Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Moderators: Sica, RianneH, Neonlight, Melissa0304, balance

 
 

Paint_Lover

Berichten: 3672
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Daar waar de zon altijd schijnt ;)

Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-21 12:58

Verslagen en leeg |( , lieve Gentle vaarwel en until we meet again!

19/03/2016 - † 08/12/2021

Afbeelding

Afbeelding

Oneerlijk, onwerkelijk zijn eigenlijk de 1e woorden die er in mij opkomen….

Zo jong nog, zo lief, de grootste knuffel en kwa karakter het beste paard die ik ooit in mijn leven gehad heb en nu, nu is het allemaal voorbij en zit ik in n grote boze droom!


In 2016 zag jij het levenslicht, de 1e zoon van je moeder ( † 25/03/2020), ontzettend wit maar ow zo knap! Je groeide uit tot een mooie, stoere hengst en kwam op je 3e weer bij mij thuis. Je werd ruin en daarna gingen we spelenderwijs aan de slag. Alles hebben we met veel geduld gedaan, zadelmak maken en doorrijden is pas op je 4e gebeurd omdat je die tijd nodig had!

Als ik vantevoren had geweten wat ik nu weet, had ik dan iets anders gedaan?
Waarschijnlijk niet! Maar goed, de vragen blijven hangen…. Waarom jij? Waarom ik? Waarom wij?

Je liep niet helemaal lekker, ik wist niet waarom dus onderzoeken gedaan. In 1e instantie kwam daar niets uit en dachten we dat t een combinatie was van trainen en groeien dus tandje terug gezet….

Enkele weken geleden gromde je tijdens het grondwerk en werd er bij mij “iets” getriggerd… Dus telefoontje naar de DA want ik wilde zeker weten dat er niets ergs aan de hand was, ik ken je als de binnenkant van mijn broekzak en grommen was iets wat jij nooit zomaar en zonder gegronde reden zou doen! Op de dag dat de DA kwam haalde ik je stok kreupel uit de wei en toen dacht ik nog: Het is maar goed dat de DA komt vandaag!

DA kwam, onderzocht je en vond niets raars, ik wilde een röntgenfoto van je schouder want ergens was ik bang dat de deuk die daar zat de boosdoener was. Op de foto was niets te zien dus weekje boxrust en 4 dagen op novacam, daarna mocht ik kijken of je weer rad was, zo niet dan moest ik bellen voor verder onderzoek (uitverdoven van onderbeen), zo wel dan een afspraak inplannen bij SMDC in Heesch om alsnog verder onderzoek te verrichten want dat er ergens iets niet klopte was voor zowel mijn DA als voor mezelf heel duidelijk! Deze reactie was absoluut GEEN Gentle waardige reactie.

Ik heb besloten om meteen al een afspraak in te plannen bij SMDC want dat ik daar met hem heen zou gaan stond sowieso als een paal boven water dus….. Gebeld en afspraak gemaakt voor 29/11/20210

Helaas heeft de boxrust en de medicatie hem geen verbetering opgeleverd en aangezien ik al een afspraak had staan heb ik besloten om te wachten want bij SMDC zouden ze hem waarschijnlijk ook uitverdoven enz.

29/11 kwam en met n lading spanning zijn we naar de kliniek gereden, daar heeft de specialist een kreupelheidsonderzoek gedaan met lokale uitverdovingen (waar niets uit kwam), toen nieuwe foto van boeggewricht gemaakt (waar ook helemaal niets op te zien was) en daarna echo’s gemaakt van beide schouders omdat ik graag wilde weten of het spier gerelateerd was…. Ook daar kwam niets uit, er zat wat atrofie bij de deuk in je linkerschouder maar alle spieren daaromheen waren mooi zuiver!

Maar ja, dan….. De specialist vroeg of je een nachtje mocht blijven logeren, dan gingen ze de dag daarna nog wat verdere onderzoeken doen en zou ze mij op de hoogte houden. Ze wilde namelijk zijn been net boven de voorknie uitverdoven, als hij dan zuiver was wist ze in welke regio ze het moesten zoeken en voor 1 dag had Gentle al meer dan genoeg onderzoeken en verdovingen gehad.

De dinsdag kwam en het bleef me net iets te rustig! Om 17.55u kreeg ik telefoon…. Niet helemaal goed, bij het uitverdoven van zijn onderbeen (net boven de voorknie) liep hij zuiver!
Dus wisten we dat het ergens in die regio niet lekker zat, ze hebben een echo gemaakt van zijn pezen en daarop zagen ze veranderingen in de aanhechting van de tussenpees en in het check ligament maar welke van de 2 de boosdoener was konden ze nog niet zeggen want daarvoor moest de verdoving er eerst uit zijn, dus bleef je nog een extra nachtje logeren op de kliniek.

Woensdag gingen ze dan 1 van de pezen uitverdoven en daarna konden ze wat gerichter gaan kijken.

Het bleef stil….. TE stil! en toen…. Toen kreeg ik om 12.55u het telefoontje waardoor mijn wereld instortte!!! Ze hadden de tussenpees uitverdoofd en toen liep je zuiver weg! De echo die daarop volgde was echter alles behalve goed |(

Aanhecghting van de tussenpees zwaar geblesseerd/geirriteerd en botwoekering aan de binnenkant van je pijpbeen! Oftewel: EINDE van ons verhaal samen! Einde van jouw leven bij mij want dit is niet te herstellen/genezen….

Gentle heeft ergens in de afgelopen 5 jaar een trauma aan zn linkerbeen opgelopen en zichzelf zo geblesseerd dat zijn pijpbeen botvorming is gaan aanmaken die langs de aanhechting van zijn tussenpees schuurt. Actie/reactie dus want dat werkt dan ook de andere kant op.

Met het oppakken van de trainingen is die blessure opnieuw geactiveerd en waarschijnlijk heeft hij in een gekke bui op de wei te hard moeten remmen/wegdraaien waardoor het dus ineens weer acuut getriggerd is en kon hij er ook niet meer gewoon doorheen lopen.

Gentle liep elke pas die hij moest zetten met pijn en DAT was voor mij een NO GO! Hij verdiende het niet om pijn te hebben! Hij heeft altijd voor mij klaar gestaan als ik weer eens niet lekker in mn vel zat, we hebben lol gehad! Reining gereden, 1e online wedstrijd zijn we 2e geworden met een 71 (en wat was ik TROTS!!!!), hij heeft mogen spelen met de koeien bij Wendy van Osch (mijn trainster!), we hebben genoten van de bosritjes met zn maatjes en hij heeft heel vaak de boel op stelten weten te zetten op de wei….

Nu was het aan mij om afscheid te nemen en dat valt me ZO ontzettend zwaar! Maar houden van betekend ook durven loslaten....

Mijn knappe Gentle Giant….. Ik ga je zo ontzettend missen! Maar ik weet dat deze beslissing de beste is geweest voor jouw! Nu heb je geen pijn meer, kan je weer lekker rennen, spelen en je moeder gek maken! Want die heeft je op staan wachten!

En ik… Ik moet mezelf weer op zien te rapen maar daar zal ik wel even zoet mee zijn, dat zal niet zo snel gaan ben ik bang. In minder dan 2 jaar tijd heb ik nu 2 paarden te jong af moeten geven! Eerst mijn hartpaard Jill (moeder van Gentle en Frosty) op 11 jarige leeftijd en nu Gentle die helaas zijn 6e verjaardag niet heeft mogen halen…

Afbeelding


Waak over je zusje aub! Want ik hoop dat alle ellende die ik in de afgelopen 5 jaar gehad heb nu toch echt een keer mag stoppen! Ik weet niet hoeveel meer ik aan kan….

Love you to the moon and back!

Afbeelding

op de lege plek rechts komen zijn slidingplates nog te staan met daarin n mooie foto (moet ik bij die van zijn moeder ook nog doen maar daar heb ik mezelf nog steeds niet toe kunnen brengen).

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

A Dollar For A Rose 19/03/2021 - † 08/12/2021
DG DRY JILL † 25/03/2020

The_Cat

Berichten: 6778
Geregistreerd: 04-11-15
Woonplaats: Antwerpen

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:03

Veel sterkte met het zo vroeg moeten afgeven van je vriendje Y;(


The books we love, they love us back. And just as we mark our places in the pages, those pages leave their marks on us.
I can see it in you, sure as I see it in me. You're a daughter of the words. A girl with a story to tell.

Sweetgirl1

Berichten: 4356
Geregistreerd: 17-10-07

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:18

Knappe Gentle, Ik schrok even hiervan.
Heb hem geboren zien worden in je topic.

Enorm veel sterkte met dit vroege verlies van je knappe heer Gentle

Rust Zacht Anouk, 2 Januari 2012
Rust Zacht Natasja, 22 April 2014
Rust Zacht Roxy, 30 Juli 2015

Daihyo

Berichten: 83843
Geregistreerd: 01-06-01

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:25

He wat een naar bericht. Heel veel sterkte :(:) Y;(

Dido2316

Berichten: 1790
Geregistreerd: 10-01-15
Woonplaats: Schiedam

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:36

Oh jemig, hier schrik ik van… Wat een verdriet! Heel veel sterkte! :knuffel: Y;(

Vriendelijk
Berichten: 53
Geregistreerd: 13-04-21

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:40

Ik vind dit enorm erg voor jou, heel veel sterkte.

hahahatsjoe

Berichten: 1380
Geregistreerd: 01-05-12
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:44

Vreselijk, heel veel sterkte -O-

Nieuwe paardenspullen in mijn advertenties op de Bokt Markt...
Zie ook http://verkopers.marktplaats.nl/583321 waar ik van alles verkoop (en veel is nieuw of zo goed als nieuw)...
paardenspul, (retro) hebbedingen, poppenhuisgoed, merkkleding, schoenen, tassen, etc.

Leo

Berichten: 48139
Geregistreerd: 06-12-02
Woonplaats: Den Haag e.o.

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:47

Allemachtig wat is dit schrikken zeg. ;( wat een schok en wat een bak ellende heb je te verduren gekregen....


Veel te jong maar wat een indruk heeft hij achter gelaten. Y;(
Heel veel sterkte met het verlies van je allerknapste Gentle....

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

littleroosie

Berichten: 5717
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Oldemarkt

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:47

Wat een verdriet om op deze manier zo jong al afscheid te moeten nemen van je mooie bontje. Heel veel sterkte.

Stal de Bonte Dijk https://www.facebook.com/staldebontedijk
Big Hunk of Love (Botticelli x TomTom) homozygoot voor bont en zwart
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=192&t=1987675

xDenies

Berichten: 12324
Geregistreerd: 29-01-08

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 13:56

Wat een vreselijk nieuws zeg! Ik heb er geen woorden voor .. ik wil je bovenal heel veel sterkte wensen!

S H I N E L I K E A S T A R
L U P A ⋆ ~ B O D H I ~ M E R A
The more I learn about people, the more I love my animals
HamsterScapingHamsteryLittle Paws Pet Shop

Dustinlover

Berichten: 8556
Geregistreerd: 17-12-04
Woonplaats: Cromvoirt

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 14:23

Las het vanmorgen op FB, vind het zo erg voor je! Heel veel sterkte!

JudithO

Berichten: 4752
Geregistreerd: 10-11-06
Woonplaats: Jura, Frankrijk

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 14:46

Dit meeeen je niet joh! Gentle was altijd zo'n vreselijk knap paard, ik mocht heel graag naar hem kijken.
Wat ontzettend sneu dat het zo gelopen is, zo snel ook na Jill...

Heel veel sterkte!

Wooden Shoes Knots and Climbing http://www.knotsandclimbing.com
Leer alle knopen maken die je kunt verzinnen, knoop je eigen touwhalster, en nog veel meer!

Melissa0304
Moderator Kantine

Berichten: 3644
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: Schiedam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 15:36

Jeetje wat schrikken dit! Heel veel sterkte met dit verlies Y;(

sevke

Berichten: 4440
Geregistreerd: 04-07-05
Woonplaats: Belgie

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 15:45

Heel veel sterkte. Y;(

Born to slide, forced to work

Flubberboot

Berichten: 220
Geregistreerd: 14-09-21

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 15:57

Heel veel sterkte!
Heb destijds vol spanning je KS-MK topic meegelezen, gek idee dat dat prachtige veulentje van toen er nu niet meer is...
Nogmaals veel sterkte gewenst met dit verlies Y;(

Tetje <3

Bellatrix
Lid Nieuwsredactie
Black Widow

Berichten: 86642
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 15:57

Dit is zo, zo oneerlijk. ;(

Ik had er geen idee van dat er wat aan de hand was met hem dus dit komt extra hard aan.
Dit is gewoon niet waar, dit kán niet. :x

Ik heb hier verder geen woorden voor, dit wens je niemand toe. 2 paarden in zo'n korte tijd moeten afgeven. :(:)

Heel, heel erg veel sterkte de komende tijd.

Y;(

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com
Ik fotografeer ook op wedstrijden en shows! Klik hier!

AnnickT

Berichten: 1190
Geregistreerd: 14-07-15
Woonplaats: Zwitserland

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:00

Wat een knap dier, heel veel sterkte met het verlies :knuffel:

Therapist: And what do we do when we are sad?
Me: Buy the pony.
Therapist: *sprays me with a water bottle*

amanda09

Berichten: 612
Geregistreerd: 01-11-10
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:13

Ach het zit je zeker niet mee. Eerst je prachtige Jill en nu Gentle.
Heel veel sterkte met het verlies!

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA! http://www.dawra.nl

Zoek je een showhalster, verzorgingsproducten of wil je iets speciaals op maat laten maken voor uw paard, schroom dan niet om contact op te nemen! https://www.facebook.com/ArabianHorseStore/

MissYvette4u

Berichten: 2797
Geregistreerd: 15-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:13

Wat vreselijk oneerlijk nondeju! -:(-
Dan ben je zo voorzichtig met m, en dan gebeurt er zo iets %) die lieve knapperd |( heel veel sterkte Y;(

Ods
Forumcoordinator

Berichten: 34447
Geregistreerd: 01-02-02
Woonplaats: Achterhoek

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:29

Heel veel sterkte met je enorme verlies...

Ben je een Bokker of een Jokker....


Neon

Berichten: 4021
Geregistreerd: 03-07-06

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:39

Wat ontzettend verdrietig :( zo jong en zo kapot... he hebt gedaan wat je kon...:( afscheid nemen van je mooie lieve jonge paardenvriend is vreselijk.. jullie hadden nog 25 jaar samen tegoed moeten hebben :(

tirzasarah10

Berichten: 1139
Geregistreerd: 07-07-12
Woonplaats: Bant

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 16:57

Aah nee heel veel sterkte paint_lover,wat een enorme pech. Helaas dezelfde ervaring met precies dezelfde blessure. Frosty heeft 2 bescherm engeltjes boven zich Y;(

Sarah 08'10'10~ 12'09'17
'My favorite hello and hardest goodbye'
Soof 16'10'17 ~ 16'08'21
Het geluk was niet voor ons

boemel

Berichten: 5413
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Re: Till we meet again mijn lieve Gentle Giant...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 17:46

Wat verdrietig! Een prachtpaard had je. Veel sterkte toegewenst!

M1+10

Noisy
Berichten: 4456
Geregistreerd: 23-01-03
Woonplaats: In een huis met een dak erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 17:47

Lieve Lon,
Wat een verschrikkelijk bericht. Ik las het op Facebook en schrok me dood |(

Prachtig, machtig knappe Gentle. Ik ben blij dat ik hem in het echt heb mogen bewonderen.
Wat is het onwerkelijk om te denken dat ik die mooie vlek nooit meer tegen zal komen bij Wendy of op een wedstrijd ;(

Heel veel sterkte saampjes en ik hoop dat Frans en jij dit een plekje kunnen geven en straks met Frosty het geluk weer terug kunnen vinden.

Dikke knuffel :knuffel:

Berdien

Berichten: 62406
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-21 17:48

Het is zo oneerlijk en hartverscheurend.. Knappe Gentle. Jullie hadden nog zoveel avonturen moeten beleven, van elkaar genieten.

Heel, heel veel sterkte gewenst Y;(

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 0 bezoekers