boktrit manege de Bongert

Moderators: Essie73, Warboel

 
 
Merel

Berichten: 1160
Geregistreerd: 21-02-02
Woonplaats: Vroomshoop

boktrit manege de Bongert

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-03 15:21

Vandaag zijn we naar de boktrit bij manege de Bongert geweest.

Gisteren kreeg ik van alja (waar ik momenteel ben) de kans om mee te rijden, samen met Saskia (irishje op bokt).

Er vroeg uit Saskia, Laura en ik (lees: pluutje, irishje + merel op bokt) vast ontbijten, waarna alja en jan ook verschenen.

Nou daar gingen we dan: beide paardjes op de trailer en op weg naar ????
achteraf bleek dat manege de bongert te zijn. Haha!

de meesten waren er al en alja spoorde ons aan om ons even voor te stellen. Dat hebben we dan ook gedaan en de paarden werden gezadeld.

Na een tijdje (nouja....tijdje....) Dromen wachten, gingen we dan weg. Eindelijk. Eerst natuurlijk instappen,maar toen dat 3 kwartier duurde waren we dan wel aardig zat. In de achterhoede werd stiekem al wat gedraafd }> , maar het verwachte drafje bleef uit: dan toch maar eens informeren en toen bleek er de enige onenigheid te ontstaan over het wel/niet draven. Opvallend was wel dat we daarna ineens een aantal grotere stukken gedraafd hebben en of dat nu om de tijdnood was of niet dat deed er verder ook niet toe.

Froukje had enige ruzie met 2 kleine bomen die toch wel aardig dicht op elkaar zaten, gevolg: blauwe knieƫn! Clown

Overigens werd er op dat moment in de achterhoede al druk gegalloppeerd Bloos

Annemieke vroeg zich af of mijn opvallende westernzadel tussen al de "gewone" zadels wel lekker zat en halverwege hielden we de groep op met onze spontane ruilactie. Haha! Ik ging op Cleo en zij op mijn westernfjord (Kaatje). Echter: bij de eerstvolgende draf smeekte ze om weer opnieuw te wisselen, de beugels waren veeeeel te lang, en dat leek haar niet zo'n goed idee. Schijnheilig

Verder een leuke meeting gehad, weer wat mensen leren kennen, alhoewel de een gezelliger was dan de ander en er niet veel gedraaft is.

Groetjes alja, pluutje, irishje & merel


Sting

Berichten: 11125
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 15:34

Was wel leuk, maar idd erg weinig gedaafd, ook erg jammer dat Bloemkooltje (maaike) van Mi af was gevallen, maar daar kan ze natuurlijk ook niks aan doen Boos!
Maar verder was het wel erg gezellig (vooral dat stilstaan en dan hard wegcrossen, wat niet iedereen leuk vond *LOL* )

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 16:02

Ik vond het ook een hele gezellige rit,al wist ik niet eens van iedereen de naam. Bloos

Stappen,draven of galoperen maakte mij weinig uit,ik vond het allemaal wel best.Rinkja niet,die wilde alleen maar hard.Komt omdat ik bijna nooit met haar weg ga,en dan is zo opgefokt.Maar ja,daar went ze wel aan. Knipoog
Van de mensen zonder eigen paard kon ik het me wel voorstellen dat ze wel wat meer wilden dan stappen.Maar het was gewoon een leuke rit,en daar gaat het toch om?

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 16:41

Even wat ophelderen dan. Scheve mond Vanochtend zijn we rond half negen vertrokken uit Eelde, maar onderweg is Maaike van Mi gevallen. Maaike is toen op de fiets verder gegaan omdat ze nogal pijn had, en ik ben op Mi gestapt, Corine op Rival. Omdat Maaike later besloot om niet mee te gaan, ben ik op Mi gebleven, en is Imre op Rival gegaan. We hebben inderdaad veel gestapt, vooral in het begin, maar ik moet zeggen dat me dat voor de mensen achteraan ook niet erg fijn zou zijn geweest. Het was nogal zandhappen Haha! We hebben van tevoren gezegd dat we niet hard zouden gaan rijden, stappen en draven.
Het paard (Mi) waar ik op zat, ben ik niet gewend, heb er twee keer eerder opgezeten, maar in totaal nog geen half uur. Ik ga niet galopperen met een paard wat ik niet ken, waar die ochtend nog iemand vanaf gevallen is, en waarvan ik weet dat ze behoorlijk opgefokt kan raken. Het leek me ook geen goed idee om met zo'n grote groep hard te gaan rijden. Tenzij je graag ongelukken wil... Dat we op het eind nogal wat gedraafd hebben, was inderdaad tijdnood. We konden niet de kortere weg langs de straat nemen, dus we moesten wel wat sneller. ( al was volgens mij de benzine bij Mi op Haha! , ze wou niet meer zo hard draven... )

Dat er mensen waren die wilden galopperen (die een paard gehuurd hadden) snap ik, maar ik had gehoopt op een beetje begrip naar mij toe. Verdrietig (is het trouwens verplicht om te galopperen? Draven en stapepen vind ik prima.... Verward )Ik kende het paard niet goed en ga dan niet galopperen. Zeker als ik weet dat mijn eigen paard (liep ook vooraan) daar flink van opgefokt raakt. Maar ik hoop dat jullie toch een leuke rit hebben gehad... Ik vond het verder wel erg leuk om iedereen eens te zien, met de paardjes. Ik vond de rit verder ook leuk (al was ik errug moe!), heb nieuwe dingen geleerd (beugelsex Tong uitsteken ) We gaan hem nog eens over doen, en dan gaat Maaike ook mee!! (en kan ik op mn eigen Rivalletje Lovers )

en Imre, bedankt!! Ze heeft Rival naar huis gereden, zodat ik op Mi kon blijven. Maaike is met de auto terug gegaan... Ach gut

en ik zal z.s.m. mijn foto's erop zetten Haha!

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 16:57

Voor zover ik begreep hoefde er niet gegalopeerd te worden,maar even een drafje,wel iets meer dan alleen stappen.Dit stond ook in het topic.
Maar goed,ik zal me er verder ook niet mee bemoeien,laten we alleen niet van een mug een olifant maken. Haha!

Het was erg sneu voor Maaike,dat ze nu niet mee kon,volgende keer beter,en hopelijk heb je er snel minder last van! Ach gut

Dees

Berichten: 16620
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 16:59

hai, ik was die loser die niet mee was Clown
Zo te horen heb ik wel wat actie gemist.... }> of juist niet.

Maar ik lees het zo, en ik wil toevoegen; het was bij mij wel heel duidelijk dat deze rit hoofdzakelijk in stap en een beetje draf zou worden gereden.
Vind niet dat het dan helemaal terecht is om daar halverwege de rit over te gaan miauwen, het was echt van te voren bekend gemaakt.

maar, eh, vertel me de leuke dingen! Want de groep een beetje ingeschat te hebben; jullie hebben vast ook heel veel geklept en gelachen
En zat Annemieke ook deze rit weer hoofdzakelijk achterstevoren op het paard? }>

manzano

Berichten: 18044
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 17:03

Ahh, Maaike wat onwijs klote zeg!!!!! We waren er zo van overtuigd dat het gewoon ging lukken. Wat is er precies gebeurd dan? Hopelijk is het vertrouwen niet weer helemaal beschadigd. Je moet maar denken aan de afgelopen week en hoe super het ging. Dikke kus!

manzano

Berichten: 18044
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 17:04

En oh ja, voor de anderen: het is inderdaad zo dat Mi heel druk kan worden (heb het meerdere malen aan den lijve ondervonden Haha!), dus ik denk dat het heel erg verstandig is geweest om die galop niet te doen. En zoals Wendy ook van Rival weet dat hij heel druk kan worden is het gewoon gevaarlijk. Met 15 paarden aan de kletter is echt geen pretje en levensgevaarlijk!!!

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 17:15

Dees schreef:
maar, eh, vertel me de leuke dingen! Want de groep een beetje ingeschat te hebben; jullie hebben vast ook heel veel geklept en gelachen
En zat Annemieke ook deze rit weer hoofdzakelijk achterstevoren op het paard? }>


Eeh,ik werd zo ongeveer van m'n paard gegooid door Janke. Clown

Ennuh,wat bedoelden jullie eigenlijk met beugelsex? Schijnheilig

Met Annemieke viel het wel mee vanmiddag. Haha!
(maar die reed ook een groot deel van de rit meer achteraan in de groep Tong uitsteken )

Marinke

Berichten: 2584
Geregistreerd: 15-12-02
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 17:26

Lindy schreef:
Ik vond het ook een hele gezellige rit,al wist ik niet eens van iedereen de naam. Bloos

Stappen,draven of galoperen maakte mij weinig uit,ik vond het allemaal wel best.Rinkja niet,die wilde alleen maar hard.Komt omdat ik bijna nooit met haar weg ga,en dan is zo opgefokt.Maar ja,daar went ze wel aan. Knipoog
Van de mensen zonder eigen paard kon ik het me wel voorstellen dat ze wel wat meer wilden dan stappen.Maar het was gewoon een leuke rit,en daar gaat het toch om?


idd, was een hele leuke rit, en ik snap goed dat galop met de hele groep niet verstandig was, alleen voor Mi en Rival al, bij de proefboktritjes Clown werd het al haast racen met zijn 3en!
Ik vond de rit iig leuk, zat op een lieve pony (Frodo Haha!) alleen was ie al best moe volgens mij, had al minstens 1 les gelopen dus er zat niet zoveel pit meer in Knipoog
En omdat ik meestal achteraan in de groep reed, ging Frodo vaak in galop om de rest v/d groep bij te houden, dus galop heb ik ook wel gehad hoor Haha!

En heeeeeeeel jammer dat Maaike niet mee was met de rit......Verdrietig;( daarom doen we het maar eens een keertje over he Haha! Gelukkig heb je alle bokkers wel kunnen meeten Lachen
k hoop dat je gauw weer op Mi kunt stappen Maaike Ach gut en als we allebei onze vakantie hebben gehad gaan we weer lekker met Mi en Jan (en Rival ? *LOL*) buitenrijden Pling
Laatst bijgewerkt door Marinke op 13-07-03 17:29, in het totaal 1 keer bewerkt

Romeo Lovers

Sting

Berichten: 11125
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 17:26

Beugel zex is beugel aan beugel rijden Haha!

Alja

Berichten: 20799
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: Emmercompas-cuum

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 18:04

en hoe zit het met de fotos die er zijn gemaakt???

ALTIJD AL EENS IJSLANDER WILLEN RIJDEN:
http://www.bokt.nl/markt/ad/437352/alti ... len-rijden

Marinke

Berichten: 2584
Geregistreerd: 15-12-02
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 18:17

Ja daar ben ik ook benieuwd naar Haha!

Romeo Lovers

Lindy

Berichten: 6038
Geregistreerd: 07-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 18:47

Die van Roos zouden wat later komen geloof ik,maar er zijn wel meer foto's gemaakt,dus kom op met die foto's!

littleroosie

Berichten: 5319
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Heerenveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 18:48

Mijn foto's en verslag komen eraan op ITp

Botticelli (Paddox X Samber) L1 + 9 https://www.facebook.com/botticellihengst
Disan Montana (What's Colour X Criminal Law) ster Drachtig van Botticelli (19 maart 2018)

Imre

Berichten: 12693
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 18:55

Ik heb de foto's van Wendy nog even bekeken nadat ik Rival naar huis had gereden. Ze zijn erg leuk en ze gaat ze zsm plaatsen! Lachen

Het was wel een beetje een chaotische rit! De volgende keer gaan we van te voren de route plannen en rijden, dan hoeven we tenimnste niet 3x langs de ijscokraam/speeltuin en omdraaien op het zandpad! Haha! Ik geloof dat Wendy Rival beter Dribbel had kunnen noemen, wat een stuiterballetje zeg! Voorin viel het nog wel mee, maar op een gegeven moment zaten we een beetje tussen de rest en dat vond ze niet zo prettig! Ik hoop dat de mensen die een mep van haar hebben gehad trouwens nog een beetje heel zijn! Schijnheilig

Dat we de weg niet helemaal wisten heeft wel gezorgd voor een avontuurlijke route Haha! met veel bomen waar we omheen moesten slalommen. Mijn knieen waren al blauw, maar ik geloof niet dat er wat bij is gekomen. Ik ben trouwens wel verbrand... Boos! Ik vond het in ieder geval een leuke rit en Rival is een vrolijk paardje! Ze heeft ontzettend goed haar best gedaan en we waren allebei bekaf en blij dat we weer thuis waren!

annemieke21

Berichten: 1139
Geregistreerd: 22-02-02
Woonplaats: groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 19:58

Nou dan zal ik uiteraard ook even wat vertellen!!!

Beugelsex: Froukjes idee!! beugel aan beugel rijden!!!! Vond dat erg fijn met haar Tong uitsteken Knipoog

Ik heb erg gelachen tijdens de rit en nee, ik heb niet de hele tijd omgekeerd op paard gezeten.
Vond het jammer dat wel bijna niks hebben gedraafd, galop hoefde niet persee. Maar snap ook wel weer waarom hoor
Volgende keer toch iets kleine groep en idd een wat betere organisatie.
Ik vond de BOKTCREW shirts wel erg orgineel!!!

Al met al ondanks het vele stappen wel weer flink bij kunnen kletsen met alle bokkers

Ik zal even een toppicplaatsen voor mijn fotos!!

IM BACK!!!!

Sting

Berichten: 11125
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 20:07

Doe dat dan!!! *LOL*
Ik zit al vanaf 8 uur te w8ten

lissyjd

Berichten: 440
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 21:38

Ik heb al leuke foto's gezien op bokt, de rit was op zich erg mooi en ja de groep was groot maar dat wisten we van te voren.
Ik was diegene die ermee kwam wat de bedoeling was tijdens het rijden en dit heb ik gedaan om opheldering te verkrijgen gezien er veel over geklaagd werd in de groep.
Het was idd gezegd in de topic dat het een rustige rit zou worden met stap, draf en misschien een galopje.
Mij maakte het niet zoveel uit maar naar een uur stappen wilde iedereen toch ook wel een drafje... en dat was ook gezegd.
Dat de galop uit bleef leek mij logisch en dat heb ik ook duidelijk gemaakt dat dat niet hoefde.
Wat mij tegenviel Verward was dat er op bokt gezegd was dat ze de route gereden hadden maar achteraf wisten jullie niet waar jullie heen wilden.
Maar ik vind het leuk dat jullie verder je best er voor gedaan hebben en we hebben er weer wat van geleerd.
Verder is er veel bijgekletst en gelachen Haha! .

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 21:49

Corine zei dat ze de weg wist, maar ze reed af en toe een beetje ver achteraan dus werd het een beetje moeilijk communiceren. Imre heeft me later de weg wel gewezen. We hadden nou eenmaal verwacht dat we met zn 2en zouden zijn, en niet ik in mn eentje Scheve mond

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 21:51

Hey daar ben ik een aantal jaren terug op ponykamp geweest Haha! Was er ook nog een voskleurige E-pony genaamd Oswin? Dat was mijn beestje voor de week. Gaaf en lief ding.

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 23:15

Mayo schreef:
Hey daar ben ik een aantal jaren terug op ponykamp geweest Haha! Was er ook nog een voskleurige E-pony genaamd Oswin? Dat was mijn beestje voor de week. Gaaf en lief ding.


Die is dood, ik was erbij Scheve mond

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 23:39

Oh... bah, wat naar zeg, wat een schatje was dat. Wat is er gebeurt?

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-03 23:56

Ik heb je een pb gestuurd.

bloemkooltje

Berichten: 2143
Geregistreerd: 18-04-02
Woonplaats: Paterswolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-03 07:42

wkoekoek schreef:
Corine zei dat ze de weg wist, maar ze reed af en toe een beetje ver achteraan dus werd het een beetje moeilijk communiceren. Imre heeft me later de weg wel gewezen. We hadden nou eenmaal verwacht dat we met zn 2en zouden zijn, en niet ik in mn eentje Scheve mond

tsja, hierbij ben ik het levende bewijs dat je heeeeel erg pijn kan hebben aan je kont, hoe dik die ook is Haha! kan nog steeds niet op een stoel zitten (sta typent achter de compu) en ik moet morgenochtend afrijden (zittend Clown )
ondanks dat ik niet mee ben wezen rijden vond ik het heel erg gezellig en leuk om andere bokkers te ontmoeten!! ik heb als een van de organisatoren iig veel geleerd over het organiseren van een boktrit voor eventueel een andere keer Haha!

*\o/* *\o/*


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers