[tek] potlood, tips gevraagd

Moderators: xingridx, Firelight, Essie73, NadjaNadja, Muiz

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

saskiakefie
Berichten: 18432
Geregistreerd: 14-01-07
Woonplaats: Mariënheem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-16 10:09

Ziet er al goed uit!
Wat me opvalt is dat je veel aandacht hebt besteed aan het oog en het hoofdstel, maar helemaal niet aan de vacht. Waarschijnlijk omdat je niet zo goed weet hoe je dat zou kunnen doen.
Bij (natuurgetrouw) tekenen, met name als je nog niet zo lang bezig bent, is kijken een heel belangrijk onderdeel. Niet tekenen wat je denkt zoals het is, maar door het goed en objectief te bekijken en dan zo goed mogelijk te tekenen. kijk ongeveer 60% en teken 40%. Ik weet niet of je een foto neemt van de computer, maar uitprinten kan helpen en dan zo dicht mogelijk naast je tekening leggen. Zodat je makkelijker en sneller kan kijken. Kijk hoe de vacht eruit ziet, hoe lang zijn de haren, waar vallen de schaduwen, welk deel is donkerder en wel deel is lichter, wat is de groeirichting etc.
En neem je tijd! Een tekening hoeft niet binnen een uur af te zijn. Wees ook niet bang het te verpesten. Je tekent al met potlood wat je makkelijk kan uitgummen en ook al verpest je het wel: Misschien is dat even zuur maar zeker ook leerzaam! En meestal kun je veel meer er uithalen door steeds nét iets langer en verder door te gaan dan je eigenlijk van nature zou willen. Ik ben het ermee eens dat je het best meerdere hardheden kunt gaan gebruiken. En probeer ze gewoon uit! Wat heeft een hard potlood voor effect en wat nou juist een zachte? (5B en hoger) Hierdoor kan je nog meer diepte creeëren.
Wat ook kan helpen is om instructiefilmpjes op youtube te kijken bijvoorbeeld.
Je hebt potentie, dus lekker doorgaan zo!

verander wat je niet accepteren kan en accepteer wat je niet veranderen kan


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AvanKol, PetalBot en 3 bezoekers