hulp nodig

Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xaverie
Berichten: 1
Geregistreerd: 07-05-22

hulp nodig

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-22 22:53

hey iedereen ik heb een draver merrie van 17 jaar met HEEL VEEL energie. haar draf is heel snel als je rijd maar dat is normaal want ze is een draver die heel lang endurance heeft gedaan. het probleem is vanaf dat je wilt galopperen komt er eerst een heel ongecontroleerde rendraf en vanaf ze in galop zit crosst ze voor haar leven, neemt haar bit tussen haar tanden en is er vandoor. ik heb al geprobeerd om haar om te trekken,... maar dat helpt niet. ze gaat heel snel en dan kan je niks meer doen. ik weet dat het een draver is en dat het zo is aangeleerd maar heeft iemand tips om haar gewoon rustig te kunnen laten draven en galloperen op een normaal tempo?

alvast bedankt :)


CaptainJS

Berichten: 1125
Geregistreerd: 06-11-16
Woonplaats: In my dreams in California (Brabant)

Re: hulp nodig

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-22 23:14

Is dit in de bak of in de bossen? Ik zou er een instructeur bij halen die kan je hiermee helpen.

“This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow”

― Captain Jack Sparrow

Odetje92

Berichten: 2677
Geregistreerd: 12-11-06
Woonplaats: Limmen

Re: hulp nodig

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-22 23:23

Grote kans dat ze dit doet door onbalans, als een paard uit balans is gaat die harder. Ik zou daar dus beginnen met een instructeur, een betere balans van je paard en jezelf :)

Gediplomeerd instructeur, revalidatie trainer & Fascia Release therapeut - Noord Holland
Duurzaam, biomechanisch trainen, 4dd, Draver specialist
Dravend Succes

Xyris

Berichten: 9445
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: 'T Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-22 23:25

Odetje92 schreef:
Grote kans dat ze dit doet door onbalans, als een paard uit balans is gaat die harder. Ik zou daar dus beginnen met een instructeur, een betere balans van je paard en jezelf :)


Dit inderdaad, heb hetzelfde gezien bij een draver die ik reed zo van de renbaan af, en later ook met een hele hoop andere dravers. Gewoon werken aan balans en jullie komen er wel. Neem er inderdaad een instructeur bij, want die kan meer zien dat jij voelt, en aan de hand van wat je verteld kan je ook hulp gebruiken bij het bit vastpakken en racen.

Rust zacht mijn lieve meisje RIP 2-3-2023

amen

Berichten: 5041
Geregistreerd: 19-04-03

Re: hulp nodig

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-22 23:38

wat ook helpt met draver die onbalans heeft, gewoon los in bak van 20x 40 en dan OP STEM en evt zweep/drijven, laten draven en laten galoperen, zodat ze zonder ruiter de balans kan vinden, en dat ze dan rustiger gaat galoperen. vooral in bak 20x40 en niet op volte.. want dan hebben ze vaak ook moeite met balans.. dus grote stukken rechtuit...

en onder zadel gewoon stap en draf, geen galop! en zorgen dat ze daarin nageeft, weinig druk op mond. en lekker zelf in balans loopt, en vooral stukken rechtuit, hoefslag volgen. zodat paard leert, dat rustig ontspannen lopen goed is, vooral het nageven, lang en laag in de hals, loopt ze mooi van achter naar voren over de rug. krijgt ze de juiste spieren die ontwikkelen om in balans te lopen.

en tempo laag houden, zodat ze heel mooi rustig draaft in balans.


ook is t met draver zo dat als ze mooi stukje lang laag ontspannen draf doet met de juiste spieren, je naar de stap gaat, haar beloond , even paar rondjes stappen en dan weer aandraven, 1 rondje hoefslag volgen in lang laag draf, en dan weer naar de stap.

de spieren verzuren snel, omdat ze niet ontwikkeld zijn, dus draver kan je alleen korte stukken geven, als je te lang door gaat, verzuurd ze, dat is pijn /onbalans en vervalt ze in haar oude gedrag racedraven en niet nageven/ rug wegdrukken.

succes!!

Bowo
Berichten: 2810
Geregistreerd: 11-04-18

Re: hulp nodig

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-22 23:41

Naast bovenstaande zou ik ook heel goed gaan werken aan je overgang. Een paard dat uit een mega draf komt, kan ook niet gesloten galopperen. Gewoon niet gaan proberen om haar vanuit zo'n draf in galop te zetten, maar eerst terug nemen, zorgen voor controle in draf en vanuit daar aangalopperen. Lukt dat niet of snapt ze dan niet? Geen probleem, probeer je het opnieuw. Maar niet laten versnellen, zorg dat de overgang van jou blijft en ze gedragen blijft. Daarbij kan het ook zeker helpen als ze goed reageert op je stemhulp naar galop.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 bezoekers