Bokt.nl • stokmaat, afmetingen pasgeboren veulen
Pagina 1 van de 1

stokmaat, afmetingen pasgeboren veulen

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 11:20
door Finnboy
Hallo allemaal!

Wellicht een ietwat vreemd verzoek, maar ik doe een opleiding keramiek/beeldhouwen en wil heel graag een liggende sculptuur van een arabisch veulen maken.
Ik vroeg me dus af of er iemand is die een pasgeboren of anderszins jong veulen heeft en voor mij de maten van hoofd, rug, borst ( alles!) kan opnemen. Of anders zou ik graag een keer langskomen om zelf te meten en foto's te maken.


Groetjes,

Levi

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 11:28
door mooney
Een pasgeboren veulen zal je nu niet meer vinden. Paarden worden namelijk niet het hele jaar door gedekt, de meeste veulens worden tussen maart en augustus geboren.

Daarbij is een pasgeboren veulen vaak minder knap dan een veulentje van een week of twee oud, misschien is dat handig om rekening mee te houden in je project.

Voor een levend voorbeeld van de leeftijd zal je dus waarschijnlijk wel een half jaar moeten wachten

Re: stokmaat, afmetingen pasgeboren veulen

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 11:40
door Finnboy
Ik heb op een fokkerij gewerkt en zou dit ook moeten weten :P stom natuurlijk, er heeft zich wel al iemand gemeld met een veulen van 4 maanden oud.. je hebt gelijk, dit is niet de beste tijd voor deze vraag... Het gaat er trouwens niet om een extreem knap veulen te vinden, het gaat me echt puur om de afmetingen en wil graag echt een zo jong mogelijk veulen vinden voor de juiste verhoudingen. ( ik vind het slungelige met té lange benen en alles nog een beetje in de kreukels heel mooi en aandoenlijk) Als ik de globale verhoudingen heb kan ik verder ook naar foto werken. Iemand met een nakomertje van 3 maanden oud?

Re: stokmaat, afmetingen pasgeboren veulen

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 11:43
door mooney
Ah dan snap ik het :) het is inderdaad wel aandoenlijk. Bokker Manda heeft twee relatief late Arabische veulens gehad dit jaar (uit juli, dus al wel flink wat groter dan pasgeboren), wie weet staat zij ervoor open om je te helpen?

Re: stokmaat, afmetingen pasgeboren veulen

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-10-16 14:32
door balance
[KS] afmetingen veulen ( voor een nog te maken sculptuur)

Aangezien het niet toegestaan is om een dubbel topic te plaatsen op bokt (zie de boktregels) zet ik op dit topic een slotje. Je mag verder gaan op het bovenstaande topic.