Oproepje aan iedereen op bokt!

Moderators: Warboel, Essie73

 
 
Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Oproepje aan iedereen op bokt!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-03 18:51

Kom ik weer hoor Lachen
Vandaag hebben we het in het koffie hok gehad over het feit dat de paarden sport in Nederland leeg loopt, het is niet meer druk bezocht, en dat komt puur door het feit dat mensen geen zin hebben, omdat het telkens hetzelfde is.
Ons grootste concern is toch echt de draf en renbaan duindigt, die ligt op z'n dikke gat en ligt op het punt om gesloten te worden, ze weten waardoor het komt, er zijn niet genoeg mensen die langs willen komen en het prijzen geld ligt te laag.
de vizuele cirkel is zo vreselijk aanwezig -->er komen weinig mensen omdat het saai is-->het prijzen geld daalt-->er zijn minder inschrijvingen--> het wordt nog saaier--> er komen steeds minder mensen
het probleem ligt dus niet bij de mensen die niet meer willen komen, geef ze groot gelijk aangezien er voor kinderen weinig tot helemala niks te doen is, het is meer ingesteld op de eigenaren die allemaal ene jaar of 40 tot 60 zijn.

bij deze roep ik iedereen op om zondag eens langs te komen, het is dus eigenlijk niet echt een meeting, maar meer ene sponsering, 5 euro entree en parkeergeld kan iedereen wel missen toch?, beetje carpoolen en je benzine kosten zijn ook nog goed gemaakt.

al is het maar 1 dag extra in het jaar(niet alleen op derby day, en dag van het paard) druk, dat helpt het budget al ietsje omhoog.

Heb je zin om langs te komen ik zou zeggen pb mij of zet het hieronder oid.

op www.renbaanduindigt.nl staan kaartjes hoe je er moet komen en aanvang tijd etc.

Ik hoop op een erg druk bezochtte dag

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies


Arno24

Berichten: 1516
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 05:53

Hmm, spijt me, maar ik heb het niet op de draverij en rensport

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 07:43

Mijn vrije dagen zijn zo volgepland met mijn eigen paarden en de sociale contacten die ik naast mijn paarden weet te onderhouden, dat er een dagje renbaan niet inzit...

Ik denk dat de economische malaise overal te voelen is, en het eerste dat op slot gaat is de knip voor zulke bezoekjes...Den Haag is ook nog een beetje uit de buurt voor mij, dus dat is niet alleen 5 Euro entree en parkeergeld, maar ook brandstof. Voor dat bedrag kan ik een bioscoopje bezoeken, of met meerdere mensen een film huren....

Je suis Charlie.

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 07:58

Ik zal ff kijken of ik deze week wel kom, alleen ik kan nergens vinden wie er deze week moeten lopen Verward

En dat wil ik ook wel ff weten.....beter is wimpie er niet

22 Januari verwachten we ons kleintje

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 08:08

Sorry Woogy maar ook ik heb het niet op de rensport. Heb een ex-renpaard en die heeft het nou niet bepaald goed gehad op de baan. Daarmee zeg ik niet dat alle mensen er zo mee omgaan maar ik heb jammer genoeg teveel gezien.

'Paint' it 'Black'

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 10:03

Kom ook eens kijken in Groningen, Wolvega of Alkmaar. Dan zijn er ook nog de recreatieve banen Aduard, Emmeloord, en nog een geloof ik...

Denk er ook aan dat je het entreegeld weer terug kan verdienen Knipoog Ik weet niet hoe het op de andere banen zit, maar ik weet dat je in Wolvega uitleg over het wedden kan krijgen. Er is ook de mogelijkheid om een personeelsfeest o.i.d. te houden, dan krijg je ook een rondleiding op het stallenterrein. En anders mag je ook een keer met mij mee, we hebben zelf een paard koersen, kan je zien hoe leuk dat is

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 11:21

Joure en eenrum zijn de andere twee

22 Januari verwachten we ons kleintje

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 11:28

Dit soort verhalen over Duindigt hoor ik nou al 20 jaar.... En toch bestaat het nog steeds! Zó dramatisch gaat het nou ook weer niet (heb kennissen in het bestuur). Jammer alleen wel dat er heel veel paardensportliefhebbers in Nederland zijn, die nooit eens op een draf- of renbaan komen kijken terwijl ze niet echt weten hoe het daar toe gaat, maar alleen maar van "horen zeggen". Die mensen zou ik nou juist graag eens bij ons op stal willen uitnodigen om naar de training en verzorging te komen kijken, dan kunnen ze daarna zeggen of ze het nog steeds "zielig" vinden voor de dravers en renpaarden. Het zal echt heel positief meevallen!

Extremely rare and Beyond Compare

Arno24

Berichten: 1516
Geregistreerd: 31-03-03
Woonplaats: Duiven

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 11:48

Nou, ik ben dus wel een keer gaan kijken, omdat ik een eerlijk oordeel wilde vellen. Maar hetgeen mij dwarszit is datgene wat de paarden doen. Tuurlijk, verzorgen kunnen we allemaal wel. Rensport en draverij worden zowiezo al moeillijker verzekerd, wat niet zonder reden is. Daarbij gaan de paarden gewoon kapot in die sporttak. Als iemand het wil doen is dat zijn/haar goedrecht. Maar ik wil me er niet mee bezig houden noch promoten. Mijn oudste paard is nu 20 en loopt nog steeds vrolijk mee zonder lichamelijke klachten. Iets dat ik van dravers en renpaarden niet kan zeggen.

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:04

Ik vind een beetje dat je ze nou over 1 kam scheert. Tuurlijk zitten er rotten appels tussen (in elke tak van de paardensport is dat zo)

Echt niet alle dravers gaan kapot eraan, er zijn er genoeg die fijn te rijden zijn en geen gebreken hebben.
En er zijn genoeg dravers die ook zo oud zijn en geen klachten hebben.

Jammer dat na 1 ervaring altijd alles gelijk als slecht word bestempeld

22 Januari verwachten we ons kleintje

Dennis

Berichten: 28760
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:14

Ik ben vorig jaar met Den in Alkmaar geweest voor de mini draverij. Dat was echt heel tof, maar ik ben niet eens bij de start gekomen. Ik heb wel een paar echte draverijen gezien.
3 jaar geleden ben ik in Amerika naar een ren baan geweest. Dat was echt zo'n actie van 1x maar nooit meer. Leuk om een keer gezien te hebben maar het boeit me verder helemaal niet.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Andersom
Berichten: 5449
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:20

Ik denk dat al dat negatieve over de renbaan is omdat je alleen van de negatieve gevallen (qua paarden) hoort.
Dit is natuurlijk wel meer...

Ik zou het zelf heel graag een keer meemaken, maar ik heb geen vervoer *hint hint*

prompter

Berichten: 6164
Geregistreerd: 28-09-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:45

Arno24 schreef:
Mijn oudste paard is nu 20 en loopt nog steeds vrolijk mee zonder lichamelijke klachten. Iets dat ik van dravers en renpaarden niet kan zeggen.


Hoi Arno, mijn oudste paard (draver die gekoersd heeft) is nu 17, ik rij er elke dag op. Het paard van mijn vriendin (dito draver) is nu 23, hij staat nog steeds voor de kar. Het paard van een andere vriendin (net zo'n draver) is nu 22 en kerngezond. Twee dravers van kennissen zijn vorig jaar gestorven, allebei op 32-jarige leeftijd. Ze werden allebei bereden tot ze zo'n jaar of 30 waren. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan!

Echt, het is minder erg dan je denkt! Je bent altijd welkom om mijn paarden te komen bekijken.

Extremely rare and Beyond Compare

Faas

Berichten: 12718
Geregistreerd: 21-07-02
Woonplaats: Steenwijksmoer

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:48

Over mijn paard werd gesproken als 'die zwarte hengst'. Klinkt super als je dat zo hoort. Streelt je ego. Maar als je dan later ook erachteraan hoort 'jammer dat die mensen hem geen rust gunden, uiteindelijk is hij met beschadigde spronggewrichten van de baan gehaald tijdens een wedstrijd'.

En helaas ken ik zo meer gevallen. Misschien ben ik niet eerlijk in mijn oordeel. Ik vind het een mooie sport om te zien maar imo doet het de paarden geen goed en daar gaat het uiteindelijk om.

De greyhoundrennen zijn ook al ik weet niet hoeveel jaar actief. En toch hoor je keer op keer van zwaar verwaarloosde of gedumpte honden omdat ze het niet meer winnen.

'Paint' it 'Black'

Andersom
Berichten: 5449
Geregistreerd: 20-06-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-03 14:52

Mijn draver is nu 25 geworden en heeft geen peesblessures of anders problemen aan zijn benen hoor!

Homiafortuna

Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 09:59

Woon in de omgeving van Wolvega en ben dus inderdaad maar eens een keer gaan kijken. Vond het voor een keer wel leuk, maar de enige actie die je ziet zijn hard ronddravende paarden. Raak je op den duur op uitgekeken. Kreeg trouwens ook de indruk dat het gros van de bezoekers niet komt omdat ze paardenliefhebber zijn, maar om te gokken. Die paarden kunnen hun niets schelen.

liberty

Berichten: 17221
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-03 21:02

Met Dag van het Paard ben ik er misschien wel, ik hoop met pony's dan Haha!

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 09:18

Laatst bijgewerkt door Woogy op 11-08-03 14:12, in het totaal 1 keer bewerkt

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 09:23

Laatst bijgewerkt door Woogy op 11-08-03 14:12, in het totaal 1 keer bewerkt

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

PatriciaB

Berichten: 467
Geregistreerd: 14-12-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 09:25

Wij zijn afgelopen zondag nog geweest,aanstaande zondag moet ik werken maar we komen binnenkort vast wel weer langs.

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 15:06

ben pas geleden nog geweest. De eigenaresse van mijn vz paardje had haar arabier lopen. Nou ik vond het super hoor om het eens mee te maken! pirelli is nu 4 jaar en heeft als t goed is 4 coursen gelopen. Er wordt rekening mee gehouden of ie t kan of niet. zodra hij niet lekker in zijn vel zit, courst ie niet.
roots: mijn vz paardje is nu 19 jaar en ex-renpaard, Meneer is prima gezond ( op wat chronische hoestproblemen na, maar dit kan elk paard overkomen, zekert op die leeftijd) en hij loopt nog elke dag. We gaan nog naar de duinen en mssn zit er zelfs nog wel een endurance in.

Laatst hoorde ik van een vriendin dat er op een stal tijdens t diploma rijden kreupele paarden mee liepen.. Dit is dus in de DRESSUUR.. Ook heb je in de dressuur mensen die hun paarden niet behandelen "zoals het hoort". daarmee doel ik dus op onjuist gebruik van hulpmiddelen of hard rijden.

Ik vind niet dat je alle ren-paarden over 1 kam moet scheren. Niet overal worden ze slecht mishandeld en ik ben niet van mening dat t slecht zou zijn voor de paarden, mits je het op een goede manier doet. En dit geldt voor elke tak in de paardensport, niet alleen de rensport..

ow nog wat: reactie op de opmerking dat mensen denken dat renpaarden elke dag hatd moeten. Dit is namelijk alles behalve waar.. Weet niet pcies hoe t zit, maar als het goed is hebben ze 1 tot 2 keer in de wek sneltrainig. De dag erna doen ze rustig aan met de paarden, lopen ze in de stapmolen en worden rustig gereden, dus niet op snelheid.. Hoe t pcies gaat weet ik niet, kan t eens vragen.

Onderschriftloos :Y)

Woogy

Berichten: 8102
Geregistreerd: 06-01-03
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-03 19:47

bij ons zodra ze hebben snel gewerkt gaat er klei op de voorpootjes en de dag erna worden ze of gewandelt(bestaande uit uitgebreid rollen in de duinen en grazen op de grasveldjes, wandelen zit er niet echt veel bij), slingeren(ligt eraan hoe fit je paardje is) of ze mogen los met de pony, maar er zijn er maar drie die met hem los gaan
als een paard heeft gekoerst gaan ze bij ons twee dagen languit stappen(ongeveer ene uur door clingendael(bos) of twee uur lang op het polo veld grazen) en daarna weer ff canteren dag daarna snelwerken, wandelen canteren(4 x) snelwerken, wandelen cantertje, wandelen, koers.

ik bedoel maar, hoeveel paarden zien deze rijkdommen uren lang tutten, poetsen en kroelen, lekker in de zon grazen en rollen en wandelen, leuk door ene bos of ene stukje door de duinen wandelen. onze paarden hebben het dus echt niet slecht hoor.

het is zonde dat er zo weinig mensen deze zondag kunnen, aangezien er drie van onze paarden lopen en wel Starmie(crack merrie, vorig jaar veel gelopen en altijd bij de eerste drie) Jynx(loopt z'n tweede koers), en Another FLICA(die een comeback probeert te maken, en met ene beetje geluk haar tweede keer winnen in 6 jaar...top paard hoor Knipoog )

Pretty pretty blue eyes
Please, don't even tell me any lies

Ilse

Berichten: 11627
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 19:59

Ik kom nog wel een keertje langs, maar dat is om naar Rain te kijken Haha! . Ben trouwens laatst op Duindigt een vriendin tegen gekomen van mijn oude manege, die verzorgt daar nu een paard, Funnyface heet ie. Haar vader is jockey dacht ik..

No hour of life is wasted that is spent in the saddle -Winston Churchill

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 21:10

heb t even gevraagd. De training bestaat idd uit 2 keer per week sneltraining. Deze bestaat dan uit 1 km stappen, 2 km draven, 2 km galoperen, 2 km draven en weer stappen. Dat was het. en nix niet opjagen en vooruit slaan of weet ik het wat.. Die paarden willen wel!
En wat woogy al zegt: na een sneltraining gaan ze in de klei. En de volgende dag wordt er rustig gereden.. Eens per week (bij hun op de woensdag) maken ze buiten een rustig stapritje..
Dus al die vooroordelen over hard werken en slecht voor de paarden en zow. allemaal niets van waar.. Tis maar net welke eigenaar het paard treft en dat is in elke tak van de paardensport hetzelfde..

Onderschriftloos :Y)

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-03 21:14

woogy: aankomende zondag moeten de paarden bij jou coursen? Geloof dat er ook een aantal paarden uit soest mee lopen of mssn was t wel alleen een kwalificatie.. Dat zou ook kunnen. Geloof dat Jell Fleur moest lopen. (weet niet hoe je t schrijft)
Iig wee ik wel dat er volgende week een aantal paarden uit soest komen en dan loopt pirelli mee (onze stal).

Onderschriftloos :Y)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers