Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zenaa
Berichten: 30
Geregistreerd: 13-02-16

Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-18 12:43

Hallo allemaal!

Onze dochter van 10 rijdt nu 3 jaar. Ze kan best leuk rijden, maar is geen held. Afgelopen jaar is ze met 2 vriendinnen op ponykamp geweest. Deze vriendinnen durven alles en zijn nergens van onder de indruk. Het kamp was leuk. Maar ze wil dit jaar niet weer, want er werd elke dag buiten gereden (leuk!) maar er werd heel veel en hard gegaloppeerd (dat vond ze niet leuk). Ze moesten in galop over boomstronken en rustig aan doen is natuurlijk geen optie als de rest wel keihard gaat. Kortom. Ze vond het vaak veel te spannend. Nou denk ik dat dit bij de meeste ponykampen wel een beetje zo gaat, maar ik dacht, wie weet zijn er ook wel kampen waar het er wat rustiger aan toe gaat. Ik gun het haar zo om op ponykamp te gaan zonder steeds bang te zijn voor wat er nu weer komt.

Namens m’n dochter, bedankt voor het meedenken!


troi
Berichten: 16472
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 14:50

Misschien is een kamp waar ze vooral aan grondwerk / natural horsemanship doen leuk voor haar?

fotoshoot van mijn knappe ventje !!

[ITP] hop hop hop quarter in galop, dankzij emdr!


Eileen_

Berichten: 4655
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 14:55

Ik ben vroeger zelf eens naar les chevaux gegaan. Hier wordt je ingedeeld op hoe je rijdt en wat je wil, ook wordt er een paard uitgekozen op je wensen. Ik vroeg bijvoorbeeld om een paardje met pit, het liefste een haflinger, en dat kreeg ik ook behoorlijk :)
Naar mijn idee ging het er vaak best rustig aan toe, ook al zat ik in de gevordene groep. Persoonlijk vond ik het niet zo veel aan (ik was ook al 14/15 dus oud vergeleken met kindjes van 10) maar dat lag meer aan mijn leeftijd en mijn verwachtingen. Met springen ging het bijvoorbeeld niet hoger dan 10 a 15 cm en dat vond ik toen gewoon veel te laag.
Maar misschien kan je er eens naar kijken!

Floran

Berichten: 883
Geregistreerd: 26-03-08

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 15:16

Ik kan je stal de eik in Holten aanraden. Ook als ze samen met deze andere vriendinnetjes komt wordt er nog steeds naar elk kind apart gekeken waar hij/zij het meest aan heeft. Ook hier zijn wel buitenritten maar er is altijd keuze uit een rit met enkel stap draf of als het vertrouwen helemaal weg is, begeleid aan een halstertouw. Voor info kun je hen altijd even bellen. www.eik.nl

A3a1
Berichten: 2761
Geregistreerd: 07-04-16
Woonplaats: Sleewijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 15:21


Vuurwerk helemaal zat?
Teken de petitie,!!!!
https://petities.nl/petitions/vuurwerkv ... htqSlfkUUw

Pascalle90
Berichten: 762
Geregistreerd: 05-05-15
Woonplaats: Zuid Holland

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 15:44

Bij de ripse ruiters doen ze ook buitenritten, maar de kinderen gaan dan in verschillende groepjes zodat iedereen op zijn eigen niveau kan rijden. Ook doen ze veel spelletjes (met en zonder pony) en wordt er veel gereden op de manege zelf.

OLG Gladiolo mijn Spaanse allemansvriend

Wildgirl

Berichten: 10760
Geregistreerd: 14-11-03
Woonplaats: Drenthe

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 15:48

Waarom wil jij persé dat je dochter op ponykamp gaat?

WowAmigo
Berichten: 4655
Geregistreerd: 22-07-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 15:48

Mijn dochter is naar Klein Oever geweest, daar wordt hè ook in niveaus ingedeeld. Zij is ook geen held en vond het daar geweldig! Ook professioneel georganiseerd. Was er erg tevreden over.

NadjaNadja
Moderator Algemeen2
No worries, be happy!

Berichten: 5287
Geregistreerd: 28-08-12

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 16:03

Ik schrik best wel van je bericht! Ik ben zelf ook al enkele jaren ponykampleiding, maar we laten kinderen nooit iets doen wat ze niet willen. Tuurlijk proberen we wel om ze aan te moedigen om bepaalde dingen wel te doen: maar dan alleen als wij denken dat het kan en we ook denken dat het kind er iets aan heeft. Sneu dat ze de ponykamp op deze manier heeft ervaren!

Ik ben zelf leiding bij manege de Eekwal en kan dit ook zeker aanraden. Er zijn groepen op basis van ervaring en leeftijd en er wordt altijd een geschikte pony gezocht. Wisselen is altijd mogelijk en er wordt veel gevraagd naar de mening van de kinderen.

Volg ons ook op instagram: @fien_en_fuur! <3

Zenaa
Berichten: 30
Geregistreerd: 13-02-16

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-18 17:37

Nou ja had een heel bericht gemaakt.... weg!

@wildgirl. Waar lees jij dat mijn dochter van mij op ponykamp moet? Ze wil zelf graag. Maar niet meer naar dit kamp. Ze heeft het leuk gehad, maar veel dingen gedaan die ze eigenlijk te spannend vond. Dus hebben we samen afgesproken te zoeken naar een kamp waar het er qat rustiger aan toe gaat. Ze moet niks hoor...

Bedankt voor alle reacties. Ik ga er eens op m’n gemak naar kijken. Klein oever heb ik haar zelf ook al over gehoord trouwens. Dat is dus een aanrader?

De leiding was heel lief hoor. En er werd ook naar niveau ingedeeld. Ze zat in de beginners groep en had een lief paardje. Maar haar pech was denk ik een beetje dat ze de jongste was. De rest was zo rond de 15/16. En het was heel groot. Denk wel 50 kinderen.

irisskib
Berichten: 320
Geregistreerd: 13-01-10
Woonplaats: Makkum / Buinen

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-18 17:50

Op les Chevaux word er veel naar de wensen van de kinderen geluisterd, ze kunnen aangeven wat voor pony ze willen en wat ze die week heel graag zouden willen doen. We gaan bijna elke dag op buitenrit en hierbij passen we altijd het niveau aan op de ruiters, er zijn meerdere rij groepen. We gaan voordat we naar het bos gaan eerst in de bak lesrijden om te kijken of het klikt tussen ruiter en pony en daarna gaan we pas naar het bos.

Annetje

Berichten: 25033
Geregistreerd: 25-07-02

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 09:28

Ik ben echt de grootste bange poeperd die er is en ik ben vroeger veel naar de Burght in Barneveld geweest. https://www.deburght.nl/
Ook de Besmanninck hoeve met alleen ijslanders vond ik een aanrader en de Silver hoeve ergens in het noorden van het land. Bij alle drie de maneges waren ze heel lief voor mij en ik kreeg eigenlijk altijd de braafste/sloomste pony mee.

Pepperrr

Berichten: 7768
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 09:41

Ik weet niet waar je woont, maar het Paardrijk in Berlicum heeft fijne kampen! Het motto daar is dat ponykamp leuk moet zijn, dus dingen die je niet durft of echt niet wil hoef je ook niet te doen.

De manege is gespecialiseerd in ruiters met een beperking. Maar ook ruiters zonder beperking zijn van harte welkom.

Het kamp wordt daarom ook in 3 groepen verdeeld. Je wordt ingedeeld op niveau. Maar zelf heb je hier ook inspraak in. Dus wordt je in de groep met het hoogste niveau gezet maar denk jij zelf dit niet te kunnen of durven mag je ook een groepje lager.

Ik loop hier al zo'n 8 jaar rond en ik wil er zelf nooit meer weg. Echt een aanrader!

Let the wind carry you home
Blackbird, fly away

EmmaK95

Berichten: 557
Geregistreerd: 21-06-17

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 09:54

Wat Pepperrr zegt, ik heb een tijdje vrijwilligerswerk gedaan bij het Paardrijk en als ik naar de wensen van je dochter kijk, lijkt me het de perfecte manege. Ze hebben hele lieve, leuke pony’s waar ze ook lekker mee kan knuffelen. Veiligheid voorop en geen ‘gekke’ dingen. Gewoon op een verantwoorde en fijne manier met paarden (leren) omgaan.

xChanelx
Berichten: 1746
Geregistreerd: 05-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 10:05

WowAmigo schreef:
Mijn dochter is naar Klein Oever geweest, daar wordt hè ook in niveaus ingedeeld. Zij is ook geen held en vond het daar geweldig! Ook professioneel georganiseerd. Was er erg tevreden over.


Hier kan ik me absoluut bij aansluiten. Ik ben hier zelf al enkele jaren leiding. Als je vragen hebt, stuur gerust een pb.
De dingen die je in de OP noemt over crossen, over boomstammen springen enz. komen daar zeker niet voor. Ze willen op een verantwoorde manier met de paarden en kinderen omgaan.

Enjoy the little things in life, because one day you will look back and realize it were the big things.

Trui

Berichten: 4775
Geregistreerd: 26-04-16
Woonplaats: capelle ad ijssel

Re: Ponykamp als je niet zo’n held bent.

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-18 10:07

wellicht manege gasselte? je rijd wel veel buiten maar je wordt ook daar ingedeeld op niveau. er zijn geen maximum aantal groepen dus als t nodig is dat jouw dochter in n groepje met 4 zit gebeurt dit gewoon, ze worden niet samen gevoegd bij n ander klein groepje wat wel al meer durft. je geeft gewoon aan dat ze niet zoveel durft en daar wordt het programma op aangepast. dan zul je waarschijnlijk ook wat vaker in de bak even vertrouwen winnen ook voordat ze naar buiten gaan!

Een koude trui, is geen goede trui.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chantalla, leenleen11, Mama2018, SusanH en 4 bezoekers