Help!! Trailerlaad problemen...

Moderators: Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne, Pistasche

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
diedepol14

Berichten: 211
Geregistreerd: 09-04-13
Woonplaats: Vasse

Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-03-17 11:48

hallo!
Ik zit met een probleem. ik ga elke week naar de les hier in de buurt en moet dan met de trailer. mijn vader rijdt en helpt me ook. maar de problemen worden steeds erger.
oke een korte uitleg, in het begin wou ze er met een beetje moeite redelijk makkelijk in. dit lukte steeds minder goed. nu had ik gelezen dat je een longeerlijn achter de kont langs moet doen en dan lopen ze er zo in. dat een tijdje gedaan werkte allemaal prima. tot deze vrijdag, weer naar de les en mevrouw vertikte het om de trailer in te gaan. longeerlijn alles geprobeerd maar het lukte niet. ze schiet langs de klep en verzet zich hevig. uiteindelijk na 20 minuten stond ze er eindelijk in...

Nu is mijn vraag, heeft iemand hier ervaring mee? en hoe hebben jullie dit opgelost?
Ik woon in Vasse, Gemeente Tubbergen Overijssel.
een cursus of iets in die richting zat ik al aan te denken maar ik heb hier geen ervaring mee.

Alvast bedankt!
Groetjess

Floortje van de Kuilenweg O:)
Eigengefokte zoon uit Floortje Winston <3


Ibbel

Berichten: 45218
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-17 14:09

Als een paard steeds slechter laadt is de oorzaak meestal een slechte rijstijl van de chauffeur. Paard krijgt iedere keer een slechte ervaring, en wordt daarin bij ieder volgend ritje bevestigd.
Als je dan ook nog gaat dwingen met een longe, wordt de slechte ervaring alleen maar slechter. Zoals je al gemerkt hebt werkt dat dus niet.

Ik zou hier echt een specialist bij halen om dit patroon te doorbreken én uiteraard de rijstijl onder de loep nemen, want anders schiet het niet op.

Test voor rijstijl: zet een kop koffie op het dashboard, of een tot de nok toe gevulde emmer in de trailer. Daar mag niets overheen gaan, dán rij je goed...

Tip 1 bij rijden met trailer: stapvoets door haakse bochten, stationair draaiend in z'n 2 over rotondes en pas als de hele combinatie weer recht is, dus ook de trailer weer recht achter de auto hangt, weer gas geven.

odilekk

Berichten: 488
Geregistreerd: 12-03-14
Woonplaats: Midden in Overijssel

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-17 14:35

Ik weet niet goed wat van type pony je hebt, maar mijn ontzettend brutale en puberende pony had ook problemen met trailer laden. We moesten hem een heel aantal keer aanpakken (met een zweep) en beide kanten van de trailer begrenzen (ene kant een muur, andere kant de longe) zodat hij er goed in liep. Dat deed hij braaf en ging steeds beter. Toen hebben we rustig aan afgebouwd (zweep weg, longe weg etc.) en inmiddels loopt hij er zo in en hoef ik ook niet eens meer mee te lopen.
Wanneer je een opzich brave pony hebt, is er een kans dat er veel angst bij komt kijken. Dat zou inderdaad aan het rijgedrag kunnen liggen, zoals hierboven genoemd is.

Dressuur: M1 ~ Springen: M ~ Eventing: Z

Essxan

Berichten: 915
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-03-17 16:12

Voor eem goede trailerlaad hulp kan ik je Nieske Pohlman van harte aanbevelen. Ik heb haar paarden weer met rust en vertrouwen op een trailer zien krijgen die normaal de complete trailer verbouwden als ze er eenmaal op stonden. Zij verricht echt wonderen.

Wat ik je wel mee wil geven voor nu, stop met een lijn achter de kont te doen met laden. Dit werkt alleen maar averechts. Ga voorlopig eens grondwerken om vertrouwen op te bouwen tussen jou en je paard. Volgen, stoppen dat soort dingen, en kijk met het laden niet naar hoe je paard de klep op loopt maar kijk zelf gewoon voor je uit. Als ik mijn paard wil laden en ik loop achteruit de klep op dan gaat hij ook in verzet omdat mijn lichaamshouding hem verteld dat hij moet stoppen.

En inderdaad het rijgedrag aanpassen.

Uno Fortunato B + 10. L1 +3 01-01-2001/29-09-2019*
Trippel 22-05-2018

DreamBigx

Berichten: 45
Geregistreerd: 19-03-17

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-17 01:09

Heb je misschien wel eens gehoord van de methode van clinton anderson? Zeer goeie ervaring mee! Echt een aanraad methode! Hier een klein filmpje van hoe hij te werk gaat:
https://youtu.be/OT4FCaNvX6A

Maartje1990

Berichten: 21547
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Kessel (Limburg)

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-17 01:28

Contact opnemen met die opleiding van annemarie van der toorn misschien zit er wel een student van de opleiding bij jullie in de buurt die kan helpen

Paddock paradise, training en opfok in Noord-Limburg www.ppdegangelt.nl
''Pak m'n hand maar''

Faline

Berichten: 7780
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Berltsum

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-17 02:39

Ben het met Ibbel eens! Kijk eens goed naar de rijstijl, het klinkt overdreven maar je zou eigenlijk moeten rijden alsof je een glas water achterin hebt staan waar niet uit geknoeid mag worden.

Daarnaast eens goed kijken naar de trailer, zijn er dingen in of om de trailer waar ze bang van kan worden? Iets wat geluid maakt tijdens het rijden? Is de bodem misschien iets glad waardoor ze onzeker staat? Kan vanalles zijn.

Verder de tips van hier boven zijn ook goed, om inderdaad eens hulp te vragen van een specialist :j

dems75

Berichten: 3876
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-17 06:17

Ik heb zelf een laadhulp. Is een soort logeerlijn met een "broek" eraan die je om de kont van je paard hangt. Hij kan niet afzakken door de broek. De lijnen houd je dan zelf vast in 1 hand. Halstertouw in de andere. Ik ga dan in de trailer staan, paard ervoor en geef rukjes aan de laadhulpt. Op het moment dat hij naar voor gaat, laat je een beetje los. Het is even timen, maar nu hoef ik hem alleen nog maar te pakken en mijn paard staat al in de trailer. Ideaal want er hoeft niemand achter te staan oud (daar wordt mijn paard altijd nerveus van)

If it's not an icelandic, it's just a horse

miccamaaike

Berichten: 8160
Geregistreerd: 29-08-08
Woonplaats: ZW-Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-03-17 10:01

John Erb, komt uit Emmen.
http://www.johnerb.nl/trainingpaard.php
Heeft 2 bekenden van me ook geholpen met hun trailerlaadprobleem. Kost geloof ik 200 euro en dan komt hij zo vaak als nodig is en als je op latere termijn weer problemen krijgt komt hij ook weer terug. Beide paarden lopen nu wel de trailer op. Aanrader dus!

Susanne

Berichten: 11425
Geregistreerd: 22-10-04
Woonplaats: Gemeente Bergen (N-H)

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-17 10:14

Hoe gedraagt hij zich onderweg en hoe komt hij van de trailer af? Relaxt, bezweet/gestrest? Hoe is jullie rijstijl met de trailer? Dat het elke keer erger wordt kan namelijk ook komen door steeds weer een slechte ervaring, bijvoorbeeld te hard door de bochten.

diedepol14

Berichten: 211
Geregistreerd: 09-04-13
Woonplaats: Vasse

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-03-17 22:19

Ik wil even ingaan op de rijstijl. mijn vader is de chauffeur en hij is gewend om met grote vrachtwagens vol met mest te rijden. hij is dus niet de beste chauffeur dat geef ik wel toe maar hij rijd ook zeker niet onbenullig. mijn pony is als ze eenmaal op de trailer staat erg rustig het probleem ligt hem echt bij het laden. ik ga eens een paar mensen die jullie hebben aanbevolen contacten en hopen dat het werkt!

Floortje van de Kuilenweg O:)
Eigengefokte zoon uit Floortje Winston <3

wwillemijn
Berichten: 4279
Geregistreerd: 05-07-05

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-17 22:26

Ik doe de opleiding van Annemarie van der Toorn, als je wilt kan ik op het besloten Forum een oproepje plaatsen. Wellicht is er nog iemand die een casuspaard nodig heeft voor haar portfolio, dan heb je 'gratis' hulp :-)

stuf
Berichten: 85
Geregistreerd: 17-07-12
Woonplaats: zuid holland

Re: Help!! Trailerlaad problemen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-03-17 22:33

iemand erbij halen die er ervaring en verstand van heeft niet zelf gaan klooien uitproberen..
heb ik uiteindelijk met mijn merrie(echte merrie) gedaan na alles geprobeerd te hebben lijnen,voer,ander paard erbij alles werkte voor ong 2x...
toen ninge huijzer erbij gehaalt zij traint niet alleen het paard ook de eigenaar daarna nu 2 jaar later nooit geen problemen meer gehad paard gaat er in zonder lijnen,voer etc

Diamantini pony Tattoo
M1+3 dressuur L2 +8 dressuur
L+2 springen

Gimme_Joy

Berichten: 7710
Geregistreerd: 27-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-17 09:42

Hoi TS, ik kwam je topic tegen toen ik op zoek was naar meer Clinton Anderson materiaal.

Mijn veulen is drie weken geleden geopereerd aan een navelbreuk in Utrecht en moest natuurlijk op de trailer. Dat zou haar tweede trailer ervaring zijn. Haar eerste ervaring was geen goede. Direct van mama weg (eerder afspenen kon gewoon niet) en daardoor duurde het laden anderhalf uur en ging zeker niet zonder slag of stoot. Toen ik de afspraak maakte in Utrecht zag ik de bui al hangen: dat zou mij nooit lukken alleen. Op eigen terrein misschien nog wel, maar zeker niet vanuit de kliniek terug naar huis. En dan al helemaal niet met een wond op haar buik.

Ik sta in de opfok bij Trainingsstal Starnmeer. Evelien Geerlof en Henk van Amstel zijn gespecialiseerd in de Clinton Anderson methode, zowel op de grond als onder het zadel.

Evelien heeft twee trainingsessies met Joy gedaan, van allebei niet meer dan tien minuten. Onderstaande filmpje is aan het einde van de eerste sessie.


Ik had dit nooit verwacht! Zo braaf als ze ging, en niet één keer heel moeilijk gedaan! En ook toen het eenmaal zover was, naar en van Utrecht, liet ze zich keurig in- en uitladen.

Ik kan je de Clinton Anderson methode (Downunder Horsemanship) echt aanraden, maar zorg er wel voor dat er iemand bij is die er verstand van heeft. Ik geloof zeker dat Evelien bereid is om ook mensen buiten stal hiermee te helpen. :D

Succes!

Ride softly, Listen carefully and Love completely
~~~~Haidas Magic Joy~~~~
[WN-AM] [VOLG]Joy, van Guppie naar Showstopper

nnniekje
Berichten: 232
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: bergen op zoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-17 08:51

Hier het probleem dat het paard onderweg heel onrustig en angstig is ondanks een rustige rijstijl. Met als gevolg dat ik hem nu bijna niet meer geladen krijg. Ik wil hier graag hulp bij zoeken van iemand die het met rust en respect voor het paard oplost. Wij wonen in West Brabant. Weten jullie een professioneel iemand die in deze regio aan huis komt? Kosten maakt niet uit, ik wil gewoon van het probleem af..

kiki1976

Berichten: 14790
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-17 09:08

wwillemijn schreef:
Ik doe de opleiding van Annemarie van der Toorn, als je wilt kan ik op het besloten Forum een oproepje plaatsen. Wellicht is er nog iemand die een casuspaard nodig heeft voor haar portfolio, dan heb je 'gratis' hulp :-)

Een stal genote en ik hebben beide een leerling gehad, en daar hebben we echt super hulp aan gehad!

Mijn merrie kreeg ik iedere keer wel weer op de trailer na veel oefenen, maar na een ritje naar de da werd dit iedere keer weer moeilijker. En toen we de laatste keer bij de kliniek waren kregen we er ook nog eens een hagelbui bij. Toen was ze helemaal geen fan meer van een trailer.
Door de dracht en haar veulen had ze al zo'n kleine 2 jaar niet meer op de trailer gestaan.

Maar de lessen gingen super en stond bij de eerste sessie er al op.
Maar wel werd ons duidelijk dat we zelf eigenlijk altijd iets te snel geweest zijn en een paar stappen hadden over geslagen.
Want immer als je haar rustig kon laden, stang erachter kon toch ook de klep dicht en rijden (al was het rijden een klein stukje van 10 minuten naar de kliniek)?

Na de 2e sessie zijn we met meerdere van stal naar een fotoshoot geweest. Was vlakbij en voor haar bekende paarden mee.
Laden, shoot en daarna het laden ging super!
De dag erna kwam ze voor de laatste sessie van de training, ook toen ging ze er wonder wel perfect op.

ikke

Berichten: 34964
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-17 09:15

diedepol14 schreef:
Ik wil even ingaan op de rijstijl. mijn vader is de chauffeur en hij is gewend om met grote vrachtwagens vol met mest te rijden. hij is dus niet de beste chauffeur dat geef ik wel toe maar hij rijd ook zeker niet onbenullig. mijn pony is als ze eenmaal op de trailer staat erg rustig het probleem ligt hem echt bij het laden. ik ga eens een paar mensen die jullie hebben aanbevolen contacten en hopen dat het werkt!

Dat zegt helemaal niks. Ik zie chauffeurs combi's van 30 - 40 ton de hoek om gooien dat ik me weleens afvraag hoe vaak ze een setje op z'n kant gelegd hebben.

Ik ben totaal niet onder de indruk van mensen die met 40 ton mogen rijden; dat mag ik namelijk ook :D en gezien de beschreven situatie ga ik dus echt met Ibbel mee: laat eens kritisch naar de rijstijl van je vader kijken.

Als ie het lef heeft: kom maar langs, laat ik 'm meemaken wat het is om paard te zijn.
Het is namelijk meestal geen onwil maar onbekendheid. Zich niet realiseren wat er daadwerkelijk gebeurt.
En omdat een mens nooit te oud is om te leren: ik zou best eens onder leiding van een ervaren chauffeur met een opleggercombi willen rijden. Mag hij mij ook wat leren :D

Oh, enne een kop koffie op het dashboard is voor watjes; de echte chauffeurs zetten warme-chocolade-met-slagroom op het dashboard...... }:)

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? http://www.nvvr.info


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bellatrix, Doppers, Kinke, Manadeluca, Nimby, PlukenKrul, wendytje20 en 13 bezoekers