Wat hebben jullie over voor training?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Wat hebben jullie over voor training?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-21 21:23

Hallo!

Ik ben bezig met een plan voor een klein bedrijfje waar ik paarden train/revalideer. Waar ik een beetje tegen aanloop is de prijzen die ik voor mijn training kan vragen en hierom was ik benieuwd naar wat jullie er voor over zouden hebben.

Ik begin uiteraard net met mijn bedrijf, maar heb al 5 jaar gewerkt en veel ervaring met voornamelijk revalideren. Doortrainen tot op een bepaald niveau is er uiteraard ook deel van, want dit komt na revalidatie.
Ik ben klassiek geschoold en train zowel aan de hand als onder het zadel.
Aangezien ik niet mijn eigen stal heb komen de paarden op een pensionstal te staan, de prijs zal dan ook inclusief stalling en voer zijn.
Lesgeven wil ik ook graag doen, maar ik heb voor alsnog geen papiertje, dus qua verzekering zal dit niet gaan.

Dus, wat zouden jullie hier zo'n beetje aan uit willen geven? :D


Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-21 22:31

@elnienjo, dit bedrag had ik zelf ook een beetje in gedachten. Het is inderdaad de bedoeling om er elke dag mee bezig te zijn. Al valt dit bij 3/4 jarige natuurlijk wel af, daar kan ik niet 5x per week mee gaan trainen.

@troi, ik heb 5 jaar geleerd bij een bewezen revalidatietrainer. Hier geen opleidingspapiertje vandaan gehaald, want het was geen opleidingscentrum. Wel ontzettend veel ervaring, wat ik persoonlijk meer waard vindt dan iemand die net van z'n 1-2 jarige opleiding af komt. Wedstrijden heb ik niet gereden, wil ik uiteindelijk wel, maar daar kan ik niets mee 'bewijzen'. Daarnaast is voor mij de klassieke dressuur en de moderne dressuur ook wel een wereld van verschil, dus ik vind het lastig om daar waarde uit te halen. Maar ik denk wel dat er heel veel mensen naar kijken zoals jij.

@Poekkie
- Zadelmak maken heb ik geen ervaring in, wil ik mij wel in ontwikkelen, maar dan zal ik dat nog lang niet gaan aanbieden als dienst, haha.
- Doortrainen: ligt aan de leeftijd, een 4 jarige zal 3 of 4 keer per week zijn, vanaf 5/6 zo'n 4 -5 keer per week. Is uiteraard paard afhankelijk. Ik twijfel ook of ik hierin onderscheid moet gaan maken, aangezien ik in die zin aan een jong paard minder tijd kwijt ben dus ik vind het niet helemaal eerlijk om hier hetzelfde geld voor te vragen. Ik heb geen wedstrijden gereden, dus geen dressuur niveau. Om het in oefeningen uit te drukken, buiten de series, passage en piaffe heb ik ervaring in het aanleren van alle oefeningen.
- Revalidatie: houdt bij mij eigenlijk het hele proces tot een paard weer belastbaar is in en wanneer dit niet mogelijk is kan ik met oefeningen aan de hand het paard ook begeleiden zodat deze nog een zo fijn mogelijk leven kan leiden. Ik ben bereid eigenaren hierbij te begeleiden in hoeverre het nodig is. Mochten er extra behandelingen nodig zijn dan worden er experts van buitenaf bij gehaald, ik heb dus bijvoorbeeld geen ervaring met laseren, maar ik ben wel aanwezig wanneer deze behandelingen gedaan worden. Daarnaast verhelp ik ook problemen waar de ruiter rijtechnisch tegen aan loopt (kantelen hoofd, tong uitsteken, moeite met een bepaalde galop, kreupelden etc.)

- Les: qua les zit mijn ervaring voornamelijk in het helpen bij rijtechnische problemen en hoe deze eruit te trainen en begeleiding bij revalidatie. Daarnaast heb ik ook veel mensen geholpen in de beginselen van het aan de hand werken. Ik ben bereid er voor te rijden, maar ik heb geen lespaard tot mijn beschikking.

@Eldmodur
Ik studeer Diergeneeskunde dus qua medische ervaring zit het in de toekomst sowieso goed en nu is die ervaring in ontwikkeling! Goed idee om inderdaad aan een prijslijst te denken, juist omdat er zoveel verschillende variabelen aan vast zitten, revalidatie zal bijvoorbeeld intensiever zijn dan het doortrainen van een paard, dank! :)


Mochten jullie tips hebben waar ik nog kan verbeteren zodat ik qua ervaring en kunnen beter voor de dag kom, dan hoor ik het graag! :)


Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-21 23:07

@elnienjo

Vanuit mijn visie is een 3/4 jarige nog niet zodanig belastbaar dat er elke dag opgezeten kan worden. Ik zal uitkomen op zo’n 4 trainingssessies waarbij ik er max 3x per week opzitten. De groei schijven in onderandere de rug sluiten pas als 5,5 zijn en soms later, als je dit overbelast kan je blijvende schade aanrichten.
Betekend niet dat ik er niet elke dag mee bezig ben, aan de hand stappen buitenom zal ik bijvoorbeeld mee nemen op dagen waar ik niet train, maar meer dan 4 trainingen zitten er voor mij niet in. De rest staan ze lekker op de wei.

@troi
Ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik wil ook uiteindelijk wel een papiertje behalen en ambitieus wedstrijden rijden maar op de korte termijn zit dat er helaas niet in.
Mijn diergeneeskunde papiertje zal inderdaad hierbij wel wat helpen, dat schept wat meer vertrouwen. Maar het staat dus wel op de planning om wat meer te halen!
Ik heb wel wat mensen die mij kunnen aanbevelen dus ik zal daar in de tussentijd op moeten bouwen.

Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-21 10:29

Bedankt voor alle reacties!

Ik snap dat de meningen verschillen over hoe vaak je een jong paard zou moeten rijden. Ik zeg zelf ook niet dat je paard helemaal niet belastbaar zou zijn op die leeftijd, maar ik ga er zelf echt niet meer dan 3x per week opzitten en als de eigenaar dat wel wil moet hij/zij iemand anders gaan zoeken. Er zijn zat mensen die het wel met mij eens zullen zijn.

Opzich vind ik aan huis trainen ook geen probleem, ik wist alleen niet dat hier echt animo voor was. Het zou voor mij juist idealer zijn want dan hoef ik de paarden niet nog apart te stallen, dit scheelt weer kosten. :)

Als dierenarts ga ik richting de paarden en ik wil me ook specialiseren, dit of in de sport en revalidatie richting of chirurgie, maar in chirurgie gaat weer heel veel tijd zitten.
Zelf vind ik het trainen gewoon ontzettend leuk en ik haal er heel veel voldoening uit, ik hoef er echt niet rijk mee te worden. Wel ben ik nog van plan ook diergeneeskunde uit te oefenen, of dit part-time of full-time wordt weet ik nog niet.

Het beginnen van het bedrijfje wil ik het liefst naast mijn studie doen!

Ik denk dat ik zo wel een goed idee heb, als ik het goed begrijp is er dus best wat animo voor een trainer aan huis en kan ik, zeker nu ik beginnend ben, hier eerst mee beginnen. Mocht ik later eigen stallen hebben dan is een paard in training nemen wat rendabeler.

Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-21 10:52

Ik heb inderdaad al eens eerder aan huis getraind en ben hier ook tegen problemen aangelopen dat de eigenaar tussendoor hele andere dingen ging doen waardoor het paard verward raakte. Dit zorgde weer voor minder voorruit gang en vervolgens teleurstelling bij de eigenaar, dus het kan inderdaad wat lastig zijn.

Je hebt wel gelijk dat ik niet iedereen kan afwijzen omdat ze net een wat andere visie hebben, zeker in het begin niet. Het is ook niet zo dat ik niet bezig zal zijn met de paarden. Met een training bedoel ik zelf echt een dressuur training. Schriktrainingen, verkeersmak maken e.d. vallen hier buiten. Dit zullen dan inderdaad dingen zijn die ik mee zou nemen op de dagen dat het paard niet gereden wordt. Het mindere rijden geldt ook echt alleen voor de jonkies, de rest vind ik belastbaarder, dus zal ik er ook meer mee trainen. :)

Ik heb besloten me nu eerst te gaan richten op het aan huis trainen, kijken in hoeverre dat zal gaan lopen en dan eventueel uit te breiden naar paarden in training nemen op een pensionstal.

Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-21 11:17

@_Nelleke_ in mijn beleving gaan revalidatie en omscholing hand in hand, dus hierin zal ik zeker ook de eigenaar meenemen in trainingen en les. Het is de bedoeling om het wel echt zo te doen dat het op lange termijn ook blijft werken. Als je het niet zo doet zijn de problemen binnen de kortste keren weer terug.
Qua gedragscorrectie neem ik ook wel wat mee, maar ik zou mezelf niet adverteren als gedragsexpert. Ook hier merk ik dat gedurende training veel paarden al veranderen in gedrag d.m.v. van bijvoorbeeld het aangeven van simpele grenzen.

Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-21 11:57

Ik snap best dat jullie uitgaan van diploma’s en wedstrijd ervaringen maar ik kan jullie verzekeren dat ik een stuk meer ben dan een simpele ‘bijrijder’ waar je voor moet betalen. Ik denk juist dat ik wel een totaalpakket aanbied, waarin revalidatie, omscholing en les bij een zit.

Ik moet het hebben van referenties, dat is voor nu even zo. Ik moet ook heel eerlijk zijn dat er geen enkele revalidatie opleiding mij op dit moment aanspreekt. Gelukkig heb ik goede referenties van mensen die zelfs in het buitenland gevraagd worden voor trainingen en lessen. Ik woon jaarlijks ook meerdere dissecties bij en heb biomechanica cursussen gevolgd. Ik heb meer anatomische en biomechanische kennis dan menig trainer en kan dit vertalen naar bepaalde training. Er zit alleen geen diploma aan vast.

Nottinghill

Berichten: 849
Geregistreerd: 03-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-21 13:11

Echt les aanbieden is inderdaad nu geen optie, ik wilde mensen meer meenemen in trainingen als een soort van les. Alleen is dit misschien alsnog niet helemaal handig met de verzekering.

Daarnaast heb ik hier niet al mijn ervaring laten zien nee, dat gaat nogal lastig op bokt. Ik snap prima dat je dus vanaf een bokt post mij niet opeens in vertrouwen zou nemen. Als mensen er om vragen wil ik best een lijstje geven van alles wat ik de afgelopen jaren heb gedaan, geen probleem.
Een know it all mag je vinden, ik weet gewoon waar mijn kwaliteiten liggen en daarbij ook waar mijn zwakke punten liggen. Ik beweer echt niet alles te weten en ben er juist van om te blijven leren, absoluut. Toch vind ik dat anatomie en biomechanica kennis echt teleurstellend laag in de paardensport en ik ben van mening dat heel veel problemen en blessures voorkomen zouden kunnen worden als men zich hier wat meer in zou gaan verdiepen. Ik heb dan ook een team om me heen van biomechanica en anatomie experts die me nog verder kunnen helpen, expert zou ik mezelf dan ook echt niet noemen haha.

Ik snap verder wel heel goed waar jullie vandaan komen hoor. Dit is ook het geen waar ik tegen aan loop, maar ik wil het alsnog gewoon proberen omdat ik dus wel goede referenties en ervaring heb.
Ik ben ondertussen inderdaad ook opzoek naar een paard wat ik voor iemand zou mogen uitbrengen zodat ik me in de wedstrijden kan gaan bewijzen. Maar het is voor nu even een work in progress.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: NatuurPaard, SemrushBot en 5 bezoekers