Leukocytoclastic vasculitis bij arabieren

Moderators: RianneH, Melissa0304, Sica, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Juul08

Berichten: 40
Geregistreerd: 05-11-11

Leukocytoclastic vasculitis bij arabieren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-17 20:22

Bij mijn av is deze zomer Leukocytoclastic vasculitis gediagnosticeerd. We zijn begonnen met prednisolon en vetaderm, dat maakte de aandoening iets minder erg. Maar het is niet helemaal weg gegaan. Omdat ik mijn paard liever niet op de prednisolon wil houden zijn mijn da en ik verder gaan zoeken en kwamen we bij een behandeling van Prof. Knottenbelt in de UK. Deze houdt kort in: starten met een wasprotocol met hibiscrub en het paard 100% uit UV houden. Dus alleen tussen zonsondergang en zonsopgang naar buiten. Deze behandeling zijn we in augustus gestart. Maar het gaat met ups en downs met tussendoor een grote terugval waar hij nu langzaam weer iets van bij begint te komen. Hij had het eerst aan 1 been, maar heb ik afgelopen week ontdekt dat hij het ook aan een tweede been heeft. Ik heb al een aantal forums in de UK geraadpleegd, maar zou ook graag met ervaringsdeskundigen in NL in contact willen komen. Zijn hier arabieren eigenaren die ervaring hebben met deze ziekte bij hun arabier of ken je iemand? Ik zou heel graag ervaringen willen delen. De reden dat ik specifiek op dit forum naar ervaringen zoek is omdat ik gelezen heb dat het toch regelmatig voorkomt bij arabieren en dat behandeling soms lastig is omdat dit ras een gevoelige huid heeft tov andere rassen.


PatriciaMars
Berichten: 1
Geregistreerd: 27-11-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-17 01:32

Afbeelding
Afbeelding

Ook mijn Arabiertje Marsja van ondertussen 21 jaar oud kreeg 3 jaar geleden te maken met vasculitis. Dit begon met een dik schilferig achterbeen. Bijna een half jaar lang zijn wij bezig geweest in die tijd met de vasculitis onder controle te houden met verschillende soorten vaak zware medicijnen. Waaronder ook prednison. Na weken zelf elke dag mijn paardje prikken in haar borst besloten wij na een lange weg met medicatie alles stop te zetten in de hoop dat het vanzelf beter zou gaan, dit nadat Marsja heel gevoelig reageerde op de medicijnen op den duur. Zo kreeg ze koliek aanvallen en was ze suf en 'depressief' de veeartsen hadden er een hard hoofd in dat het nog goed zou komen op eigen houtje maar gelukkig gebeurde dit wel! Vanaf maart ging het stukke beter en konden we alles weer rustig oppakken. Nu 3 jaar later staat Marsja sinds een half jaartje van haar persioen te genieten. Helaas zag ik donderdag tijdens een bezoekje aan haar weer een dik achterbeen wat mij deed herinneren
aan 3 jaar geleden. Afgelopen weekend heeft ze vocht afdrijvers en ontstekingsremmers gehad en morgen ga ik overleggen met de veearts hoe het er nu voor staat en te kijken welke mogelijkheden er nog zijn mocht de vasculitis aanhouden, maakt het de behandeling ervan nu iets lastiger aangezien Marsja 3 jaar geleden ook al heftig reageerde op de wat zwaardere medicijnen, ondertussen zij bijna 22 is en ook nog eens in een rusthuis staat zo'n uur van mijn huis af in een vrije uitloopstal.

Juul08

Berichten: 40
Geregistreerd: 05-11-11

Re: Leukocytoclastic vasculitis bij arabieren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-11-17 08:50

Hi PatriciaMars, dank voor je uitleg. Ik lees inderdaad vaak dat niks doen uiteindelijk het beste resultaat geeft. Bleef het bij jouw paardje alleen bij schilfers en een dik been of kreeg ze ook korsten en gele uitvloeiing? Ik hoop dat je paardje deze keer niet weer hetzelfde heeft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers