[VER] Diablo

Moderators: Ods, MirandaT, Warboel, Muiz, Essie73

 
 
Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

[VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-13 20:20

Hoi bokkers,
ik ben (alweer) met een nieuw verhaal begonnen, nadat ik het oude vroegtijdig had afgerond, wegens te weinig inspiratie. Nu vind ik het toch leuk om verhalen te schrijven, dus daarom een nieuw verhaal, waarbij ik (oop ik) genoeg inspiratie heb. Daarnaast zou ik het leuk vinden om tips/ tops te horen, maar ook IDEEËN voor het verhaal. Dus barst los!

Diablo

H. 1
De wind vliegt door mijn manen, en prikt in mijn ogen. Ik ren keihard, maar weet niet waarheen. Het enige dat ik weet is dat ik daar weg moet. Ze doen me pijn, en ik weet dat als ze me vinden dat ze me meer pijn doen. Dus ren ik door, tot ik er ver genoeg vandaag ben, weg van die plek. Ik ga op zoek naar een grasveld en een beekje om uit te drinken. Daarna doe ik een klein dutje. Het is gevaarlijk, maar het moet, anders kan ik straks niet verder.

Ik schrik wakker uit mijn dutje, ik hoor stemmen! “Waar is die rotknol? Als ik hem vind maak ik hem af! Dat zal hem leren!” ik weet zeker dat het voor mij is, ik ken die stem maar al te goed. En daar ga ik weer. Takken slaan in mijn gezicht. Ineens hoor ik harde geluiden. O nee, de autoweg! Daar ga ik niet langs. Maar ik sta tussen twee wegen in, recht voor me komen de wegen samen, achter me is de baas, naast me zijn de wegen. Ik moet kiezen. De baas gaat de weg niet over, dat weet ik zeker, want hij kan niet over het hek van 1 meter hoog. Ik kan goed springen, het zou kunnen. “Daar! Daar is die rotknol! Pak hem!” hoor ik achter me. Ik neem een besluit. Ik neem een aanloop en zet af. Ik vlieg over de sprong en zie gelijk dat mijn berekeningen kloppen. De weg is even autovrij. Ik ren keihard en zet me af voor de volgende sprong, de sprong naar de vrijheid. Maar ik ga te hard. Ik kan me niet goed afzetten, weet mijn voorbenen erover te krijgen, maar mijn achterbenen raken het hek. Ik val hard, en weet dat ik moet blijven liggen.

Een stekende pijn schiet door mijn been. Ik probeer op te staan, het moet lukken. Ik moet een veilig plaats voor de nacht hebben! Weer schiet er een pijn door mijn been, en ik zak terug op de grond. Ik hoor de stem van de baas in de verte, hij gaat een plaats zoeken waar hij door het hek kan. Hij zal me weer te pakken krijgen, al mijn moeite voor niks. Ik zal weer pijn moeten lijden, net zolang tot ik precies doe wat de baas wil. “Nee!” denk ik bij mezelf. “Dat gaat niet gebeuren, ik zal nooit opgeven” De baas zal nooit winnen. Al ben ik bij hem. Ik geef niet op!

"Rotknol, ik zal je leren!" roept de baas. Ik hap naar hem. Hij deinst achteruit. Ineens voel ik een stekende pijn, het hulpje van de baas heeft me geslagen. Hij staat vlak achter me, erg dom. Ik geef een harde trap achteruit, hij gilt het uit van de pijn. Net goed, moet hij me maar niet slaan. Op deze manier heb ik al veel hulpjes van de baas weggejaagd. Ze durven niet meer bij me in de buurt te komen. Ik heb veel van die hulpjes gebroken botten bezorgd. Mensen noemen me vals, maar de baas houdt me, zodat hij een paard heeft om zijn woede op af te reageren.

Ik sta in de trailer. Ze hebben me de trailer in gejaagd, waarbij ik een hulpje dat me op de neus sloeg keihard heb gebeten. Die zit huilend in de auto, naast degene wie ik een gebroken arm heb bezorgd. We zijn op weg naar huis. Daar heb ik wel vrienden, waarmee ik kan dollen, en die de hulpjes ook wel eens bijten of trappen. Ik wissel altijd verhalen uit. Zij trappen veel minder, en richten ook minder schade aan. Ze doen het alleen als ze echt een goede klap krijgen. Maar steeds meer van de pony's worden onderdanig, door de vele pijnscheuten die de baas ze bezorgt.

"Lopen jij!" roepen de mensen achter me. Ik loop de stal binnen. Ze hebben me net weer geslagen. Keihard, en zo een halfuur lang. Ik heb teruggevochten, maar het haalde niks uit. Ik ga slapen, ik kan niks meer doen. Als ik slaap ik de pijn het snelste weg. Ik dut langzaam in, met het voorgevoel dat er iets gaat gebeuren als ik wakker wordt.

"Oooooh, wat een prachtige valk pony!" hoor ik. Ik ben net wakker geworden, en nu ben ik klaarwakker. Ik ben de enige valk pony in de stal. Snel sta ik op, en kijk wie daar is. Er staat een meisje van ongeveer 14 jaar, met een wat oudere man, die rond de 40 is. Ik bekijk ze goed, zij bekijken mij goed. "Nee nee, dat is niks voor uw dochter" bromt de baas. Voorzichtig kom ik dichterbij, en blaas rustig door mijn neus. Het meisje aait over mijn neus, en doet de staldeur open. Ze aait me nog steeds over mijn neus, die ik nu tegen haar aan duw. Ze kriebelt me op mijn manenkam, mijn lievelingsplekje! Zacht kriebel ik haar met mijn lip. Ik was vergeten dat er ook lieve mensen bestonden, mensen zoals deze. Ze pakt een halster en schuift dat voorzichtig over mijn neus. de baas kijkt heel verbaasd.

"Deze wil ik" zegt het meisje beslist. De baas begint te vertellen over mij: "Dat is Diablo, 5 jaar, zadel en ruitermak, ruin, erg lief beestje" Het meisje vraagt hoe ik aan die littekens kom. "Hij is mishandeld op zijn vorige adres. Maar zoals je ziet weer helemaal opgeknapt." De mensen lopen weg. Ik kan nog net opvangen 'wat is de prijs?'. Daar wordt ik helemaal gelukkig van.

"Dag knapperd, tot morgen!" zegt het meisje tegen me. Ik heb opgevangen dat ze Floor heet. Ik hinnik naar haar. Ze loopt de stal uit, e meten komt de baas naar me toe. "Wat deed jij nou? Ga je nou schijnheilig doen? Misschien ben je niet zo'n rotknol. Nou jongen, morgen word je opgehaald. Als je dat meisje maar niet aanvalt." Ik kom naar de tralies toe, en bries naar hem. Hij geeft me een aai. Ik word helemaal warm vanbinnen, wat een geluksdag! Als ik maar niet droom.

"Hey Diablo, ga je mee jochie?" klinkt de stem van Floor. Ik hinnnik hard naar haar. Ze doet het halster om en neemt me mee naar buiten. Maar dan komt de baas aan met de zweep. Ik schrik, hij zal me toch niet gaan slaan? "Diablo is een lief paard, maar als hij de trailer in moet is hij erg dwars. Dan moet je hem even aanpakken, ik doe het wel." Ik schrik, gaat hij me slaan? Nee, dat wil ik niet! Ik leg mijn oren in mijn nek en dreig met mijn achterbeen. Maar de baas is niet bang en ik voel een stekende pijn op mijn rug. Ik bok, en probeer te bijten. Hij ontwijkt me, en geeft me nog een klap. Ik steiger, en rol met mijn ogen. Ik ben bang, dadelijk denkt Floor dat ik vals ben en wil ze me niet meer. Maar dan hoor ik haar stem. "Stop! Laat mij eens proberen, misschien lukt het. U moet niet gelijk gaan slaan!" roept ze. De baas geeft het touw aan haar, en ze loopt rustig de trailer in. Ik loop achter haar aan, en ik krijg een lekkere wortel. Daarna stapt ze zelf in, en zwaait naar de baas. En dan begint de auto te rijden, de trailer hobbelt mee. Nog één keer hinnik ik naar mijn vriendjes, en dan zijn we weg.

Ik sla met mijn achterhoeven tegen de wand. Ik wil eruit! "Rustig maar jochie, ik kom eraan, niet zo trappen" klinkt de sussende stem van Floor. Ik stop met het trappen, ze zijn me niet vergeten. Floor komt via het zijdeurtje naar binnen en maakt me los. "Kan de klep los?" vraagt haar vader. Floor roept "JA!" en de klep gaat open. Ik stap voorzichtig naar buiten als Floor dat aan me vraacht door tegen mijn borst te duwen, en ineens sta ik buiten. De trailer staat et de achterkant naar een opening van een weiland, en Floor leidt me ernaartoe. Daar laat ze me los en stapt achteruit. Dit is voor mij het teken dat ik mag gaan en keihard bokkend ren ik weg. Floor staat aan de kant te lachen en kijkt stralend naar mij. De trailer gaat weg en Floor doet het hek dicht. Dan wil ze weglopen, maar ik ren naar het hek en hinnik keihard. Floor draait zich om en zegt: "Wil je nog een kus jochie?" Ik knik et mijn hoofd en lachend komt ze naar me toe. Ik geef haar een lik over haar wang en ze geeft een kus terug. "Wat ben je toch bijzonder, Diablo" fluistert ze en dan loopt ze weg. Ik kijk haar na en begin dan gras te eten. Dit is de fijnste dag in mijn leven. Een nieuwe baas, die me niet slaat, en lekker voor het eerst weer even vrij kunnen rennen, zonder te hoeven opletten of de baas komt, en te hoeven vluchten als hij komt.

Precies 1500 woorden :))

Sjors & Sjimmy [o]


Dizzy505
Berichten: 1383
Geregistreerd: 03-03-12
Woonplaats: Den Bommel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 20:29

Leuk verhaal ik volg als er nog een deel komt

TurboTinker

Berichten: 14784
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-13 20:38

Ik stap voorzichtig naar buiten als Floor dat aan me vraacht door tegen mijn borst te duwen
Vraagt?

Leuk verhaal!


Ik knik et mijn hoofd en lachend komt ze naar me toe

et =met?

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-13 20:45

Dankjewel voor het verbeteren! Ik typ erg snel en soms gaat het mis... Erg bedankt voor de leuke reacties!

Sjors & Sjimmy [o]

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-13 14:34

UPJE!

“Kom jongen, je moet naar de stal.” Floor klikt een touw aan mijn halster en doet het hek van de weide open. Daar staat haar vader, om mee te lopen, zodat hij in kan grijpen als het mis gaat. Ik loop rustig mee met Floor. Ze loopt een gebouw binnen en daar zie ik 3 stallen; 2 zijn leeg, in een van de stallen staat een mooie vosmerrie. Ik begroet haar met een hinnik, en ze hinnikt terug. Floor zet mij in een stal daarnaast. Ik duw mijn neus tegen de tralies, de merrie ook. Het is een New Forest pony, zie ik. Ineens hoor ik een andere hinnik. Aan de andere kant! Ik kijk de lege stal in. Maar het blijkt dat hij toch niet leeg is! Er staat een mooie kleine Welsh in. De pony’s begroeten mij en ik vertel dat ik Diablo heet. De New Forest heet Sparkling Sunshine, de Welsh heet Willow. Ik ben moe, dus ik zeg dat ik ga slapen. Binnen een korte tijd slaap ik.
De volgende morgen haalt Floor me uit de stal. Ik loop rustig mee, en ze zet me op een vierkante plaats, en maakt me vast tussen twee kettingen. Ik vind het best. Maar dan komt ze met borstels. Borstels, waar ik zo bang voor ben, er is maar heel weinig waar ik bang voor ben, maar voor borstels ben ik doodsbang.
Floor zet de borstel tegen mijn huid, ik probeer me te vermannen , het lukt niet goed want het zweet staat nu al op mijn huid. Ik draai weg maar Floor loopt mee. Ik kan me niet vermannen, ik ben te bang, Floor moet stoppen! Ik steiger, maar gelijk trekken de kettingen mij weer naar beneden. Ik trap tegen de wand, rol met mijn ogen, steiger nog eens, Floor staat bang voor de poetsplaats. Ik kalmeer, ze is opgehouden. “Jongen, wat was dat nou? Ik dacht dat je dat kende! Dat vertelde je oude baasje. Och jongen, als ik het had geweten had ik het niet gedaan! Sorry jochie!” zegt Floor. Ze aait me over mijn neus, ik kalmeer. Daarna maakt ze me los en gaat ze met me naar de bak. Daar laat ze me los en gaat weg. Ik blijf verdrietig achter. Wat heb ik gedaan? Waarom steigerde ik? Floor was ook zo bang, ik was zo stom! Die borstels doen mij niks, zeker niet als Floor poetst. Wat ben ik stom! Zo sta ik een tijdje verdrietig in de bak. Dan komt Floor terug, met een man in het wit. Ze pakt me en geeft me een kus, terwijl ze fluistert: “Het geeft niet jongen, je kon er niks aan doen. Niet verdrietig zijn.” De man in het wit voelt overal op mij, en doet nog meer rare dingen. Floor fluistert ondertussen zachtjes tegen mij: “Die meneer gaat kijken of er niks met je aan de hand is, zodat we dat zeker weten. Je hoeft niet bang te zijn, hij is heel aardig. Als je ergens pijn hebt zorgt hij dat het geneest.” Ik wordt weer verdrietig. Ergens pijn? Natuurlijk, mijn hele lichaam zit onder de striemen. Ik heb overal pijn!
“Dit paardje is geen ruin, het is een hengst. En hij is geen 10, maar hooguit 3. U bent voorgelogen. Maar verder is het een mooi en fijn paardje. U kunt er ver mee komen.” Ik zucht. Eindelijk weet Floor het, ik ben opgelucht. Dan kan ze me helpen, en komen we er samen doorheen.
Ik sta verdrietig alleen in de wei. “Nee! Ik mag niet opgeven!” zeg ik tegen mezelf. Floor vond het niet erg, het was een fout, die zijn er om van te leren. Floor doet niks met die borstel, alleen mij lekker masseren. We hebben er allebei van geleerd, samen komen we erdoorheen. Dan komt Floor eraan. Ze heeft Willow bij zich, en doet de wei open. Blij ren ik naar de opening, en begroet Willow. Floor laat Willow los, ik geef haar een duwtje tegen haar gezicht en ren er dan bokkend met Willow vandoor. Ik ben mijn verdrietigheid helemaal vergeten.
"Ik hou zo veel van jou jongen. Ik voel dat je bijzonder bent, waarom? Je bent een en al mysterie, Mystery zou een mooie naam voor je zijn. Maar je heet eenmaal Diablo, het betekent duivel. Waarom heet je Diablo? Je bent toch helemaal geen duivel?" Floor staat in mij stal, ik heb mijn hoofd tegen haar borst aan. Ze kriebelt me zachtjes, het is heerlijk. Ik wil voor eeuwig van dit moment genieten, het mag nooit overgaan. Het gevoel dat er iemand is die van mij houdt.
Floor haalt mij en Willow na een rustige nacht uit de stal, en zet ons op de grote poetsplaats. Daar is de muur weg en is 1 extra lange ketting, zodat er twee pony's in passen die elkaar kunnen zien. Ik wordt er rustiger van, maar dan pakt Floor de borstel. Het zweet breekt me alweer uit, en opnieuw kan ik er niks aan doen. Floor loopt mijn richting uit, en gaat voor me staan. Ik deins achteruit, maar dan merk ik dat Floor niks doet. Ze staat alleen voor me, met een borstel in haar hand. Voorzichtig kom ik dichterbij, en uiteindelijk snuffel ik aan de borstel. Hij is niet eng. Floor komt rustig naast me staan, en begint zacht te poetsen. Voor het eerst in mijn leven ben ik niet bang voor het poetsen.
Ik ben net schoon, en dan zet Floor me in de paddock. Ik begin gelijk te rollen. Floor staat aan de kant en lacht keihard om mij. Ik sta weer op en ren bokkend door de paddock, waarna ik weer naar Floor toe ga. Ze zet me weer in de stal en dan krijgen we eten.

H. 2
Floor zit op Sparkling Sunshine. Ze rijden door een rechthoekige paddock, Willow heeft me verteld dat dat een bak heet. Ik kijk nu al een halfuur verwonderd naar het tafereel. Floor laat Sunshine stappen, draven en galopperen. Ze stuurt Sunshine door de hele bak. Het ziet er mooi uit, ik verlang ernaar om het ook samen met Floor te doen. Ik vraag aan Willow of het eng is.“Het is niet eng. Floor zit niet meer op mij, ik ben te klein. Maar vroeger heeft ze op mij gereden. Het is erg leuk, maar in het begin is het eng. Je krijgt een zadel op je rug, en er gaat een riem, een singel, onder je buik door. Daarna moet je in het begin rondjes om Floor gaan lopen, later gaat ze zelf op je zitten. Ik vind het erg leuk, maar in het begin vond ik het vreselijk. Nu weet ik dat dat niet hoeft.” Antwoord Willow. “Maar wat doet Floor dan met jou?” vraag ik. Willow antwoord weer: “Ze hangt een karretje achter mij, waar ze zelf op gaat zitten. Ze stuurt mij vanaf het karretje, en ik trek het karretje, zodat hij rijdt. Ook dat is erg leuk, we doen soms wel eens een wedstrijd!”Ik luister vol belangstelling, dat wil ik ook! Op de achtergrond hoor ik Willow opscheppen over wat Floor en hij wel niet gewonnen hebben, maar ik luister niet. Waarom doet Floor dat niet met mij?
Floor komt terug uit de bak, samen met Sunshine. Sun is bezweet, maar Floor en Sun kijken tevreden. Ik hinnik hard, en Floor kijkt lachend om. "Wil je naar je vriendin, Diablo?" vraagt ze aan mij. Ik knik van nee, en kijk doordringend naar het zadel. Floor snapt mijn hint niet en zucht. "Soms denk ik dat je me iets wil vertellen, Diablo. Kon je maar praten, dat zou een hoop helpen." Ik zucht ook, ik wou dat ik met haar kon praten! Dat ik alles kon vertellen, en dan zou ík binnenkort opscheppen over wat Floor en ik allemaal niet gewonnen hadden! "Nee Diablo, je mag niet jaloers zijn." zeg ik zacht tegen mezelf.
Ik sta op de poetsplaats, en kijk naar het zadel dat naast me ligt. Floor kijkt mee, en eindelijk lijkt ze het te snappen! "Wil jij ook rijden, Diablo? Wil het kleine duiveltje lekker ritjes maken?" vraagt ze ontdeugend aan mij. Ik knik enthousiast van ja, en ze denkt na. Dan pakt ze de borstels, laat me ruiken, en begint rustig te poetsen. Voor het eerst in mijn leven geniet ik. Na het poetsen neemt Floor me mee naar een ronde paddock, de ring. Daar maakt ze een lange lijn vast aan mijn halster, fluistert in mijn oor dat ik niet bang moet zijn, en loopt naar het midden. Daar pakt ze de lange zweep.
Ik schrik. Floor gata me toch niet slaan? Nee, dat kan niet. Floor zwaait met de zweep en zegt: "Kom op Diablo, als je wil rijden moet je eerst dit kunnen. Stappen!". Ik ga braaf stappen, ik snap al dat de zweep er is om aanwijzingen mee te geven. Ik stap om Floor heen, en na 5 minuten is het al klaar.

Sjors & Sjimmy [o]

TurboTinker

Berichten: 14784
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 19:26

Heel erg leuk! kijk uit dat je nu niet te snel gaat, want een wild paard is natuurlijk niet zadelmak geboren he :D

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-13 19:34

Hij was niet wild?

Hij was alleen erg 'boos' op de baas.

Sjors & Sjimmy [o]

TurboTinker

Berichten: 14784
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 19:36

Sorry mijn fout! in een ander verhaal zit een diablo, en das een wild paard! heb ik niks gezegd,excuses!

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-13 19:39

Geeft niet, iedereen maakt fouten!

Sjors & Sjimmy [o]

TurboTinker

Berichten: 14784
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 19:44

Vond het een leuk stuk. I want more <3

LukieBradley


Berichten: 4708
Geregistreerd: 08-11-04
Woonplaats: Kaatsheuvel

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-13 19:50

Leuk hoor alleen in het verkooppraatje staat dat hij 5 is.
Later zeg je: is geen tien maar hooguit 3.
Nu weet je dat het een hengst is en is het de bedoeling dat hij dan steeds met de merrie de wei op gaat ? :=
Vind het nogal een makkelijke wendig.
1 tip: ga niet te snel

[o] Lukie* <3 15-06-2011 / 01-02-2013 Ik mis je kleine man..
Heino* mijn allerliefste kleine leermeester. 01-01-1995 / 13-07-2016. Mijn kleine koning ruim 3 jaar lang :)

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-13 19:53

Dat van 5 moest 10 zijn, heb ik later bedacht en is aangepast, willow is een ruin

Sjors & Sjimmy [o]

LukieBradley


Berichten: 4708
Geregistreerd: 08-11-04
Woonplaats: Kaatsheuvel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 10:56

Owja mijn excuses, ik las verkeerd want er stond: ik gaf haar een duwtje tegen het gezicht.
Maar dat ging over Floor :D
Ik ben nieuwsgierig naar meer :)

[o] Lukie* <3 15-06-2011 / 01-02-2013 Ik mis je kleine man..
Heino* mijn allerliefste kleine leermeester. 01-01-1995 / 13-07-2016. Mijn kleine koning ruim 3 jaar lang :)

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-13 11:03

Haha kan gebeuren, is niet erg. Ik ben er aan bezig! Momenteel moet ik leren, heb binnenkort proefwerkweek, maar er komt meer!

Sjors & Sjimmy [o]

Talindos
Berichten: 1300
Geregistreerd: 14-04-12
Woonplaats: een stad

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 11:12

Wat een leuk verhaal!
Ik hou van zulke verhalen, lekker een beetje penny maar niet te veel!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

xDaphnexx
Berichten: 1055
Geregistreerd: 24-12-12
Woonplaats: Dordrecht

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 17:26

Ik lees mee :o

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-11-13 17:39

Bezig met een nieuw stuk!

Sjors & Sjimmy [o]

xDaphnexx
Berichten: 1055
Geregistreerd: 24-12-12
Woonplaats: Dordrecht

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-11-13 20:02

Leuk

xDaphnexx
Berichten: 1055
Geregistreerd: 24-12-12
Woonplaats: Dordrecht

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 14:14

upje?

Lynn_FDA

Berichten: 2015
Geregistreerd: 05-06-12
Woonplaats: in een huis

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 14:30

Leukkk
Upje?

'You endure what is unbearable And you bear it. That is all.'
PROVE THEM WRONG
[JHK] De New Foresters houden van de mac #3 <-- goeie he

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 14:59

Ik ben er weer aan bezig! Ben nu aan het leren en verhaal schrijven tegelijk 8)7

Sjors & Sjimmy [o]

eclair98

Berichten: 10768
Geregistreerd: 24-09-11
Woonplaats: Wijhe

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 15:02

Leuk verhaal zeg, ik ben er ook mee bezig, werkt verslavend he!?

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 15:05

Jazeker! Ik moet leren, maar heb ik heeeeel even geen zin in. Na dit upje weer :o

Sjors & Sjimmy [o]

Lindeeee

Berichten: 766
Geregistreerd: 26-06-13
Woonplaats: NB, bij Breda

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-13 15:27

Upje!!! Nu ga ik leren :o

Het is de volgende dag. Floor neemt me weer mee, en dit keer longeert ze mij al 20 minuten. Ik doe erg mijn best, en Floor is zo te zien ook erg trots. "Misschien kunnen we morgen het zadel doen, je bent er al zo klaar voor." zegt Floor. Ik wordt helemaal gelukkig! Dan rijden we misschien over een week al samen! Ik huppel met Floor mee naar de stal, en daar poetst ze me weer. Wat is dat een fijn gevoel, dat poetsen! Het is net een massage, kon het maar de hele dag duren. Maar helaas, na 10 minuten is het weer afgelopen. Floor pakt nog iets uit haar poetskist, iets wat ik niet ken. “Dit is een hoevenkrabber, daarmee maak ik je hoeven schoon. Je hoeft niet bang te zijn Diablo, het doet geen pijn.” fluistert Floor. Ik blijf rustig staan als ze haar hand langs mijn been beweegt, en als ze haar vingers in mijn kootholte plaatst en een zacht duwtje omhoog geeft snap ik haar al. Ik til mijn voet rustig op en Floor gaat met het krabbertje over mijn hoef. Als ze klaar is met alle vier mijn hoeven voelt het lopen al een stuk beter aan. Niet meer zo’n grote klomp vuil in mijn hoeven is fijn. Ze zet me op stal en haalt Willow uit de stal. Ze poetst hem en even later verdwijnen ze uit de loods.
Ik kijk naar buiten, waar Willow rent met een karretje achter zich aan, en in het karretje zit Floor. Ze stuurt Willow de hele bak door, tussen pionnen door, en maakt veel overgangen. Ze stappen, draven en galopperen. Ik kijk vol bewondering toe, Willow had geen woord gelogen! Floor en hij zijn een goed team! Maar ik wil liever rijden…
Willow en in mogen de wei in. We rennen keihard door de hele weide, de wind vliegt door onze manen. We bokken erop los en daarna rollen we samen door het vieste plekje in de weide.
Na een paar uur haalt Floor ons op, en krijgen we brokken voor de nacht. Ook geeft ze ons een plak hooi, en even later staan we tevreden te eten. We krijgen een zoen en Floor loopt naar het huis. Ik ben moe, vandaag was een fijne dag. Hopelijk gaan we morgen weer longeren, en binnenkort zelfs rijden!
Floor haalt me op, en neemt me mee naar de binnenbak. Daar staan een paar hindernissen, ik loop dichterbij om ze te bekijken. Ze zijn 50 centimeter, daar kan ik makkelijk overheen. Zal ik het proberen? Ik neem mijn besluit, en zet een galop in. Ik zet me af, en sloof me uit voor Floor, dus spring ik een halve meter hoger. Floor komt gelijk de bak in en zet de hindernis hoger. Ik spring nog een keer, weer ruim eroverheen. Uiteindelijk springen we 70 centimeter, en dan neemt Floor me weer mee. Ik hinnik protesterend want ik heb nog maar 5 keer gesprongen. Maar dan laat ik al mijn protest varen, ik wordt helemaal blij. Bij de longeerring hangt een zadel.
“Kom jochie, galop!” roept Floor. Ik spring keurig in een arbeidgalop aan, en na 1 rondje laat Floor me halthouden. Ik sta netjes stil en wacht tot ze klaar is. En als ik omkijk zie ik dat Floor aan komt lopen met het zadel. “Ben je er klaar voor, maatje?” vraagt ze aan mij als ze weer bij me is. Ik hinnik hard, en Floor legt heel rustig het zadel op mijn rug. Ik kijk naar Floor. Heel rustig voel ik de singel straktrekken om mijn buik. Het gevoel is even wennen, en nog niet fijn, maar ik doe er alles aan om zo snel mogelijk te kunnen rijden met Floor. Ze loopt naar het midden, en roept: “Stappen Diablo!” Ik ga stappen en gelijk voel ik de singel. Ik wil bokken, maar ik weet dat het niet helpt, dan duurt het alleen nog maar langer voordat Floor op me gaat zitten. Het zweet breekt me uit, maar ik houd me in. Na een tijdje moet ik draven, en na 5 minuten draven merk ik dat het eigenlijk niet erg is. Ik ontspan me en draaf rustig door de longeerring. Na een tijdje laat Floor me stappen, en na het uitstappen haalt ze het zadel van me af. Ik mag nog even naar de weide, en Willow komt er ook aan. Diep in mijn hart hoop ik dat Floor overmorgen op me gaat zitten. Morgen nog niet, dat heeft ze me verteld. Nadat ik in de weide ben geweest krijg ik een poetsbeurt, en mag ik naar de stal. Daar krijg ik mijn brokken en hooi voor de nacht, en als ik alles op heb ga ik slapen. Ik ben moe, het was een fijne maar ook intensieve dag. Ik ben gelijk diep in slaap.
Het is de volgende dag. Floor heeft me uit mijn stal gehaald en is me nu aan het poetsen. Daarna neemt ze me mee naar de bak, daar staan hindernissen! Ik huppel mee aan het halstertouw, en als Floor me loslaat race ik ervandoor. Ik houd een beetje in, span mijn spieren aan en spring! Ik vlieg over de hindernis. Dan zie ik de andere hindernis, aan de andere kant van de bak. Ik ren door, span mijn spieren aan en spring, perfect! Zo ga ik een tijdje door, tot Floor weer de bak in komt. Ze neemt me mee naar de longeerring, en laat me een rennen. Veel eerder dan gisteren haalt ze me terug, en pakt ze het zadel. Ik blijf doodstil staan en wacht tot ze klaar is. "Rennen maar!" roept Floor als ze klaar is. Ik ren, en tegelijkertijd merk ik dat het gevoel al veel minder erg is. Ik ren rustig rond en na even stap en draaf ik ook. Dan mag ik weer naar de weide, ik zie dat er een hindernisje staat! Hij is niet hoog, dus neem ik hem een paar keer. Daarna ga ik lekker rollen, en dan komt Willow. Samen spelen we lekker tot de avond, dan mogen we naar binnen en krijgen we eten. De dag is weer voorbij gevlogen!
Ik word wakker van het geluid van de voerkar. Ik hinnik luid, ik heb honger! Floor doet het voer in mijn bak, en ik zie dat het maar een halve schep is. Verbaasd kijk ik Floor aan. "Sorry jongen, na het werken krijg je meer" Ik eet mijn eten snel op, werken! Misschien gaat Floor vandaag op me zitten! Als ik klaar ben komt Floor me halen, en zet me op de poetsplaats. Als ze me gepoetst heeft komt haar vader. "Ben je er klaar voor Floor?" vraagt hij. Floor knikt, en ik knik ook. Floors vader lacht, en dan die ik dat Floor met het zadel en het hoofdstel aankomt. Ik blijf braaf stilstaan als Floor me opzadelt, en dan neemt ze me mee naar de longeerring. Ze longeert me even en dan pakt haar vader de longeerlijn en de longeerzweep. Floor pakt haar cap, en loopt naar me toe. Haar voeder heeft mijn hoofdstel vast, en Floor zet heel voorzichtg haar voet in de stijgbeugel. Ze pakt het zadel, en langzaam gaat ze in de beugel staan, en daarna zwaait ze rustig haar been over mijn rug. Ik blijf doodstil staan, maar vanbinnen heb ik een feestje! Floor zit op me! Ik kijk om naar Floor. Ze aait me over mijn hals, en pakt dan de teugels. Haar vader loopt naar het midden, en roept: "Stap!". Floor duwt tegelijkertijd met haar benen tegen mijn buik. Ik ga stappen, en stap heel voorzichtig de ring door. Na 5 minuten vraagt Floors vader of Floor durft te draven. Blijkbaar knikt Floor, want haar vader roept: "Draf jongen!". Ik voel de kuitdruk van Floor en draaf rustig aan. Na een tijdje pakt Floor de teugels op, ik voel een beetje druk in mijn mond. Het is niet erg. Zodra Floors vader roept dat ik moet stappen geeft ze ieets meer druk op de teugel. Ik ga stappen, en Floor aait me over mijn hals. Ik zucht. Wat een geweldig gevoel dat Floor eindelijk op mijn rug zit! Na een tijje moet ik halthouden en dan gaat Floor van me af. Op de poetsplaats haalt Floor het zadel en hoofdstel van me af en poetst me nog even Ik mag naar de wei toe en Willow komt er ook aan. In de wede naast ons staat Sparkling Sunshine, en er hangt maar een draad tussen de weides. De draad is zo geplaatst dat Willow van de ene naar de andere wei kan gaan, maar Sparkling Sunshine en ik niet. We snuffelen even en Willow loopt van Sun naar mij. Met z'n drieën rennen we langs het draad, en daarna kletsen we gewoon gezellig. Sunshine vertelt over het rijden met Floor, en ik over vandaag. Sunshine kijkt me bewonderend aan als ik vertel dat ik niet heb gebokt. "Ik bokte juist heel veel" vertelt Sunshine.

Sjors & Sjimmy [o]

TurboTinker

Berichten: 14784
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: [VER] Diablo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-13 19:09

Ik vind het een overheerlijk penny verhaal <3 alleen staat er dat de voeder leidt, maar dat moet vader zijn denk ik :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers