[DIGI][WIP] Het bruine paar(d)

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mistdancer

Berichten: 132
Geregistreerd: 14-09-17

[DIGI][WIP] Het bruine paar(d)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-18 15:27

Hi!

Ik teken nu zo ongeveer vijf jaar digitaal (eerste twee/drie jaar op paint, lol XD) en zou graag tips en hulp willen hebben. Zelf weet ik namelijk wel vaak wat er fout is, maar lukt het me niet om het te veranderen. Ik loop gewoon een beetje vast en heb niet iemand die er echt verstand van heeft (ben een van de enige in mijn omgeving die echt tekent en helemaal de enige die dat ook digitaal doet). Ik hoop dat er dus wat mensen zijn die me kunnen helpen.

Wat informatie:
- Ik teken dus ongeveer 2 jaar digitaal.
- Ik teken op een chromebook.
- Ik teken met pixlr.
- Ik ben 14 jaar.
- Ik teken zo ongeveer zes jaar paarden.
- Verder kan ik wel tegen een stootje, dus wees niet voorzichtig met kritiek, zolang je me maar niet helemaal neer haald.

Het paard dat ik het meest recent heb getekend is een bruine merrie waar ongeveer twee uur in zit ofzo. Ik weet het niet precies.
Hieronder zijn een paar wipjes van haar;
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Eindresultaat:
Afbeelding

De dingen die ik zelf al zie die niet kloppen zijn dat het oog te groot en volgens mij ook iets te hoog zit. Verder weet ik het gewoon niet, ookal voelt het wel alsof er nog meer niet klopt. Ik hoop dat er iemand is die even alles wat niet klopt kan opnoemen en misschien ook tips kan geven. Alvast héééél erg bedankt voor het lezen en tijd nemen voor mij en dit topic.

Als er iemand is die me helpen wil, zou ik graag nóg een digitale tekening maken, met deze reference van LuDa-Stock van Deviantart. (Vandaar de titel, eerst teken ik een bruine merrie, dan een bruine hengst, dus een bruin paar ;) )

Nogmaals héél erg bedankt voor het lezen van dit topic en de tijd die er aan besteedt hebt.

Liefs Dina/Dine


Jis_

Berichten: 10557
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-18 15:57

Hi Dina,

Mooi kleurgebruik heb je.

Ik weet helemaal niks van digitaal tekenen maar ben wel altijd met verhoudingen bezig. Ik zie bij deze tekening inderdaad een veel te groot oog, ga er even van uit dat het een realistisch portret moet worden. Haal de de helft van het oog boven er af, en wat van de buitenkant dan zit je al best goed wat plaatsing en grootte betreft. De neus/snuit is ook te groot en de oogkas voor ons aan de rechterkant zit wat te hoog. De onderkaak loop iets te ver door richting manen heb ik het idee. Voor een trekpaard heb je de volume van het hoofd best goed, voor een paard met een smaller hoofd is het te breed.

Wat ook helpt bij het oefenen, vind ik, is om de tekening ongeveer even groot te houden als de voorbeeldfoto. Vergroten van de tekening maakt het een stuk lastiger om de verhoudingen goed te krijgen. Ik pakte er altijd een kwast/potlood bij om afstanden te meten als ik twijfelde en niet kan vinden waar het niet klopte. Afstand binnenste ooghoek naar bovenste rand neus bijvoorbeeld en dan een anders stuk meten bij de foto en daarna bij je tekening. Op een gegeven moment krijg je een getraind oog en hoef je dat nauwelijks tot niet meer te gebruiken.

Ook kan je een raster gaan gebruiken als je wil. Ik vind dat zelf wel weer een gedoe eerlijk gezegd dus zelf nooit gebruikt, op uitzondering voor 2 replica's na. Maar wie weet vind jij dat juist wel fijn werken en is dat bij digitaal werken juist wel makkelijk te gebruiken. Wel zou ik ook zonder blijven proberen.

Heb geduld en oefen lekker door, het begin ziet al goed uit hoor.

https://veiling.catshelter.be/main.php
Give the ones you love wings to fly, roots to come back, and reasons to stay - Dalai Lama

Bimmerd

Berichten: 776
Geregistreerd: 06-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-05-18 12:59

Hier boven worden al goede punten benoemd.
Wat handig is aan digitaal is dat je eventueel ook je referencie foto op wat lagere opacity (dekking) kan zetten, en daar vervolgens overheen kan tekenen. Ik ben geen groots fan van overtrekken voor echte werkjes (raad het ook echt af om te doen), maar het over een foto heen tekenen op de juiste manier kan heel leerzaam zijn.
Op deze manier bijvoorbeeld;
Afbeelding
Even met simpele vormen en lijnen kijken hoe zo'n paard nou in elkaar zit.
Dit zou ik wel echt alleen doen ter studie, niet om vervolgens deze schets uit te vergroten om daarop verder te tekenen. Dan hou je jezelf alleen maar voor de gek.
Maar als je vervolgens zelf een tekening gaat maken kan je ook beginnen met eerst simpele vormen. Zorg dat die verhoudingen er oké uit zien, en dan kan je daarna de details gaan toevoegen.

Wat betreft het kleuren heb je al een hele mooie basis (ik wou dat ik zo goed was toen ik 14 was haha). Ik zie wel dat je veel gebruik maakt van streepjes die je verder niet heel erg in elkaar over laat lopen. Opzich geeft dat een best interessant en uniek effect, maar misschien zou je nog kunnen kijken naar de richting van de streepjes. Als deze in dezelfde richting zouden gaan als de haren in de vacht, geeft dat waarschijnlijk nog meer diepte aan je tekeningen +:)+

Goed bezig, ga vooral zo door, je kan alleen maar beter worden *\o/*

the one and only
The quick brown fox jumps over the lazy dog ♪

d4rkhorse

Berichten: 1042
Geregistreerd: 22-10-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-18 06:22

Ikzelf gebruik ook zelf meestal een raster. Zoals bimmerd al zei met de haarrichting mee gaan :)
Er is hier ook een digitaal teken topic waar je al je digitale tekeningen kunt plaatsen en dan kun je tips krijgen
[UK] [Info] Het digitaal tekenen topic!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dandy200 en 2 bezoekers