ter info ivm met vogelpest

Moderators: Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
blup

Berichten: 194
Geregistreerd: 27-01-03

ter info ivm met vogelpest

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-03 10:11

Evenementen met dieren
Heel Nederland
Het is verboden vogels (dus niet alleen AI-gevoelige dieren) te ‘verzamelen´. Verzamelen betekent het van verschillende plaatsen tijdelijk bijeen brengen van vogels. Alle markten, verkopingen, veilingen, tentoonstellingen, keuringen en andere evenementen met vogels zijn verboden. De maatregel is nodig omdat ook vogels die er zelf niet ziek van worden, het virus kunnen verspreiden. Dit is geregeld in Regeling verzamelverbod pluimvee Nederland 2003 zoals die op 21 maart is gewijzigd.

Compartimenten A, B, E, F en G
In de compartimenten A, B, E, F en G zijn markten, verkopingen, veilingen, tentoonstellingen, keuringen en andere evenementen met éénhoevigen en evenhoevigen verboden. Deelname aan deze evenementen is verboden. Het verbod is niet beperkt tot dieren van bedrijven waar pluimvee wordt gehouden, maar geldt voor alle één- en evenhoevigen. Dit is vastgelegd in de Wijziging Tijdelijke regeling vervoers- en exportverbod pluimvee 2003 van 18 april.

Compartimenten C en D
In de compartimenten C en D is het deelnemen met één- en evenhoevigen aan markten, verkopingen en veilingen, tentoonstellingen, keuringen en andere evenementen alleen toegestaan als de één- en evenhoevigen afkomstig zijn uit compartimenten C en D. Het verbod is niet beperkt tot dieren van bedrijven waar pluimvee wordt gehouden, maar geldt voor alle één- en evenhoevigen. Dit is vastgelegd in de Wijziging Tijdelijke regeling vervoers- en exportverbod pluimvee 2003 van 18 april.


Overige evenementen
Toezichtsgebieden
Het houden van evenementen in de toezichtsgebieden wordt ten sterkste ontraden. Binnen deze gebieden zijn uiteraard alle op dat moment geldende verboden van toepassing. Voor evenementen worden geen bijzondere ontheffingen verleend. Pluimveehouders dienen niet deel te nemen aan evenementen.

Overig Nederland
Voor de rest van Nederland geldt het advies: wees terughoudend met het organiseren van evenementen. Pluimveehouders dienen niet deel te nemen aan evenementen.


Ik hoop dat de mensen terughoudend zijn met het organiseren van evenementen die geen prioriteiten (lees meetings met vee) hebben in Nederland.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 bezoekers