Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-22 23:14

Van 6 t/m 8 juli vond de jaarlijkse Tattersalls July Sale plaats op het veilingcomplex van Tattersalls in Newmarket. De July Sale is een vrij gemengde veiling met paarden in en uit training, fokmerries, potentiële fokmerries en zelfs een enkel veulen als die nog aan de voet lopen bij de moeder. Met prijzen variërend van 1.000gns tot meer dan een half miljoen, is er voor ieder wat wils. :D

Op Tattersalls Newmarket wordt nog gehandeld in Guineas, een oude munteenheid van het Verenigd Koninkrijk. 1 Guinea staat gelijk aan £1,05, waarbij de 5p zogezegd de commissie is voor de veilingmeester. Ga je naar één van de Tattersalls sales buiten Newmarket, dan wordt er gewoon handel gedreven in ponden of, wanneer de veiling in Ierland plaatsvindt, euro's.

Naast het maken van foto's voor op social media, en een beetje voor de fun, kregen we ook de kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij The Castlebridge Consignment, die een draft had van maar liefst 120 paarden. Na twee ochtenden om 6u op het complex te hebben gestaan om daadwerkelijk alles te kunnen filmen, hebben we hier een drietal reels van gemaakt voor op Instagram.

5 juli - Viewing Day
De dag voor de veiling bestaat uit 'showing': potentiële kopers krijgen de kans om de paarden te bekijken voordat ze de ring in gaan. Op verzoek worden ze ook voorgedraafd, iets wat je vooral kopers uit het Midden-Oosten ziet vragen.

Rhona met Lot 271, Footprints, opgesteld zoals ze zou doen als potentiële kopers de paarden willen zien. Footprints is een dochter van Galileo uit de Danehill Dancermerrie After en is zelf drachtig van Wootton Bassett. De merrie werd uiteindelijk afgeslagen op 340.000gns (ca. €418.500,-) en was daar mee de op drie na hoogste prijs van de sale.
Afbeelding

Wildcard Lot 271B is de merrie Nomadland, een ongeracete dochter in training van Frankel uit de in Japan gefokte Love Conquers (Deep Impact). Zij wisselde voor 22.000gns (€27.000,-) van eigenaar.
Afbeelding

Overigens kun je de hele veiling lang paarden laten showen tot het moment dat ze de ring in gaan, maar op de dag voor de veiling echt begint, is het uiteraard het rustigst en kun je wat meer de tijd nemen omdat de staff geen paarden heeft die ze moeten klaarmaken om de ring in te gaan.

Deze reel is het resultaat van deze dag:


Het laatste paard dat je ziet, is wildcard Lot 271A, See The Rose, voorgebracht door haar groom Mahendra. See The Rose is een Gr.3 winnende dochter van één van de tophengsten in Frankrijk, Kendargent, uit Xaarienne, een dochter van Xaar. Daarnaast is ze ook een volle zus van twee andere Black Type performers, Xaarino en Mont Kiara. See The Rose was daarmee het hoogst geprijsde paard in de consignment van Castlebridge met 500.000gns (€615.500,-).

6 - 8 juli - De Veiling
De veiling begon niet bijzonder sprankelend. Het eerste paard in de ring was Lot 5, een tweejarige merrie van Heeraat die voor 4.500gns niet verkocht werd. Enigszins ambitieus van de consignor en fokker als je het mij vraagt, aangezien de moeder niets gepresteerd heeft, het eerste veulen van de moeder nog niet geracet heeft, deze nog niet geracet heeft en de fokker Heeraat net zelf heeft weggedaan bij gebrek aan prestaties. :')

Deze Footstepsinthesand merrie, Lot 7, Doves Cry, was de volgende in de ring en werd afgeslagen op 1.000gns.
Afbeelding

De driejarige Lot 29, Biyariq (Cotai Glory ex Baltic Belle (Redback)), vond het stiekem best spannend allemaal en kreeg het wat warm voor ze de ring in ging.
Afbeelding

Het eerste paard dat voor meer dan 100.000gns verkocht werd, was Lot 33, Le Designe (Siyouni), die voor 180.000gns verkocht is aan Yulong Investments van Yuesheng Zhang.

Omdat de dagelijkse werkzaamheden ook gewoon doorgingen, maken we vervolgens even een sprongetje naar Lot 61 in de ring, Miss Seafire, die net voor veilingmeester Matt Hall langs liep. Miss Seafire is een dochter van Dandy Man uit de Dubawimerrie Solstice. Ze is zelf drachtig van de Leading First Crop Sire van 2022, Havana Grey.
Afbeelding

Eén van de paarden die mij qua uiterlijk aansprak, was Lot 77, de tienjarige Three By Three (Invincible Spirit uit de Listed-geplaatste Gulch merrie Threefold). De cataloguspagina deed echter weinig voor de merrie en voor 14,000gns moest Jamie Railton haar weer mee naar huis nemen, want de minimumprijs werd niet gehaald.
Afbeelding

Een kleine impressie van de veilingring als Lot 72, Screenplay (Shamardal ex Galactic Heroine (Galileo)) de ring binnenkomt...
Afbeelding

... onder toeziend oog van veilingmeester Alastair Pim en het team van zogenaamde bid spotters.
Afbeelding

Even later kwam er een voor mij heel bekend gezicht binnen toen Lot 80, Table Mountain onder de hamer ging. Table Mountain is een dochter van de hengst Phoenix Reach en de Mount Nelsonmerrie Cape Victoria. Ze is gefokt en getraind geweest op Kingsclere en is momenteel drachtig van een ander bekend Park House Stables gezicht, 2,000 Guineas winnaar Kameko.
Afbeelding

Ondertussen werd er ook nog wat gefilmd en gefotografeerd bij Castlebridge. Hier brengt Ellie even de laatste make-up (babyolie) aan bij Lot 152, Ira Brevis Furor (King's Best x Mahamuni (Sadler's Wells)) die samen met haar Territories hengstveulen verkocht werd.
Afbeelding

Het Castlebridge team en veel van hun paarden in training, kun je herkennen aan de groene en rode kleuren, zoals hier te zien op Lot 446, Naga Eye, een zoon van Acclamation uit de in Zwitserland gefokte Gianetta (Whipper).
Afbeelding

Tegen de avond (ja, het zijn lange dagen :)) ) zakt uiteraard de zon en valt het licht prachtig in de ring. Dit is Lot 566, Approach The Land, een vierjarige zoon van Dawn Approach ex Royale Danehill (Danehill). Royale Danehill heeft 9 veulens op renleeftijd, waarvan 8 gestart zijn en 7 winnaars. Een uitzonderlijke strike rate als je bedenkt dat gemiddeld ongeveer 50% van de volbloedveulens aan de start komt en een nog kleiner percentage daadwerkelijk races wint.
Afbeelding

Hoewel de paarden in training in principe allemaal gereden kunnen worden, doen Mark & Charlie Johnston er nog een schepje bovenop door hun paarden ook op de veiling te laten voorrijden door hun stalruiters. Dit is Lot 629, Zestful (Postponed ex Heart’s Content (Daylami)), een driejarige halfzus van Listed-winnaar Heartily en Listed geplaatste Harcourt Street.
Afbeelding

Salestopper van dag 3, was Lot 798B, Crystal Estrella. Met haar rating van 89 op zichzelf al geen slecht paard, maar deze dochter van Iffraaj en de Black Type producerende Dansilimerrie Crystal Etoile is nauw verwant aan de hengst Crystal Ocean, die in 17 races nooit slechter had gelopen dan derde.
Afbeelding

Hierna was het tijd om snel de laatste twee reels te bewerken en op Instagram te uploaden:
And that concludes today’s trade. Over een paar weken zijn we er weer. :D
AfbeeldingRSDICBS

Berichten: 1005
Geregistreerd: 08-03-08

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-22 23:24

Mooi verslag! Heerlijke tijd gehad zo te zien

Alleen foto's in topic bekijken: &if=1

sassycas

Berichten: 192
Geregistreerd: 16-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-22 23:35

Gave foto's! Zeker die van Naga Eye en Approach The Land <3

Pantykous

Berichten: 10497
Geregistreerd: 08-02-03
Woonplaats: Bunschoten

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 07:23

Wat een prachtig verslag!

Lauss_

Berichten: 966
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 08:25

Heel gaaf! En wat een prachtige paarden lopen daar! <3

kimmie261

Berichten: 19227
Geregistreerd: 30-03-04
Woonplaats: duitsland

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 08:54

Wat een super gaaf verslag, ik had er nog nooit van gehoord, dus weer wat geleerd, dank je wel voor het plaatsen en de uitleg van alles!

princequillo
Fotograaf

Berichten: 2472
Geregistreerd: 12-10-05
Woonplaats: Amersfoort

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 09:33

Wat een prachtige serie foto's en paarden! <3

Dido2316

Berichten: 2003
Geregistreerd: 10-01-15
Woonplaats: Schiedam

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 10:02

Wauwie, wat een tof verslag!

Telpeva

Berichten: 14804
Geregistreerd: 26-08-06
Woonplaats: In de hoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 11:01

Wat een leuk verslag! Nooit eerder gezien zoiets, heel interessant :j

En wat een mooie dieren zijn het <3

Ever make mistakes in life? Let's make them birds. Yeah, they're birds now.
http://www.migaria.com/popcorn.gif

ogidni
Berichten: 461
Geregistreerd: 16-10-13

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 13:47

Wat ontzettend leuk om te lezen en te zien. En toch 1 bekende naam gespot, Danehill. Bij toeval een iers renpaardje op ons pad gekomen met als vader Oratorio. Verder heb ik er geen verstand van en heb ik ook helemaal niets terug kunnen vinden van ons paardje.

Anoniem

Re: Dure en minder dure paarden bij de Tattersalls July Sale

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-22 19:34

Bedankt voor de leuke reacties allemaal! <3
De sales zijn, vind ik, echt wel hoogtepunten van het jaar, zo’n leuke sfeer hangt er altijd. :D

loulou

Berichten: 14812
Geregistreerd: 12-09-01
Woonplaats: heesch (brabant)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-22 22:04

Wat een mooi verslag!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Trendiction en 1 bezoeker