ze het vast wel beter wist, begon ik problemen te krijgen met Rêve. Het ging zo ver dat die bewuste trainster zei dat ik haar moest verkopen. Toen ik dat pertinent weigerde is het snel mis beginnen gaan tussen ons. Uiteindelijk is dat het beste wat ons had kunnen overkomen ondanks dat ik er wel verdriet van gehad heb want eens ik weer mijn intuïtie ging volgen snapten Rêve en ik elkaar weer. En man wat is het een fijn paard. :+:
Ze is sterk als een beer, zowel kwa karakter als fysiek, maar ze wil het ook zo graag voor me doen. :+: Ze is een ontzettend lieve, sensibele merrie die eigenlijk een hele zachte inborst heeft. Maar ze "beschermd" zichzelf op een bijna agressieve manier als het er op aan komt. En daar moet je echt doorheen kunnen kijken. Want als je dat beantwoord met agressie of druk wordt ze nog banger en dus nog agressiever. Ik ben er nog steeds niet 100% uit of ze nu heel erg dominant of erg onzeker is.

Rêve zit in de "boogjes" fase van mijn "proces". (het voelt gek om het zo te noemen maar dat is het nu eenmaal.) wat in houdt dat ze momenteel op heel weinig contact gereden wordt. :) Dit is geen einddoel. :) Het merendeel van de training doen we nu ook terwijl ik door zit. Dat is best een klein puntje geweest voor Rêve, alles pikte ze tot nu toe heel snel op maar doorzitten vond ze eng. Dus dat hebben we dan ook heel geleidelijk uit gebouwd door te gaan doorzitten wanneer ze lang en laag over de rug liep aan een laag tempo en dan in eerste instantie ook niet meer vragen dan ontspannen blijven bewegen. Toen ze eenmaal door had dat er weinig spannends aan was, kon ik eigenlijk al heel snel zithulpen geven die ze meteen leek te begrepen. :+: En inmiddels lijkt ze er grotendeels overheen. :(:) Baas blijft ook maar idiote dingen verzinnen op haar rug. :(:) :))

Rêve is, als het goed is, drie maanden drachtig van Cassanova Du bois. En sinds haar dracht heeft ze issues met mijn man en is ze extreem zorgzaam voor mij. _O- Ik heb echt heel veel moeite gehad met kiezen. _O- Er staan dus ook linkjes voor de liefhebbers. Liefst zou ik ze gewoon allemaal plaatsen maar regels zijn regels. :))

1.Afbeelding

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB78767

2.Afbeelding
Naar de enge tractor toe.

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB5BB8F
3.Afbeelding
Daar stond de enge tractor dus. _O-

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB7A6D0

4.Afbeelding
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB6240F
Beginnetje van de SB
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB6DE7D
andere kant. Allemaal verre van perfect maar voor nu gaat het me er vooral om dat ze snapt dat opzij ook een optie is.

5.Afbeelding

6.Afbeelding

7.Afbeelding

8.Afbeelding

9.Afbeelding

10Afbeelding

Betreffende deze foto's. Hier zit dus wel degelijk een doel achter. :) Aangezien ik Rêve geheel zelf kan opleiden. Leert Rêve ook neckreining aan. Dit was een 3e echte poging. Waarom? Omdat ik links onverwacht uitval kan krijgen en ik wil dat ze ook blijft doorlopen op één hand. Zodat ik, in geval van nood, in de proeven mijn linkerhand niet perse "nodig" heb. :) Ik kan nl op zo'n moment wel nog mijn teugel vast houden en verplaatsen zoals bij neckreining "nodig" is. (gezien die verplaatsingen weinig moeite vragen.) Vandaar dus ook dat ik het bewust op mijn zwakste hand aan leer. :)

11.Afbeelding
En zoals vorige keer beloofd is de martingaal er ook af gehaald. Wel vrij laat helaas omdat mijn man toen pas klaar was en mijn moeder en stiefvader zijn een beetje bang voor Rêve dus die durven hem er niet af halen. Dan loopt ze dus eigenlijk veel stiller met het hoofd omdat ze niet achter de vork aan het vangen is. :+ Maar "in case of emergency" heb ik hem er liever nog aan als ze fris is. :') Het borsttuig heeft ze nog om maar de vork is er dus af.

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB51869

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB5493D

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB576D2

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB74C78
rechtsom wil ze in die galop nog iets te veel steun zoeken en "duiken" maar dat komt wel goed. :j Galop is voor haar de moeilijkste gang onder het zadel en ik kom er niet helemaal achter waarom. Ze heeft nl een hele goede, krachtige galop (bevestigde mijn trainer ook) die eigenlijk op beide zijdes even sterk is, springt ook op beide zijdes correct aan. Maar doseren is een puntje... := En dan krijg je dus in de hoeken dit. Maar komt goed! Het wordt elke keer beter en dat is wat telt. :j

12.Afbeelding

13.Afbeelding

14.Afbeelding

15.Afbeelding
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB76762

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB61B42
<3

Ben niet blij met der hoor :+:

Voor de liefhebbers een filmpje van de eerste pogingen tot stap galop omdat in mijn ervaring, paarden hun galop een stuk kan verbeteren van die overgang. Let niet op de commentaar van mijn man. _O- Die maakt er zijn missie van om me te pesten als hij moet filmen.
https://youtu.be/DyhypuLvJTQ
En het losrijden van zaterdag voor de foto's. Het eerste kwartier ofzo na het instappen dus.
https://youtu.be/ahG6bLu4EaQ


En voor degene die graag willen nog wat linkjes in willekeurige volgorde, weet niet hoe lang ze blijven werken want het valt me op dat de facebook linkjes de neiging hebben om te "vervallen".
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB86DBE

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB56009

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB675B7

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB71A47

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB6895E

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB5C126

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB63F9B

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB7B475

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB5DBC5

https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5FB7DB92

Enfin you get the point, het is heel moeilijk kiezen. _O-


BaileyMix

Berichten: 7918
Geregistreerd: 03-01-11
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 14:06

Wat een schitterende merrie zeg, jeetje! Hoe groot is ze?

En fijn dat jullie weer lekker op weg zijn.

noox

Berichten: 1406
Geregistreerd: 09-01-13
Woonplaats: Delft

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 14:11

Wauw dit ziet er top uit!! <3

✰ P I N T O ✰

vigo_is_lief

Berichten: 1175
Geregistreerd: 23-12-10
Woonplaats: Gouda

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 14:24

Wauw mooi dier! En ziet er fijn uit <3

Volg ons op instagram!! > @vigoritahorsita

savieralover

Berichten: 1702
Geregistreerd: 23-03-09

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 15:24

Wat een geweldig paard om te zien!!

Some days just pass by and some days are unforgettable. We can’t choose the reason why but we can choose what to do from the day after. So with that hope, with that determination. Let’s make tomorrow a brighter and better day

Ayasha
Blogger

Berichten: 58130
Geregistreerd: 24-02-04

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-20 17:28

Leuk! Ik had op één of andere manier minder positieve reacties verwacht. :o

Baileymix Rêve is 1.57 a 1.58 ongeveer. :) Ik ben maar 1.50. :))
Ze is behoorlijk breed en heeft vrij veel van het barokke van haar vader over genomen waardoor ze ook nog eens wat groter toont. Als je haar langs je hebt lopen heb je niet het idé dat het een klein paard is zeg maar. :))

pien_2010

Berichten: 44085
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 17:32

Mooi hoor. Doe je goed!

Algato
Berichten: 177
Geregistreerd: 07-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 17:43

Wat een mooi duo zijn jullie. Ziet er echt heel fijn uit! Jullie staan mooi bij elkaar. En de galop is ook netjes hoor, heel krachtig. Heel mooi paard en ze oogt inderdaad groot. Mooi paard!

shirleyp

Berichten: 2785
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: Hengelo

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 18:04

Knap beestje zeg!

Waarom staat je martingaal zo laag aan de borst afgesteld? Ik zie idd dat je met nauwelijks verbinding rijdt en ze op de foto’s aardig constant lijkt, wat voegt die martingaal toe? Is er ook ruimte om er een keer wat uit te komen, naar voor of omhoog? Bijv. bij de galopfoto’s (die zo keurig zijn hoor) mag er wat mij betreft wat meer ruimte zijn om een keer te ‘zoeken’ met het koppie. Misschien kun je eens beginnen met de martingaal wat hoger vast te maken? Dan heb je nog wel wat over als ze fris is, maar toch al wat meer ruimte. Misschien een mooie tussenstap?

Succes!

Conarde E (Van Gogh x Narcos II) Dr: Z1+10 Spr: B+8 SGW: B+23

Ayasha
Blogger

Berichten: 58130
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-20 18:17

Die staat daar eigenlijk omdat mijn trainer hem daar afgesteld heeft. :) De martingaal is puur "in geval van nood" en ik vermoed dat hij hem daarom ook iets te laag afgesteld heeft. Zodat ik iets meer in te brengen heb op het moment dat dat echt nodig is. Heb na mijn laatste topic het borsttuig al langer gemaakt waardoor ie ook hoger kwam en ook rond de nek heb ik hem aan beide kanten een gaatje losser gemaakt (ze is beetje aan het breder worden geloof ik. :') ). Maar denk dat hij opnieuw een gaatje losser mag inmiddels ook trouwens. Ik kan hem idd eens een ringetje hoger hangen. :j :) Ik was sowieso van plan om hem er eens vaker af te halen als de eerste frisheid er af is. Ringetje hoger is wellicht idd een betere tussenstap. :j

BritHittepit

Berichten: 2640
Geregistreerd: 05-09-09
Woonplaats: Mol

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 19:10

Topduo! Ik ben fan, maar dat wist je al! Hopelijk kan ze snel mee op wedstrijd! Die karakterkopjes passen wel in ons team :D

You're not working on the horse, you're working on yourself!

Ayasha
Blogger

Berichten: 58130
Geregistreerd: 24-02-04

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-20 11:05

:+: gaat wel nog even duren. Hopelijk zet ze volgend jaar een gezond veulen op de wereld dus het zal voor 2022 zijn. :D

BritHittepit

Berichten: 2640
Geregistreerd: 05-09-09
Woonplaats: Mol

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 11:19

Ayasha schreef:
:+: gaat wel nog even duren. Hopelijk zet ze volgend jaar een gezond veulen op de wereld dus het zal voor 2022 zijn. :D


Oooh maar ik wil de last van dat veulen met plezier overnemen hoor! Ik ben al felieft :o

You're not working on the horse, you're working on yourself!

Achterom
Berichten: 23119
Geregistreerd: 28-09-04

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 11:26

Wat een prachtige merrie is het toch! Je rijdt haar erg vriendelijk, fijn om te zien :j

Walkure

Berichten: 1403
Geregistreerd: 03-03-14
Woonplaats: Utrecht

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 14:12

Wat een prachtige merrie! Gaaf hoor :D

Iemand die verongelijkt in het leven staat slaagt nooit.

Askja

Berichten: 5263
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: De Punt

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 15:05

Echt een prachtig dier en een heel fijn beeld (maar zou van jou ook niet anders verwachten ;) )

http://www.stalskyjafar.nl
Centered Riding, IJslandse paarden & meer

NadineBlabla

Berichten: 2151
Geregistreerd: 23-10-11

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 16:51

zo'n knap dier! en jullie zijn een super leuke combi samen! :D

''Chaque battement de mon coeur est un je t'aime que je t'envoie''

Liefsyv

Berichten: 208
Geregistreerd: 14-07-10

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 16:54

Wat een leuk dier! En wat heb je haar leuk aan t lopen :D
Wat voor een onderlegger heb je onder je zadel?

BigOne
Berichten: 38719
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 16:59

Blijf fan van je merrie , vind het een geweldig leuk dier ondanks de gebruiksaanwijzing. Mooie combi , komt vast een leuk veulen uit

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

Sorro

Berichten: 1280
Geregistreerd: 19-04-04
Woonplaats: Schagerbrug

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 17:26

Prachtig paard en jouw wijze van rijden blijft ook fijn om naar te kijken.

Ayasha
Blogger

Berichten: 58130
Geregistreerd: 24-02-04

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-10-20 17:50

Bigone: ah eenmaal je haar een beetje kent is ze best lief. :D :+:

Lieve reacties allemaal! <3 ik probeer iig om het allemaal zo rustig en soepel mogelijk te laten verlopen. Ook mij lukt dat niet altijd natuurlijk. Maar het is mijn streven. :j

Liefsyv: dat is een eskadron maar vraag me niet welke serie. Ik heb hem van een vriendin over genomen. Kan haar wel vragen of zij het nog weet.

flooooo
Berichten: 2569
Geregistreerd: 11-06-10

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 18:18

Dat ziet er heerlijk ontspannen uit, gaaf paard ook!

Velvet V. Negro Z2 +5
Ceasar V. Houston M1 + 1
Florence V. Krack C. M2 + 3

Blackberry28

Berichten: 2969
Geregistreerd: 22-07-06

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 18:27

Wat een leuk paard en het rijden ziet er al fijn uit! Ben benieuwd wat voor knap veulen je gaat krijgen uit deze combi! (heb zelf een merrie van Don Carino du Bois)

❤Spike 30-04-2007-22-05-2020❤
❤Dunja 08-06-2015❤

Marilu
Berichten: 1258
Geregistreerd: 22-09-15
Woonplaats: ergens in België

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 18:55

Het is een prachtig, mooi paard en je zit er als gegoten op !

pillow
Berichten: 7879
Geregistreerd: 23-09-11
Woonplaats: naast het drents friese wold

Re: Gouden power merrrie Rêve D'or nog eens.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-20 20:24

Wat een mooi dier. Welke afstamming heeft ze?

Faja V. Modim M. Franzi V. Vento x Max


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker