Chantalla schreef:Klinkt ook leuk Dennis! Lijkt me helemaal een uitdaging om het tempo te halen met shetlanders.
Die afstand vind ik ook een ding, al zit in iets beter qua regio zie ik. Maar is wel mede de reden waarom we dit jaar nog niet mee ga doen. Doel is af en toe eens meedoen om te kijken of we mee kunnen komen dus ik wil er geen hele afstanden voor rijden.
Dwingeloo laatst vond ik nog te vroeg. Daar eens een dagje vrijwilliger geweest om te kijken hoe het gaat. Was ook heel nuttig.
De oefenendurance over twee weken gaan we wel rijden. Wel de 12km, omdat het echt voor de leer is. Met de trailer en naar vreemd terrein is toch anders dan thuis. En ik heb nog geen idee wat haar hartslag doet. Maar wel tof om te horen dat jullie denken dat ze het wel zou kunnen
Dennis schreef:Vorig jaar met Deedee de shetten mendurance gewonnen met gemiddeld 12,9. Terwijl ik helemaal niet het idee had dat ik hard reed. Deedee liep gewoon lekker en iemand die verschrikkelijk veel trainings kilometers maakt moest haar best doen om bij te blijven terwijl ik Deedee gewoon lekker liet lopen.
Zo heb ik Ebje dit jaar ook gereden, lekker laten lopen en zien waar je op uit kom.
Juist omdat ik veel te weinig buiten km maak naar mijn zin.
De dames lopen normaal vooral dressuur (M en ZZ enkelspan en M 2span). Wel veel wedstrijden en trainingen op ander terrein, dus de routine van op de trailer, wachten, andere omgeving enzo doet ze niets.
Wat mijn ervaring betreft is een klasse 1 dus prima uit te rijden zonder speciale training als je ze gewoon lekker op hun eigen tempo laat lopen en de laatste kilometer lekker de rust pak.
nessinator schreef:Jjuudithh, super leuk, een mede-Montferlander!
Inderdaad wat Malenka al zegt, een schema is erg paard-afhankelijk, maar wat je in ieder geval aan kunt houden is nooit én afstand én tempo verhogen in dezelfde training, en probeer per week max 10% verder te trainen.
Montferland is een leuk terrein om in te trainen, de heuvels doen al het halve werkWat ik merkte bij mijn paarden was dat ik 2 km/h sneller reed op wedstrijd dan thuis.
Maar om je eigenlijke vraag in het kort te beantwoorden: ik train met hartslagmeter, ik ken de basishartslagen in alle gangen, ik draaf totdat de hartslag boven een bepaalde waarde komt (afhankelijk van het terrein), stap weer tot hij weer op stap-niveau is, en draaf dan weer verder.
Chantalla schreef:Voor degene die met hartslagmeter trainen, welke gebruiken jullie en wat is aan te raden? De Polar band, de halve band van Equilog, losse elektroden (die niet meer te verkrijgen zijn)? Of nog iets anders?
Ik wil graag beginnen met rijden met hartslagmeter maar ik hoor van alles en weet niet meer wat wijsheid is. Al verwacht ik hier ook verschillende meningenHet garmin horloge heb ik al kunnen scoren met black friday dus nu de meter nog.
Marije_jiplover schreef:Heb je bij de losse electroden de vacht goed natgemaakt, evt geleidegel gebruikt en meerdere posities uitgeprobeerd voor de 2e electrode?
Als ik geen gel gebruik, kloppen de waarden bij die van mij pas als die zeiknat van zweet is, ook als ik de vacht wel heb natgemaakt.
Als ik wel gel gebruik, werkt het perfect.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker