
Onze kleinste Ximo. Een mini shetlander van ongeveer 75cm. Ja, hij is echt heel klein

Ik vermoed ook wat dwerggroei, maar hij heeft niet echt hele duidelijke kenmerken.
Neemt niet weg dat hij echt een hartendief is. Hij is super lief, heel leergierig en is er altijd graag bij. Overal waar je gaat heb je een kleine schaduw zeg maar. Dit kun je toch ook niet weerstaan?

Jim is inmiddels 19 en al een paar jaar met pensioen helaas. Door zijn blessure is hij ook echt wel een senior geworden. Maar ook hij geniet volop van onze plek. Hij is super relaxt (meestal dan

https://boktimg.nl/img/m/kGHhYn.jpg
Hij wordt trouwens wel grijs nu


Hij is wel de baas van het spul.


En de jongste telg Noura, die het geluk heeft uit een bloedlijn te komen met niet al te beste hoeven, met dunne zolen. Het gaat over het algemeen heel goed overigens, maar momenteel staat ze helaas met een hoefzweer. Dus voet ingepakt en hopen dat hij snel doorbreekt. Voor nu zit hij nog te diep.
Gelukkig is ze nog steeds haar lieve en vrolijke zelf en heeft ze een duidelijke mening over het inpakken van haar voet


Dagelijks staan ze een paar uur op de wei. Wegens gewichtsbeperking niet de volle dag, maar nu zo'n 4/5 uur. Ik laat het gras altijd uitbloeien, zodat er zo min mogelijk voedingswaarde in zit. En dat gaat met zowel Jim die snel dik wordt, als Ximo die een verleden heeft met hoefbevangenheid, heel goed.
Dit is toch genieten


https://boktimg.nl/img/m/wu3oZ6.jpg

Naast onze paarden leeft er van alles op het terrein. Alles groeit en bloeit. Ik heb op diverse plekken bloemenstroken aangelegd. Wat een kleur en wat een beestjes





https://boktimg.nl/img/m/sNmNK9.jpg
https://boktimg.nl/img/m/yCBsGH.jpg
https://boktimg.nl/img/m/gNoyz3.jpg
Ook de framboosjes komen voorzichtig tevoorschijn

https://boktimg.nl/img/m/opJa3m.jpg
Uiteraard hebben de insecten hun eigen onderkomen. Ik heb op 8 verschillende plekken insectenhotels hangen, uiteraard in de buurt van bloemen. En daar maken ze goed gebruik van.

Omdat ze beperkt op het gras staan, krijgen ze uiteraard verder hooi bijgevoerd. Ik probeer zoveel mogelijk lokaal en altijd laag in suiker. Helaas was mijn hooiboer al vroeg door de voorraad heen, dus heb ik nu 2x een partij weidehooi van Hay to you. Wat een mooi hooi is dat. Ze eten het ook graag!
Ik voer een deel in slowfeeders. Zo heb ik 2 van deze kratten staan, 1 met een slowfeeder met 3x3cm maas en 1 met slowfeeder van 6x6cm maas. En ik heb nog wat losse netten aan palen hangen en hooitassen in de boom, met verschillende mazen, variërend van 3x3 tot 6x6cm.

En op een aantal plekken voer ik los hooi, zoals in het hooi huisje. Dit om stress te voorkomen. Door op verschillende manieren hooi aan te bieden (los, grote en kleine maas), is er eigenlijk nooit stress met eten. Wat er wel duidelijk was toen ik alleen hooi in slowfeeders met 3x3cm maas aanbood. En dit huisje is zo gemaakt dat de kleine Ximo het bovenste laagje mee kan eten, maar daarna toch echt naar de slowfeeders mag verhuizen om te eten



En voor de fun heb ik ook altijd wel de hooibal gevuld of wat snacknetjes ophangen voor passive physio. En daar geven ze vaak zelfs de voorkeur aan.
https://boktimg.nl/img/m/enT5Kb.jpg
