Clinic Ermelo exterieur en paardengebruik

Moderators: Warboel, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Clinic Ermelo exterieur en paardengebruik

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-02-03 10:58

Ik heb deze al eerder zien staan en ik moet zeggen dat mij dit een interessante clinic lijkt.
En aangezien ik toch zonder paard zit, ga ik dit natuurlijk helemaal benutten Haha!

Hebben er nog meer mensen interesse om hier naar toe te gaan??


Clinic over de relatie tussen exterieur en paardengebruik
14-2-2003
ERMELO – Het KNHS-centrum in Ermelo heeft op 28 februari wederom een interessante clinic op het programma staan. Alle paardenliefhebbers zijn van harte welkom tijdens het Virbac Eraquell Rondje Instructie, “De relatie tussen exterieur en paardengebruik”, verzorgd door Johan Hamminga en Dirk Willem Rosie.

KNHS-instructeur Johan Hamminga en Dirk Willem Rosie van het KWPN/In de Strengen zullen tijdens deze avond ingaan op het feit dat de mens de afgelopen eeuwen het paard heeft geboetseerd naar zijn eigen gebruiksdoel. Aangezien het paard voor heel verschillende doeleinden is gebruikt, zijn er uit die ene diersoort ‘paard’ totaal verschillende rassen en types ontwikkeld. Maar als de sportdisciplines ‘springen’ en ‘dressuur’ verschillende eisen aan paarden stellen, wat zijn dan de gevolgen voor het exterieur van het springpaard, respectievelijk het dressuurpaard? Deze vraag staat centraal in de clinic. Op welke momenten ondersteunt het exterieur het leveren van de prestaties? Of zit het exterieur de prestaties juist in de weg? Kan het karakter van een paard zijn onvolkomenheden compenseren?

De avond bestaat uit een heus rassendéfilé. Het exterieur van een aantal spring- en dressuurpaarden wordt besproken, waarna deze paarden onder het zadel terugkeren om in de praktijk op zoek te gaan naar de exterieurkenmerken die al dan niet bijdragen aan het leveren van prestaties.

Toegang
De clinic begint om 19.30 uur in de Prins Willem-Alexanderhal en de entree bedraagt (incl. koffie / thee) voor niet leden € 12,-- en voor leden € 10,-- (op vertoon van KNHS Ledenkaart). De KNHS verwacht enorm veel belangstelling voor dit Virbac Eraquell Rondje Instructie en daarom vragen wij vriendelijk of u zich van te voren wilt aanmelden. Dit kan per e-mail info@knhs.nl of w.plaisier@knhs.nl, per fax 0577-401725 of per post naar de KNHS, t.a.v. Afdeling Accommodaties & Evenementen, Postbus 3040, 3850 CA Ermelo.
Bron: KNHS / Christa van Duin

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.


Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-03 20:42

Ja, ie heb ik ook zien staan en lijkt me erg interessant. Ik ben nog nooit op zo'n avond in Ermelo geweest. Heb jij daar ervaring mee Fitzroy?
Ik heb al twee keer een e-mail gestuurd met de vraag of er nog plaats is en waar ik dan kan aanmelden, maar ik kan geloof ik beter even bellen.

24 juni 2011 Fedde.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers