Het lijkt mij dat de franse arabieren meer op snelheid worden gefokt dan op een mooie dish in het hoofd en andersoortige showkwaliteiten. Het ligt er maar aan waar je voorkeur naar uit gaat. Ze zijn niet minder puur of puurder.
Ik ben het ook met aafke eens dat er over puur erg te twisten valt. Veel geld, aardig wat gesjoemel, arabische landen en manier van registreren is ingewikkeld geweest. Bovendien is de arabier een ras dat al in alle arabische landen sterk van elkaar verschilde. Vooral werd gefokt op snelheid en uithoudingsvermogen in de woestijn.
De eigenschappen die een arabier fysiek moet hebben is ontwikkeld en steeds in ontwikkeling geweest. Waar de echte arabier oorspronkelijk vandaan komt is moeilijk te zeggen denk ik vanwege het nomadische leven van de oorspronkelijke fokkers. Uiteraard zijn er veel staatsstoeterijen die de beste lijnen zijn gaan fokken maar daarbij is egyptisch denk ik zeker niet het meest oorspronkelijke en daarom het meest zuivere.