Ifor williams of Humbaur?

Moderators: Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

 
 
Boji
Berichten: 2
Geregistreerd: 18-11-19

Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-08-20 07:44

Beste medebokkers,
Ik ben mij aan het oriënteren op een nieuwe trailer.

Ik twijfel tussen de Ifor Williams HB403 aluminium bodem, houten wanden met alumium laagje maar wel een voorlader.

Of de Humbaur single volledig Aluminium en geen voorlader.

Mijn pony vind achteruit lopen enorm moeilijk en wilt dan het liefst keren.
Is dit een kwestie van wennen of doe ik daar toch meer plezier met een voorlader?

Hoe lang blijven de wanden van deze trailer goed?

Gaan we voor half aluminium of volledig aluminium?

Budget is tot deze trailers dus de Ifor helemaal aluminium is helaas geen optie :)


Sizzle

Berichten: 34957
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 08:17

Ik heb een ifor (511) en ben echt heel tevreden daarmee. Heel stabiel, genoeg ruimte, veel licht met laden en nog met geen enkel paard een instap probleem gehad. Na 8 jaar heb ik tot nu toe enkel banden vervangen en 1x de oplooprem waar waarschijnlijk een serie foutje in zat. Ik laat hem ieder jaar nakijken en ook door de APK (bij ons verplicht) is hij probleemloos gekomen. Staat altijd buiten.
Hij is wel loeizwaar :+

Tarico

Berichten: 1360
Geregistreerd: 04-07-17
Woonplaats: Groot-Ammers

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 08:22

Ifor Williams! Ik ben super tevreden over de trailer (hb403) en de vooruitloop is zo fijn. Mijn pony heeft ataxie en vindt achteruit de klep af heel moeilijk. Met de voorlader loopt hij super rustig de trailer uit zonder problemen. Mijn trailer is nu 4 jaar en staat altijd buiten. Ik breng ‘m wel jaarlijks weg voor een onderhoudsbeurt.

sanie22

Berichten: 511
Geregistreerd: 19-05-06
Woonplaats: Zaandijk

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 08:40

Ik heb zelf geen trailer, maar huur de Ifor HBX 403 iedere 2 maanden om naar de kliniek te gaan. Het voorlossen bevalt erg goed, ik zou niet meer anders willen. Paardje loopt er zo in en staat erg rustig. We zijn nu aan het kijken om er een te kopen, maar vind ook de HBX te duur. Op marktplaats staat een nieuwe HBX te koop voor 8700 euro, je kan ook voor zoiets kijken. En anders zou ik de HB kiezen ipv de Humbaur. Bij de verhuur staan meerdere HB trailers altijd buiten en zien er nog perfect uit.

DreamGuide

Berichten: 1946
Geregistreerd: 10-08-14

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 08:56

Ik heb een aluminium humbaur en vind hem echt perfect. Mijn paard gaat er ook zonder problemen achterwaarts vanaf.
Fijne, lichte, hoge trailer. Staat hier ook het hele jaar buiten en is nog in perfecte staat.

Horonae• ZZ-licht + 10
Volg Horonae op instagram, klik hier!

Blussem
Berichten: 1707
Geregistreerd: 11-03-19

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 09:06

Ik zal zo wie zo voor geheel aluminium gaan. Veel waarde vaster en minder onderhoudskosten. En wat is voordeel van een voorlader? In de praktijk is alleen maar meer werk en heeft enkel meerwaarde bij slecht trailer makken paarden. Al is beter investering en veiliger om eerst het paard goed trailer mak te maken in de plaats dan dat je voor zo voorlader oplossing kiest.

Killed

Berichten: 1576
Geregistreerd: 29-03-11
Woonplaats: België

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 09:24

Ik heb de Humbaur xantos aero, geheel kunststof zonder hout. In tegenstelling tot de ifor die nog steeds hout ertussen heeft zitten.

Het geeft me een fijn gevoel dat die bodem niet kan rotten.

Ook vond ik de ifor nogal lomp en rammelen, de Humbaur is mooier afgewerkt vond ik persoonlijk.

Afbeelding

Lara_Silver

Berichten: 9117
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 10:45

Hier ook een Ifor, de HB 401. Prima trailer, heel tevreden mee en de klantenservice van Ifor Zwitserland is ook nog eens top, heel behulpzaam en de delen worden super snel geleverd.

Ik heb vooral voor Ifor gekozen omdat ik de trailer door de voorste laadklep rondom ver open kan gooien. Mijn pony panikeerd als hij alleen gelaten word in een gesloten trailer. Ik houd niet van paarden in hun uppie vastmaken buiten de trailer, zeker als er veel drukte is, een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

Met de Ifor kan ik nog blijven hangen op wedstrijd, parcours kijken, wat eten en drinken terwijl hij rustig zijn hooi en slobber naar binnen werkt en lekker kan kijken wat er op het terrein gebeurd.

Aluminium wanden is mooi, maar een alu bodem blijft het belangrijkste imo.

Humbaur geen ervaring mee.

Sizzle

Berichten: 34957
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 12:06

Ik heb hem in Duitsland gekocht en ben inderdaad ook te spreken over de service, al heb ik nog niet veel nodig gehad. Al gaat en staat dat waarschijnlijk meer met de behulpzaamheid van de dealer. Ik hoor vaker mensen over rammelen zeggen maar bij mij rammelt niets. Het enige wat je evtl hoort zijn de zekerheids kettinkjes van de sluitingen maar als dat echt als storend ervaren wordt kun je er altijd nog krimpfolie omheen doen.

Je moet bij ifor wel met lange levertermijnen rekenen.

Ik heb overigens de extra vering voor de Duitse snelweg erin laten zetten. Ik weet niet of het specifiek daar aan ligt maar ook jonge paarden staan er heel stabiel in.

Nico12
Berichten: 735
Geregistreerd: 15-02-12

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 12:46

Ifor slechts 220 hoog. Persoonlijk hou Ik minimaal 235 aan. Chassis Ifor soms minder compleet, Humbauer heeft dacht Ik het betere langsligger chassis compleet met schroefveren en schokbrekers.

Caresse07

Berichten: 9326
Geregistreerd: 19-02-07
Woonplaats: Bij Flipje

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 13:15

Hier ook een Ifor Williams, fijne en degelijke trailer en vooral de voorlader is erg fijn.

Ook mijn merrie gaat niet graag achteruit de trailer af en dan is de voorlader een uitkomst :)

Volg je hart, dat klopt.

Ik was een mooie baby, maar in het ziekenhuis hebben ze mij verwisseld.

rina

Berichten: 10130
Geregistreerd: 23-03-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 13:17

Ik ben ook zoekende en ook hier zit ik te twijfelen al heb ik dan nog 1 merk extra (de Sirius S-serie). Ze hebben allemaal hun voors en tegens. De hoogte van de Ifor was ook iets wat mij opgevallen was, die is en lager en ook smaller dan de andere beide merken.

Een Humbaur heb ik zelf gehad. Weg gedaan omdat het een 2 paards was en ik terug moet naar een 1.5 paards. Echt meer dan fijne trailer. Paarden staan er rustig en ontspannen op (had camera in de trailer). Hij liep fijn achter de auto en was voor mij alleen met de hand te verplaatsen als dat nodig was. Ik had overigens ook die extra vering eronder voor de 100 km/h zulassung van Duitsland.

De Ifor ken ik van kennissen. Dat was dan nog wel een oud model en rammelde dus :+ Maar op zich ook een stevige jongen die fijn achter de auto liep. Ik vond em wel iets onrustiger dan de Humbaur (of de Sluis die ik vroeger had) maar dat kan ook komen omdat de Ifor een kortere afstand koppeling-wiel heeft. De langer dat is de rustiger lopen ze achter de auto. En ik heb bij het nieuwere model nog niet opgezocht of die nu langer geworden is.

De Sirius heb ik dus geen ervaring mee, maar hij lijkt op papier in de categorie Humbaur-Sluis te vallen. En was mij daaraan zo geïnteresseerd maakt is het feit dat je de klep ook als deur kan gebruiken.

Kwa hoogte zou ik makkelijk de Ifor kunnen nemen, mijn paarden zijn zo rond de 1,50 m. maar ik zit dus te twijfelen vanwege zijn eigen gewicht, plus die voorlader waar ik niks aan heb. Tenminste bij 1 op zeker niet, de anderen heb ik nog niet getest. Die grapjas springt nl over de klep van de voorlader :roll: >;) Te leuk als ze net 16 krammen in het voorbeen hebben := Dat zou ik dus eerst controleren of je paard daar wel af wil voor ik zon trailer zou kopen. En wat ik daarvan ook een nadeel vind is dat je nooit extra hooi ed. voorin kan gooien. Bedoel dan een baaltje of 2 a 3 voor als je meerdere dagen weg bent. En dat wat Ifor zadelkamer noemt is voor mij ook nvt. Daar past echt geen westernzadel in :+

Grinnik al met al, ik ben nog niet uitbedacht wat nou het handigste is. Alhoewel ik vermoed dat mocht er een Sirius S45 gebruikt te koop komen dat het die wel wordt. (Die wordt maar zeldzaam aangeboden en als zijn ze zo verkocht. Blijkbaar gewilde trailer.)

Te koop: Air One Inhalator. Voor meer info PB.

Sizzle

Berichten: 34957
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 13:22

Ah ja, als je een zadelkamer wil dan inderdaad geen ifor. Ik wilde echter specifiek geen zadelkamer.

_Nelleke_

Berichten: 7996
Geregistreerd: 02-11-07

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 13:27

Hier ook een iFor, heel tevreden mee over. Humbaur geen ervaring mee maar het feit dat het frame van de iFor volledig rondom loopt maakt de trailer heel stabiel, ook als je deze zonder stangen gebruikt als je bijv. hooi haalt.

MyChoice

Berichten: 2128
Geregistreerd: 08-11-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 13:56

rina schreef:
Ik ben ook zoekende en ook hier zit ik te twijfelen al heb ik dan nog 1 merk extra (de Sirius S-serie). Ze hebben allemaal hun voors en tegens. De hoogte van de Ifor was ook iets wat mij opgevallen was, die is en lager en ook smaller dan de andere beide merken.

Een Humbaur heb ik zelf gehad. Weg gedaan omdat het een 2 paards was en ik terug moet naar een 1.5 paards. Echt meer dan fijne trailer. Paarden staan er rustig en ontspannen op (had camera in de trailer). Hij liep fijn achter de auto en was voor mij alleen met de hand te verplaatsen als dat nodig was. Ik had overigens ook die extra vering eronder voor de 100 km/h zulassung van Duitsland.

De Ifor ken ik van kennissen. Dat was dan nog wel een oud model en rammelde dus :+ Maar op zich ook een stevige jongen die fijn achter de auto liep. Ik vond em wel iets onrustiger dan de Humbaur (of de Sluis die ik vroeger had) maar dat kan ook komen omdat de Ifor een kortere afstand koppeling-wiel heeft. De langer dat is de rustiger lopen ze achter de auto. En ik heb bij het nieuwere model nog niet opgezocht of die nu langer geworden is.

De Sirius heb ik dus geen ervaring mee, maar hij lijkt op papier in de categorie Humbaur-Sluis te vallen. En was mij daaraan zo geïnteresseerd maakt is het feit dat je de klep ook als deur kan gebruiken.

Kwa hoogte zou ik makkelijk de Ifor kunnen nemen, mijn paarden zijn zo rond de 1,50 m. maar ik zit dus te twijfelen vanwege zijn eigen gewicht, plus die voorlader waar ik niks aan heb. Tenminste bij 1 op zeker niet, de anderen heb ik nog niet getest. Die grapjas springt nl over de klep van de voorlader :roll: >;) Te leuk als ze net 16 krammen in het voorbeen hebben := Dat zou ik dus eerst controleren of je paard daar wel af wil voor ik zon trailer zou kopen. En wat ik daarvan ook een nadeel vind is dat je nooit extra hooi ed. voorin kan gooien. Bedoel dan een baaltje of 2 a 3 voor als je meerdere dagen weg bent. En dat wat Ifor zadelkamer noemt is voor mij ook nvt. Daar past echt geen westernzadel in :+

Grinnik al met al, ik ben nog niet uitbedacht wat nou het handigste is. Alhoewel ik vermoed dat mocht er een Sirius S45 gebruikt te koop komen dat het die wel wordt. (Die wordt maar zeldzaam aangeboden en als zijn ze zo verkocht. Blijkbaar gewilde trailer.)


Ik kom van de Humbaur Xanthos tweepaards zonder zadelkamer af. Sinds 6 weken een Sirius S45 met zadelkamer. De reden dat ik voor Sirius heb gekozen is de lengte van de borststang tot aan de zadelkamer/neus. Voor mij is het belangrijk dat ze de ruimte hebben voor hun hoofd. In deze trailer zie ik ze zelfs krabben aan hun buik tijdens het rijden haha! Hij is echt mega hoog. Alle andere trailers vallen in het niet. Mijne moet daarbij ook op de hoek staan omdat m’n stalgenoten de draai niet kunnen maken zonder tegen de mijne aan te komen. Hij is dus ook echt lang. En breed. Mijn paarden zijn voornamelijk lang in hun lijf. Met name mijn ruin. De breedte en lengte echt top. Hij had van mij wel wat lager mogen zijn. Als ik kleine paarden had gehad dan ging ik toch even verder kijken. Want zelfs mijn paarden verdwijnen in deze trailer haha! Verder wel echt tevreden. De klapdeur is super makkelijk met schoonmaken. De zadelkamer is top. Qua afwerking vind ik op bepaalde punten humbaur beter en andere juist weer Sirius. Het is echt maar net wat je zelf belangrijk vindt. Verder staan ze er super rustig in. In mijn tweepaardstrailer wilde mijn ruin nog weleens gaan dansen. In deze loopt hij gelijk de trailer in (vorige kostte het soms wel twee minuten :-p) en staat hij super braaf.

Melya 06-07-06
Baldur 18-06-08 - † 15-06-2023
Madelief 13-03-2018

DreamGuide

Berichten: 1946
Geregistreerd: 10-08-14

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 14:07

Sirius zijn ook echt prachtige trailers, super ruim. Die had ik.nog liever gehad, maar daar hangt ook weer een heel ander prijskaartje aan.

Horonae• ZZ-licht + 10
Volg Horonae op instagram, klik hier!

Kendra

Berichten: 8600
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 14:18

Hier ook een Sirius - en zelfde verhaal als MyChoice. Wij hebben de Sirius S75, 2 paards dus.
De houten uitvoering, want staat altijd onder dak. (Vorige trailer ruim 15 jaar gehad, was ook van hout en puntgaaf ingeruild). De plek waar je trailer staat is volgens mij bijna alles bepalend...
Ook hier loopt alles er makkelijk in vanwege de ruimte, hoog en breed. Ik had niet gedacht dat dat zoveel uit zou maken, maar voor (grote) paarden is het gevoel van ruimte echt van belang. Ook lopen ze er makkelijk af. Op de grote klep kunnen ze ook wel wat scheef achteruit, dat past allemaal.
Ik ben het trouwens niet eens met DreamGuide, prijstechnisch is Sirius een middenklasser.
Wij hadden hiervoor een Blomert, die zijn een slag duurder en en daar kan deze Sirius qua afwerking ook niet aan tippen.

DreamGuide

Berichten: 1946
Geregistreerd: 10-08-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 14:32

Kendra schreef:
Hier ook een Sirius - en zelfde verhaal als MyChoice. Wij hebben de Sirius S75, 2 paards dus.
De houten uitvoering, want staat altijd onder dak. (Vorige trailer ruim 15 jaar gehad, was ook van hout en puntgaaf ingeruild). De plek waar je trailer staat is volgens mij bijna alles bepalend...
Ook hier loopt alles er makkelijk in vanwege de ruimte, hoog en breed. Ik had niet gedacht dat dat zoveel uit zou maken, maar voor (grote) paarden is het gevoel van ruimte echt van belang. Ook lopen ze er makkelijk af. Op de grote klep kunnen ze ook wel wat scheef achteruit, dat past allemaal.
Ik ben het trouwens niet eens met DreamGuide, prijstechnisch is Sirius een middenklasser.
Wij hadden hiervoor een Blomert, die zijn een slag duurder en en daar kan deze Sirius qua afwerking ook niet aan tippen.


Wat ik me nog kan herinneren, is de prijs van een houten Sirius ook een stuk vriendelijker dan eentje van aluminium. ;)

Edit: heb het even nagekeken. Als ik een aluminium 1,5 paards Sirius trailer zou kopen met dezelfde opties als mijn humbaur, kost dat me €2000 euro meer.

Horonae• ZZ-licht + 10
Volg Horonae op instagram, klik hier!

Pattypaard

Berichten: 11709
Geregistreerd: 24-12-04
Woonplaats: Nederweert-Eind(Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 14:57

Sizzle schreef:
Ah ja, als je een zadelkamer wil dan inderdaad geen ifor. Ik wilde echter specifiek geen zadelkamer.


De Ifor HBX 403 + 406 worden ook geleverd met zadelkamer, zonder voorlader.
Of dit bij de oudere modellen ook kan weet ik niet. Maar bij de nieuwere modellen heb je keus uit of een zadelkamer of een voorlader.
Er zijn ook nog opties voor een zadelkamer aan deur of losse zadelkamer bij de Ifor als je toch ook een voorlader wilt.

Ik heb nu 3/4 jaar een Ifor HBX 403 in gebruik. Ben er echt super tevreden over!
Heb toen ook heel veel merken vergeleken met elkaar en uiteindelijk toch voor Ifor gegaan.

Een van mijn paarden heeft al een keer geprobeerd om achteruit onder de achterstang door eraf te gaan en heeft daar best wat geweld bij gebruikt. Trailer (en paard) was nog helemaal heel, alleen een buis was wat losgedraaid. Die kon ik gewoon weer vastdraaien. Die test heeft hij ook doorstaan :).

Sizzle

Berichten: 34957
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 15:00

Ja maar TS wil specifiek een voorlader.
Dat inbouwding heb ik bekeken maar dat vond ik echt alles behalve zinvol. Niets ten nadele wat het merk betreft,ik ben er heel blij mee, maar als een grote stabiele zadelkamer belangrijk is dan is ifor gewoon niet echt de eerste die daarin uitblinkt.

Saaams

Berichten: 13036
Geregistreerd: 20-01-10

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 17:22

Ik heb ook een iforwilliams. Gebruik de voorlader overal waar kan. Pony heeft slijtage in SI. Dus vind het veel comfortabeler om vooruit weg te kunnen.

Laerkens Beauty

Gratis €5 winkeltegoed voor Horseflex. Gebruik coupon: REF256NSP7SEE https://www.horseflex.nl/

Fillis
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-09-19

Re: Ifor williams of Humbaur?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 17:34

Wij hebben ook een Ifor [1,5 paards, model weet ik zo gauw niet maar volgens mij is hij minimaal 12 jaar oud]. Voorlader gebruiken wij eigenlijk nooit, willen we geen gewoonte van maken mochten we ineens met een trailer zonder voorlader zitten. Als dit de enige reden is zou ik gewoon met de pony heel veel gaan oefenen hierop..

Hij is met alles fijn [stabiel achter de auto, bodem rot niet, licht van binnen, enz enz], alleen... hij is echt heel zwaar, en met de hand in je eentje (en zonder grote/sterke man, ook met twee) niet te verplaatsen. Zeker als je alleen bent moet je dus goede achteruitrijskills hebben om hem een beetje snel achter de auto te krijgen, omdat je dus echt je trekhaak er vlak naast moet krijgen zeg maar.

Laat ik het zo zeggen: mocht er ooit een volgende trailer komen, zou dat voor ons wel een reden zijn om een ander model te kiezen.

NH-trainers zijn géén gedragstherapeuten.

Sizzle

Berichten: 34957
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 17:39

Op een harde ondergrond krijg ik hem nog wel een beetje verplaatst, maar op gras is dat kansloos inderdaad. Voorheen moest ik dan soms 5x nacorrigeren met de auto als ik niet recht kon aanrijden, maar vanuit een onhandige hoek. Mijn huidige auto bleek een camera te hebben: appeltje eitje :D

Lara_Silver

Berichten: 9117
Geregistreerd: 03-01-07
Woonplaats: Zwitserland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 17:42

Sizzle schreef:
Ik heb hem in Duitsland gekocht en ben inderdaad ook te spreken over de service, al heb ik nog niet veel nodig gehad. Al gaat en staat dat waarschijnlijk meer met de behulpzaamheid van de dealer. Ik hoor vaker mensen over rammelen zeggen maar bij mij rammelt niets. Het enige wat je evtl hoort zijn de zekerheids kettinkjes van de sluitingen maar als dat echt als storend ervaren wordt kun je er altijd nog krimpfolie omheen doen.

Je moet bij ifor wel met lange levertermijnen rekenen.

Ik heb overigens de extra vering voor de Duitse snelweg erin laten zetten. Ik weet niet of het specifiek daar aan ligt maar ook jonge paarden staan er heel stabiel in.


Mijn HB 401 rammelt wel een beetje, maar alleen leeg, zodra hij geladen is hoor je niks meer.

En inderdaad geen zadelkamer maar als je een ruime kofferbak hebt is dat niet nodig. Mijn kofferbak verdeel ik in 4 delen: linksachter emmer en voer, linksvoor zadelsteun met borstels en bescherming , rechtsachter krat met schoenen zweep etc, rechtsvoor divers/leeg en tegen het Travall hondenrek hang ik links het hoofdstel etc en rechts mijn wedstrijdjasje etc. Tegen die overzichtelijkheid kan geen Ifor zadelkist op.
Laatst bijgewerkt door Lara_Silver op 04-08-20 17:43, in het totaal 1 keer bewerkt

Fillis
Berichten: 456
Geregistreerd: 26-09-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-08-20 17:42

Sizzle schreef:
Op een harde ondergrond krijg ik hem nog wel een beetje verplaatst, maar op gras is dat kansloos inderdaad. Voorheen moest ik dan soms 5x nacorrigeren met de auto maar mijn huidige auto bleek een camera te hebben: appeltje eitje :D

Oh ideaal. Onze 'trailertrekauto' komt uit de jaren 80, dus die heeft die toffe foefjes niet :') Op steen kunnen wij hem een beetje opzij trekken inderdaad (voor/achterwaarts is dan weer kansloos), op gras moet je echt de trekhaak onder de aansluiting parkeren...

NH-trainers zijn géén gedragstherapeuten.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Merriemens en 4 bezoekers