AVS Ledendag 23 april 2017

Moderators: RianneH, Melissa0304, Sica, Neonlight, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kubarah

Berichten: 97
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Goor

AVS Ledendag 23 april 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-17 22:36

Wegens groot succes herhaald!

Op 23 april organiseert het AVS een tweede ledendag. Ook dit keer verwelkomen wij graag zowel leden als niet-leden met hun Arabisch Volbloed op deze dag.

Alles rondom showen zal centraal staan, zoals voorbrengen, scheren, inschrijven, liberty en showen in de praktijk. In samenwerking met de dawra wordt er ook weer een In Hand Trail worden georganiseerd. Nieuw dit jaar is een clinic ridden trail. De Pleasure clinic staat opnieuw op het programma voor de ledendag. Wil jij meerijden in de "Pleasure Challange" dit jaar? Maar zou je graag meer uitleg krijgen over de pleasure class, schrijf je dan nu in.

De commissie gebruik organiseert een clinic proefgericht rijden. Altijd al eens dressuur willen starten maar wil je eerst even proberen? Dan kan dat op deze dag!

Ook zal er weer een Leiding Rein worden uitgeschreven voor de allerkleinsten. Voor de beste voorbrenger van de dag ligt er weer een mooi showhalster klaar, als dat toch geen goede start van het showseizoen is.....

Kortom: genoeg te leren en te beleven op deze dag dus zet 'm gauw in de agenda!

Inschrijfformulier staat online op http://www.avsweb.nl
Deelname voor AVS leden is gratis
Niet leden betalen € 15,- voor de hele dag
Er zijn een beperkt aantal boxen beschikbaar (€37,50 per box). Reserveren van een box kan ook via het inschrijfformulier.

www.zjakuba-arabians.nl

Diverse Arabische volbloeden te koop, meer info per pb!!


Kubarah

Berichten: 97
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Goor

Re: AVS Ledendag 23 april 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-17 22:23

Twijfel je nog? Hierbij een overzichtje van wat je per onderdeel kunt verwachten:

Voorbrengen:
Bij dit onderdeel wordt haarfijn uitgelegd hoe je je paard het beste op kunt stellen zodat de jury goed kan beoordelen. Ook wordt er ruim voldoende aandacht geschonken aan de presentatie in stap en draf. Hoe moet je binnenkomen? Hoe zorg je dat je paard zich optimaal toont in draf? Iedereen is natuurlijk welkom, ook als dit voor zowel jou als je paard helemaal nieuw is! We gaan in kleine groepjes aan de gang zodat er voor iedereen voldoende individuele aandacht is en zodat alle niveaus tot hun recht kunnen komen.

Theorie:
Hoe schrijf je in voor een show? Zijn er speciale soorten voer die helpen je paard in optimale conditie te brengen? Wanneer begin je idealiter met voorbereiden? Hoe gaat dat op het showterrein? Van inschrijving tot prijsuitreiking: alles komt aan bod. Specifieke vragen? Ook geen probleem!

Show Prep:
Je paard mooi opgemaakt en geschoren de ring in? Bij dit onderdeel leer je hoe je dat doet! Het scheren van hoofd, derde oor en benen wordt hierbij voorgedaan en uitgelegd. Ook het opmaken wordt uiteraard goed toegelicht, waarna we de stallen door gaan zodat eenieder zelf zijn paard op kan maken.

Proefgericht rijden:
Voor wie altijd al eens een dressuurwedstrijd wilde starten maar geen idee heeft of de tijd daar is... Bij dit onderdeel wordt er een proefje geoefend, gevolgd door les. Echt even proberen en leren! Let op: meerkosten voor dit onderdeel €15,- per combinatie. Half uur individueel.

Leiding Rein:
Een Arabier zou bijna geen Arabier zijn als ie niet ontzettend lief en voorzichtig was met jonge kinderen... Om ook dit deel van ons mooie ras te belichten schrijven wij wederom een Leiding Rein uit! Hierbij worden de paarden in stap gereden door kinderen tot 12 jaar, terwijl een volwassene het paard aan de hand begeleidt. Verkleden moet niet, maar mag natuurlijk wel!
In samenwerking met de DAWRA hebben we de volgende onderdelen:

Pleasure Clinics:
De rijrubrieken op shows nader toegelicht! Bij dit onderdeel ga je in een kleine groep aan de slag onder begeleiding van Paulette Zorn, die haarfijn uitlegt hoe je maximaal kunt scoren op shows! Met haar Fabanco heeft Paulette al diverse Pleasure titels op haar naam weten te schrijven en naast fijne begeleiding voor de ruiter ligt er toch ook vooral focus op een goed gaand paard. Dé voorbereiding voor de Pleasure Challenge die dit jaar uitgeschreven wordt!
Classic Pleasure - vergelijkbaar met dressuur
Western Pleasure - Western
Hunter Pleasure - veelzijdigheid/'jacht'

In Hand Trail:
Geschikt voor alle paarden, van jong tot oud en van ervaren tot onervaren. Een hek openen, de brug over, draaien in een vierkant... Een ontzettend leuke uitdaging voor zowel paard als begeleider! Ook hier gaan we in kleine groepen aan de slag zodat er voldoende ruimte is voor individuele begeleiding.
Tevens hebben we de Ridden Trail, welke gelijk is aan hierboven met als verschil dat de paarden gereden worden, in plaats van aan de hand begeleid.
Onze dank aan de DAWRA voor hun bereidheid deze onderdelen te begeleiden!

Caprilli:
Kleine sprongetjes in een dressuurproefje. Een leuke uitdaging voor ons veelzijdige ras!

Liberty:
Natuurlijk mag ook dit onderdeel niet ontbreken! Bij de Liberty worden de paarden een voor een los in de bak getoond op muziek. Beweging telt dubbel!! Na 2 minuten dient het paard vlot weer aangelijnd en opgesteld voor de jury te worden. Altijd al eens willen doen maar geen idee hoe jouw paard reageert en of ie zich laat vangen? Zeker proberen!

Showen in de praktijk:
Als laatste onderdeel van de dag gaan we 'voor het echie' aan de slag! Je paard binnenlopen, opstellen en laten beoordelen. Er zullen tips worden gegeven over hoe je jouw paard nóg beter zou kunnen presenteren. Daarnaast wordt er een 'beste voorbrenger' gekozen en voor deze kampioen ligt er een prachtig showhalster klaar van Arabian Horse Store! Als dat toch geen droomstart van je seizoen is...

Al enthousiast? Schrijf gauw in via www.avsweb.nl ! Deelname is voor leden gratis, voor niet-leden bedragen de kosten €15,- voor de gehele dag. Voor het proefgericht rijden bedragen voor eenieder de meerkosten €15,-.

www.zjakuba-arabians.nl

Diverse Arabische volbloeden te koop, meer info per pb!!

DeniiSee

Berichten: 1319
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: s'-Gravenzande

Re: AVS Ledendag 23 april 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-17 22:27

Leuk!
Ik ben erbij, geef een demo in de pauze met BA Aram :D

Uit het oog, maar nooit uit het hart
Jax, Apache x Jazz, L1+10 PR: 218
Aram, Arabische volbloed ZZ-Licht+10 PR: 240, ZZ-Zwaar gestart, geen winst.

Kubarah

Berichten: 97
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Goor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-03-17 22:37

Op de ledendag 23 april as in Ermelo is er de mogelijkheid een proefgerichte clinic te rijden! Kosten hiervoor bedragen €15,- per combinatie (bovenop de bijdrage voor deelname aan de showclinics), de clinic duurt 25 minuten.

Inschrijven kan via http://www.avsweb.nl . Meer informatie?
Hieronder leggen we uit wat je kunt verwachten van zo'n clinic!

Wil je beter presteren op wedstrijden en inzicht krijgen hoe een jury de proef beoordeelt?
Wat wil een jury zien? Hoe rijd je een goede proef? Hoe wordt jouw proef beoordeeld?
Crista Bruine de Bruin geeft regelmatig proefgerichte clinics. Daarin wordt aandacht besteed aan alle onderwerpen waar je als deelnemer aan dressuurwedstrijden behoefte aan hebt.

In de proefgerichte clinic vangen we aan met het rijden van een proef op het eigen niveau (of één niveau hoger). Deze beoordeel ik als KNHS jurylid middels een protocol, die de combinaties na afloop van de clinic krijgen overhandigd. Direct na de proef wordt vervolgd met een instructie gedeelte waarbij de nadruk ligt op de punten die in de verreden proef aandacht behoeven.

Uiteraard staat het vrij om van de clinic video-opnames te maken om de feedback op een later tijdstip nog eens rustig opnieuw te bekijken en te beluisteren.

Voor wie?
De clinics zijn geschikt voor alle combinaties tot en met ZZ-licht niveau. Dit kunnen dus ook combinaties zijn die nog niet op wedstrijden aan de start zijn gekomen en graag eens willen kijken waar ze staan.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op http://www.cristabruinedebruin.com

www.zjakuba-arabians.nl

Diverse Arabische volbloeden te koop, meer info per pb!!

Marith_Ov

Berichten: 2553
Geregistreerd: 25-07-03
Woonplaats: Hardenberg

Re: AVS Ledendag 23 april 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-17 10:38

Ik ben er ook de hele dag te vinden in diverse onderdelen die worden uitgeschreven die dag. Was vorig jaar erg leuk

Luna Bashirah

DAWRA; Let's go and ride... our greatest pride! Dé vereniging voor jou en je westernarabier of partbred met minimaal 50% Arabisch bloed.

JKiya

Berichten: 2259
Geregistreerd: 03-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-17 11:17

Klinkt weer erg leuk! Helaas kon ik er vorig jaar niet bij zijn.

Mijn merrie is ivm problemen door Cushing op het moment waarschijnlijk niet in conditie om te reizen, kan er ook zonder paard aan de dag meegedaan worden?

Kubarah

Berichten: 97
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Goor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-17 23:21

Natuurlijk ben je ook welkom zonder paard en is deelname aan diverse clinics zonder paard ook mogelijk.

Wat jammer dat je merrie niet de conditie heeft om mee te komen, maar hopelijk knapt ze verder op.

www.zjakuba-arabians.nl

Diverse Arabische volbloeden te koop, meer info per pb!!

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 89312
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: AVS Ledendag 23 april 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-17 05:33

Ik ben er ook bij. *-:)

Fotoshoot boeken? Klik hier --> Marlies Trap Fotografie
Instagram: @marliestrapfotografie
>> Les op Sandy's General Kato! <<

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 89312
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-04-17 20:04


Fotoshoot boeken? Klik hier --> Marlies Trap Fotografie
Instagram: @marliestrapfotografie
>> Les op Sandy's General Kato! <<


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker